• Karla79

    Äggallergitråden

    Snabb fråga, har just hittat hit!

    Dietisten sa att vi behöver inte undvika kyckling (sonen är ägg och mjölkallergiker), jag undrar hur ni andra gör med kyckling eftersom jag har förstått att det finns olika rön! Och kalkon, är det OK? Tänkte ge en barnmat som heter potatis/majs/kalkon från HIPP.

  • Karla79

    Såg att ni har diskuterat vaccinationer ovan, måste berätta vad som hände oss på 8-månaderskollen häromdagen på BVC. Vi hade precis pratat om att sonen har ägg- och mjölkallergi och att vi ska till allergologen igen i november. Sedan började sköterskan leta efter en tid då sonen skulle få en speciell vaccination för att pappan är från Asien, jag tror det var TBC. Kanske hette sprutan BPR? Anyway, vi fick en tid, och sedan kom JAG på att men vänta, är det OK att ta denna om man är äggallergiker? Och då blev hon jätteosäker och sa att det var bäst vi avvaktar. Alltså inget ont om BVC för jag vet att de inte är allergiexperter, men ibland blir jag så trött på att man måste hålla reda på allting själv.... kan ju inte vara första gången de har en äggallergiker på mottagningen liksom.

  • Karla79

    Vi fick inte heller något "eftersnack" efter pricktestet, och inget om vilken grad det var på allergin... tur vi ska till allergologen i november. Trist att alla får så olika hjälp....

  • Karla79

    Om man ska byta ut 3 ägg i pannkakssmet mot bakpulver, hur mycket bakpulver ska man ta? Det är första gången jag ska prova så det är helt nytt för mig :)

  • Karla79
    Karla79 skrev 2010-11-10 15:22:32 följande:
    Om man ska byta ut 3 ägg i pannkakssmet mot bakpulver, hur mycket bakpulver ska man ta? Det är första gången jag ska prova så det är helt nytt för mig :)
    Hittade svaret själv: en tesked per ägg.

    Jag har gjort ägg- och mjölkfria morotspannkakor nu som jag tyckte blev bra, sonen åt en, verkade halvimponerad. Jag tyckte det sved på min tunga efteråt, skumt? Känns bättre nu efter 10 minuter dock. Jag hade bara morot, vetemjöl, Oatlydryck och bakpulver i, plus mjölkfritt margarin att steka i.
  • Karla79
    Molina skrev 2010-11-16 19:11:39 följande:
    Oj lät ju gott med morotspannkaka skulle nog min tjej bara älska hur mycket morötter hade du i?
    Ett par deciliter. Men som sagt, pannkakorna blev konstiga (sved på tungan) och sonen gillade dem inget vidare. Ska prova utan morötter och mindre bakpulver nästa gång.
  • Karla79

    Lägger in den här också (egen tråd):

    Vi ska flyga till USA i sommar med vår son som då är 1,5 år och allergisk mot ägg (och ev. mjölk, det verkar ha vuxit bort).

    Har ringt SAS och frågat hur det här med allergimat funkar, och blev väldigt överraskad att de hade så dålig koll. De sa att man får bara ta med grötpulver samt 1,5 dl annan mat pga restriktionerna. Och att har man läkarintyg så får man "väl" ta med annan mat också. Och att vi skulle kryssa i att vi ville ha barnmat när vi gör bokningen, men fick inget svar på om denna barnmat var ägg- och mjölkfri.

    Men hallå, allergier hos barn är ju supervanliga!!! Det måste ju finnas rutiner för det här, eller?

    Vill gärna ha tips och råd på hur ni andra har gjort!

    (Och en bonusfråga för den som orkar, hur rädd behöver man vara för att äta på restauranger egentligen- om man säger att man måste ha äggfritt kan man lita på att det inte finns spår då? Fattar ju att det är olika från restaurang till restaurang, undrar mer hur ni har TÄNKT på resor, om ni råkat ut för något särskilt, vad vi ska tänka på etc.)

  • Karla79

    På Ockelbo Gouda-ost står det "mikrobiologiskt ostenzym", är det samma sak som lysozym?

Svar på tråden Äggallergitråden