Trump hånar Emmygalans tittarsiffror
Forum Högtider - Nöje
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vuxen lekar, frågesport till fest

  Fre 29 jan 2010 17:20 Läst 307807 gånger Totalt 13 svar
  Fre 29 jan 2010 17:20

  Hoppas nån har nåt bra förslag på vad man kan hitta på , kanske länka till nån bra sida där det finns förslag på frågesporter eller lekar.


  Theodor 050616 o Tuva 070709
 • Fre 29 jan 2010 17:24 #1

  Spela ledmotiv från olika tv-serier/filmer och låt gästerna gissa. Kul med serier/filmer från 80-90-talet, mkt nostalgi!

 • Taggtr­oden
  Visa endast
  Fre 29 jan 2010 17:35 #2

  1. Sång- leken: Skriv alfabetets alla bokstäver på små lappar (alltså en bokstav per lapp men man kan ju utseluta Q och X och Z om man vill) och lägg lapparna i en bruk. Dela upp sällskapet i lag, kanske 3-4 i varje lag, men man kan va fler men MAX 8 skulle jag rekomendera. Lekledaren drar en lapp och säger vilken bokstav som står på den. Då ska lagen komma på en låt på den bokstaven. Refrängen eller första versen ska börja på den bokstaven som dragits. Det lag som först säger sitt lagnamn, reser sig upp först eller vad man nu vill får sjunga. Sjunger de inte en låt på den bokstav som sagts eller om låten redan varit så får nästa lag en chans. Ja, man kan ju komma på regler som passar sällskapet man är med :) Skitkul lek!

  2. Ta fram ett ordlexikon, gärna ett för barn och lekledaren läser på ett ord vad som står, men säger "hum hum" istället för det ord som förklaras. Det lag som först kommer på vilket ord det är får ett poäng.

  3. Gör en tipsslinga, där frågorna är tex "Vem suger bäst?" "Vem är svängigast?" "Vem är slemmigast?" och som svarsalternativ står vid varje fråga tre olika gäster. Gästerna får gå tipsslingan och inte veta vad som väntar utan helt enkelt gissa hej vilt på en person.
  När alla har gått tipsslingan så ska ni komma fram till svaren. (men det vet ju inte gästerna i förväg).
  Därmed ska de tre som stod på första frågan som då kanske var just "Vem suger bäst?" komma fram och göra en liten tävling som vem som suger bäst. Och den som vinner suger då bäst, och alla som kryssat för denne får rätt. Gästerna brukar få rätta sig själva...
  Och så vidare till nästa fråga likadant tills alla frågor gåtts igenom.
  Som tips på "Vem suger bäst?" så bukar vi ha att de tävlanade ska äta upp ett kolasnöre utan att använda händera, utan bara munnen. På svängigast ska de ha en penna hängade i ett rep runt midjan och få ner pennan i en flaska som står under utan att använda händerna... och på slemmigast ska de tävla om vem som får in flest sådana där skumgodisar som kallas sockerbitar i munnen och efter varje en säga "Vilket roligt party" eller likande mening :) Har fler frågor på lut om du vill ha tips ;)

 • Fre 29 jan 2010 18:46 #3

  Tack för förslagen! Ska se om man kan fixa lite av dessa!

  Taggtroden: Ditt tredje förslag föll jag verkligen för, men har dålig fantasi. Så har du fler förslag på frågor o hur man gör svaren Vore det verkligen toppen :)


   


   


  Theodor 050616 o Tuva 070709
 • Fre 29 jan 2010 18:54 #4

  Fler frågor till taggtrodens levande tipspromenad:

  * Vem har mest barnasinne kvar? de tävlande ska äta barnmat på burk snabbast.
  * Vem har mest hålvana? istället för att ha en penna i ett snöre bakom ryggen kan man ha en tampong. o så har man fyllt flaskan med vatten o den som kan lyfta flaskan först vinner.
  * Vem är mest feminin? gärna 3 killar, som ska ta på sig ett par nylonstrumpbyxor snabbast. (så hela som möjligt så klart när de är klara)

  finns nog hur många förslag som helst på frågor om du googlar lite. =)

 • Taggtr­oden
  Visa endast
  Fre 29 jan 2010 20:42 #5

  Vem är glassigast? Och så ska de käka glass genom en nylonstrumpa som de har trätt över huvudet. Måste vara mjuka glassar då ;)

  Vem är kladdigast, då ska de sätta fast så många Ahlgrens bilar som möjligt i ansiketet och den som har flest som sitter kvar vinner. Man slickar på dom och trycker fast i ansiket så brukar de fastna ;)

  Vem  har mest gung? Och då kan man också ha nylonstrumpor som man lägger en tennisboll i ena benet och knyter runt midjan så att man har bollen neråt mellan benen. Sedan ställer man upp flaskor  i en bana som de tävlande ska få ner med hjälp av bollen i strumpan. De måste med andra ord gunga på höfterna så att bollen och strumpan svänger runt och kan tippa flaskorna. Antingen har man en bana för varje så de springer och tippar flaskor samtdigt eller så tar man tid på en och en som går samma bana och att man ställer upp flaskorna mellan varje gång.

