• Saen8614

    lichen sclerosus

    Jag fick diagnosen för en månad sedan, ett halvår efter att jag fött mitt första barn.

    Mina inre blygdläppar försvann och jag påtalade detta för barnmorskan vid efterkontrollen och hon tyckte det också var konstigt att de hade försvunnit. När jag för 2-3 månader sedan märkte en sammansväxning ovanför klitoris gick jag till Mvc igen och denna gången märkte barnmorskan att jag hade pigmentförändringar. Hon tyckte att klitoris såg helt normal ut "det ser ju så olika ut" även om jag sa att det inte sett ut så innan. Hon skickade mig i alla fall till gynekolog som efter att ha tittat i 2 sekunder sa att det var lichen sclerosus, utan att ha tagit vävnadsprov. Han sa också att sammanväxningen samt att blygdläpparna försvann var vanligt vid lichen och han skulle tala med kollegor om det går att operera så att jag blir "normal" igen.

    Jag har sedan dess smörjt med dermovat men märker ingen skillnad. Jag hade aldrig någon hemsk klåda (har dock fått det runt anus nu?) men upplever att sammanväxningen bara blir värre och värre..

    Om det har gått så här fort på 7 månader (är rätt säker på att detta uppkommit eller eskalerat efter barnafödsel/graviditet) hur blir det då resten av livet?

    Sex har man ju inte lust med..

    Är så orolig att min dotter ska ärva detta med.

    Är det någon mening att operera innan man är färdig med att skaffa barn? Vad jag har förstått går det att föda vaginalt men kejsarsnitt kan vara att föredra.

  • Saen8614
    Anonym (Lisa2) skrev 2014-10-24 17:00:27 följande:

    Tack för svar! Känns lite lugnande.

    Någon annan som har tankar kring flytningar och mörka pigmentfläckar?


    Jag hade ljusa pigmentförändringar. Men har fått svampinfektion i huden nu (förmodligen candida pga mitt enorma sockerintag) och det har gjort att jag fått mörka pigmentfläckar i ljumskarna.

    Alla ni som hittar in på denna tråden med svampinfektion, dumpa allt socker! Alltså även rotfrukter, mjölksocker, fruktsockret och även jäst och svamp.

    Har självdisgnostiserat mig med candida. Har inte märkt detta förrän jag började med dermovat och fick hemska utslag som visade sig vara svamp. Äter svampdödande medel men det verkar inte hjälpa så kör sockerfri diet nu.. Hoppas på att det hjälper.
Svar på tråden lichen sclerosus