Inlägg från: tröttochförvirrad |Visa alla inlägg
  • tröttochförvirrad

    Bra tips på alt.beh. för endometrios

    TS! Här kommer lite "vetenskapligt" hopp till dig Glad

    jag fick nyss veta att jag har endo jag med och har läst på som en galning.

    Det är ju en autoimmun sjukdom som blir värre eller bättre beroende på olika hormoner i kroppen och massage påverkar nivåer av hormoner i kroppen som i sin tur styr hormonerna som endon svarar på, så visst jag tror verkligen att regelbunden massage kan hjälpa även när man kanske masserar helt andra delar av kroppen! Och ex. spända muskler i benen kan mycket väl höja nivån av stresshormoner som sen förvärrar endon.

    Prolaktin fungerar t.ex. som stresshormon och har påvisats öka förekomsten av autoimmuna sjukdomar och ex. dopamin motverkar prolaktinets effekt, medan serotonin förvärrar det. Många med endo har just förhöjda prolaktinvärden, vilket ytterligare försvårar att få barn. (Jag misstänker att jag har det iom att jag i samband med endoutbrott får förjävliga moderskänslor och blir skengravid..)

    Dessutom så får massage cirkulationen att öka vilket gör att kroppen borde ha lättare att ta hand om de blodhärdar och cystor som bildats på fel ställen i buken. Läkningen och kroppens eget återställande förbättras med andra ord. Svårspolade äggstockar kanske kan spolas så småningom om kroppen får lite hjälp på traven med att hålla hormonerna i chack och läka ut härdar?

    Dessutom kan avkopplande massage göra att det hela blir lite lättare att genomlida och minskandet av stresshormoner och smärtupplevelser kanske i sin tur underlättar bebisverkstan.

    Att gå med långvarig smärta som stressar och ger ytterligare fysiska och psykiska spänningar hjälper ju ingen.

    Så, mer massage åt folket!

    Läste en bok skriven av en kvinna som hade både tinnitus och "obotlig" astma men blev helt frisk av ayurveda och massage efter ett halvår i Indien. Men vi västerlänningar är inte vana vid den livsstilen och vet inte vad vi missar. Jag ska boka tid för massage iaf!

    Dessutom!!! En positiv inställning har i många fall visat sig vara avgörande för kroppens återhämtning.

    Om massage får dig att må bättre - kört hårt

    :)

  • tröttochförvirrad

    OMG, såg nu hur gammal tråden var haha Tungan ute

    Någon som vill tala om hur det gått med bebisverkstan efter massagebehandling?

Svar på tråden Bra tips på alt.beh. för endometrios