• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Sigrid
    mina12 skrev 2011-03-06 16:15:39 följande:

    Jag ska frysa in en helt färdig tårta täckt med MMF. Något särskilt jag bör tänka på? Smakönskemålet är hallon och nougat. Någon fyllning som inte rekommenderas att frysa? Är det bästa att spackla med grädde eller smörkräm?


    När ni gör nougatfluff/mousse - gör ni då det på guldnougat och grädde?

    Många frågor... Tacksam för svar!


    Tina långsamt i kylskåpet är vad jag har hört.
  • Gravid 89

    Har någon ett bra recept på kristyr som stelnar till slut?
    Har för mig att man skall vispa äggvita hårt först... och´sen? Någon som har et tbra recepte att dela med sig utav?

  • linn78

    Jag ska göra doptårtor med fotavtryck på men nu hittar jag inga utstickare som är bra, minsta jag hittat är 9 cm och det är ju ganska stort och dessutom är det bara en högerfot. Någon som vet var jag kan hitta ett par fötter/babyfötter utstickare eller former? Annars, är det någon som gjort fötter som vill berätta hu och gärna visa ett foto på resultatet?

  • Anna83
    linn78 skrev 2011-03-06 22:39:21 följande:

    Jag ska göra doptårtor med fotavtryck på men nu hittar jag inga utstickare som är bra, minsta jag hittat är 9 cm och det är ju ganska stort och dessutom är det bara en högerfot. Någon som vet var jag kan hitta ett par fötter/babyfötter utstickare eller former? Annars, är det någon som gjort fötter som vill berätta hu och gärna visa ett foto på resultatet?


    Jag gjorde fötter med smörkräm. använde en sprits med litet hål och övade några gånger på att göra fötterna och sen spritsade jag dit dom på tårtan, men övningsfötterna blev mycket finare än slutresultatet... men här är en bild iallafall

    http://amazingcake.blogg.se/2009/september/doptartor.html
  • Queequeg
    Gravid 89 skrev 2011-03-06 22:34:03 följande:
    Har någon ett bra recept på kristyr som stelnar till slut?
    Har för mig att man skall vispa äggvita hårt först... och´sen? Någon som har et tbra recepte att dela med sig utav?
    Det är superenkelt

    det är bara att vispa en äggvita tills den är styv. Sedan vispar man i  florsocker ett par deciliter, har inga exakta mått tills man är nöjd med konsitensen. Ska jag inte färga den  så brukar jag även ha i lite citronjuice eller ättika.

    Den stelar och blir hård efter ett tag.
Svar på tråden Tårttråden del 17