Inlägg från: Lenilus |Visa alla inlägg
  • Lenilus

    Tårttråden del 17

    Smulan1979 skrev 2010-05-09 20:30:01 följande:
    Jaha var det din, jag har så dåligt minne vem som gör vilka tårtor, men jag kom direkt ihåg tårtan när hon började tala om den Den var ju så cool!Du hade fått till väldigt snygg röd färg på tårtan, färgar du själv?
    Jag har i princip alltid använt den röda marsipanen om jag ska ha rött, men färgat in extra rött, eftersom den ändå är lite fisröd. Till just den där tårtan blandade jag nog röd sp från bakels med marsipan och hade i extra med röd färg, extra red, för att få riktigt röd.
  • Lenilus
    kajsad skrev 2010-05-13 15:03:53 följande:
    Lenilus! Vad söt tårtan är! Vilken färg använde du för att få så stark cerise?
    Tack! Det är wiltons rose. Har i rätt mycket för att få kraftig rosa färg.
  • Lenilus
    lunkentuss skrev 2010-05-16 15:14:47 följande:
    Jag undrar om det finns risk för att det lyser igenom om jag spacklar med chokladsmörkräm o täcker med vit sugerpaste??
    Jag spacklar jätteofta med chokladsmörkräm och använder vit sp. Tycker faktiskt att det synd mindre igenom än om man använder en ljus smörkräm. Så det är inga problem!
  • Lenilus

    Jag brukar säga Tårtmakare... vet inte om det är bra, men...

    Har nu sett och röstat på Kakburkens tävling "Våningstårta" på Facebook nu, många härliga bidrag som setts här i tråden! FIIINT! Ni som inte vart inne och röstat, gör det! {#lang_emotions_smile}

  • Lenilus
    lilla gumman 85 skrev 2010-05-20 20:12:02 följande:
    Skulle ni våga frakta en fyr-våningstårta???? Man vill ju gärna inte att en bröllopstårta ska gå åt helvete!!Första gången jag gör mer än två våningar och vet inte riktigt HUR stabil den blir!!! :-O
    Jag har fraktat 3-vånings flera gånger, har gått jättebra! Men då har antingen jag själv haft den i knät och nån annan kört (har inte ens körkort, så har inte direkt något val...{#lang_emotions_smile}) eller sagt till de som hämtar att det är bra om man är två så att en kan ha kartongen i knät. Känns liksom tryggare så. Men det har aldrig hänt nåt. De brukar vara stabila.
  • Lenilus

    Det här är lite OT, men eftersom jag är extremt oteknisk och gärna vill kunna ladda upp mina bilder på FL, undrar jag om någon vet hur man kan ändra storlek på sina foton? Jag har PC, Windows Vista. Finns det nåt program där man kan förmiska bilderna? Någon som vet? Ibland funkar det att ladda upp, ibland inte.

  • Lenilus
    Egensinnig skrev 2010-05-21 13:40:15 följande:
    Högerklicka på bilden i utforskaren och väl: Open with ( öppna med) Microsoft Office Picture manager - där kan du ändra storlek. Vet inte om den är standard el bara finns om man har Office-paket dock.Du kan också minska med Paint men då blir inte bildkvaliten så braAnnars kan du använda www.picnik.com - superbra site där man kan ändra storlek, göpra effekter, redigera mm. Basutbudet är gratis.
    Tack snälla! Har ännu inte installerat Office paketet, dags för det! Kör den där hemsidan så länge! Tack för svaret!
Svar på tråden Tårttråden del 17