  Vem är högast? De tävlande ska bygga torn av klossar på tid och högst vinner. På en kan man vara två och två tävlande om man vill.

  Vem är halast? De tävlande får en blöt två som de ska skjuta iväg så långt de kan med händerna.

  Vilka är stabilast? De tävlande är två och två. De får placera sig så att de sitter ner på rumpan med benen frammåt och sitter med ryggarna mot varandra. Sedan ska paren försöka ställa sig upp utan att använda händerna. De måste alltså trycka ryggarna mot varandra för att ta sig upp. Först upp vinner :)

  Jaa... det var några tips, säg till om du vill ha fler så har jag säkert några på lager någonstans ;)

  Lycka till :)

 • Fre 29 jan 2010 21:06 #6

  Jag kan bidra med fler frågor och lekar:

  Vem har störst ”lungor”? – Blåsa upp en ballong och klämma sönder den.

  Vem är bäst på att laga mat? – Skala så långt äppelskal som möjligt på 15 sekunder.

  Vem är sötast i munnen? – Äta en munk snabbas utan att slicka sig om munne.

  Vem tar sig oftast ett nummer? – Leta upp rätt nummer i telefonkatalogen.

  Vem suger bäst? – Flytta tio ärtor från en mugg till en annan med sugrör.

  Vem av er är halast i mun? – Spotta råtta. Man får var sin geléråtta och ska spotta den längst.

  Vems tunga går snabbast? – Äta upp godissnöre fortast utan händer.

  Vem är säkrast med munnen? – Ägg på sked och gå bana snabbast.

  Vem är störst i mun? – Vem får in flest vindruvor i munnen.

  Vem lägger sig snabbast? – Stoppa täcke i påslakan snabbast.

  Vem har bäst hålkänsla? – Kasta tio godisar i en mugg.

  Vem rullar hem från krogen? – Rulla upp en hel toarulle snabbast.

 • Lör 30 jan 2010 09:16 #7

  Tusen tack! Det här kommer att bli super kul!


  Theodor 050616 o Tuva 070709
 • Taggtr­oden
  Visa endast
  Lör 30 jan 2010 12:56 #8
  Dää skrev 2010-01-30 09:16:02 följande:
  Tusen tack! Det här kommer att bli super kul!
  Den där tipsslingan är alltid uppskattad! Lycka till!
 • Ons 10 feb 2010 11:07 #9

  Var verkligen lyckat! Alla tyckte det var super kul!
  Tack.


  Theodor 050616 o Tuva 070709
 • Mån 31 dec 2012 02:20 #10

  En lek vi lekte mycket när jag var  yngre, men som är lika kul som vuxen, är att ha två ljus och tändare eller tändstickor. Tändstickor är nästan roligast. (mer fumlande i stressig situation) :D

  Lägg fram typ mössa, halsduk, sockor, tjocktröja osv. egentligen vad som helst som går att ta på sig över vanliga kläderna! Dubbelt upp.  Behöver inte vara massor med kläder, men så där lagom mycket! :)

  Den här funkar bäst två och två.  Ljusen står  framför dom tävlande som har varsitt som dom ska tända på och så länge ljusen är tända så får dom klä på sig. Men samtidigt ska dom försöka blåsa ut den andras ljus, så den måste tända på sitt ljus igen för att fortsätta klä på sig!  Den som klär på sig alla kläderna först har vunnit!

  Alltså när ljuset är släkt får dom inte klä på sig, utan måste tända på ljuset igen för att fortsätta, samtidigt som dom ska försöka blåsa ut den andres ljus så den inte får fortsätta klä sig innan den tänt ljuset igen! 

  Dålig på att förklara, men jag hoppas du förstod! :)

 • Tor 16 jul 2015 15:15 #11

  Hej.

  Fastnade för Frågetävling om "Vem är...." och ska använda en till en fest.

  Men hur många frågor är lämpligt ha med?

  Gissar själva facitakten kan ta tid ????

  Ngn som gjort denna lek?

 • Sön 6 dec 2015 23:20 #12

  Jag testade ett riktigt roligt frågesportsspel som heter Qwisdom (qwisdom.com/). Där kan man välja precis hur och vad man vill få frågor om. Kul dessutom med bild, ljud och film. Vi spelar det ofta på aw och på fest!

 • Mån 15 feb 2016 21:32 #13

  Fantastiskt kul tipspromenad det där n

Svara i tråden: Vuxen lekar, frågesport till fest
Logga in
Bli medlem
Skapa en ny tråd
Ändra kategori Skriver i kategorin: Nöje
Svara i tråden...

Innehåll