Inlägg från: Lilla Ego |Visa alla inlägg
  • Lilla Ego

    Vilda kottar snackar vidare V

    Äääh, det är jag som betalar men pappan som är hemma. Ergo, ingen vinst i det för min del;)

  • Lilla Ego

    Vi har kommit in i någon slags trots nyligen, F har dels börjat bete sig lite bebisaktigt...man ska mata och sova med henne, dels säger hon nej till det mesta bara för att hon kan och skriker o bråkar rätt mkt. Det skedde i princip över en natt, helt plötsligt var det en annan unge som kom ned för trappan en morgon. Försöker att vara konsekvent och inte bry oss om tjatgnället, samtidigt är man ju inte superpigg halv fyra på natten. Försöker även ge lite egentid, göra saker ensamma med henne och mkt fysisk kontakt och det pverkar henne positivt. Så svårt det där med dessa åldrar....man vet ju inte om man gör rätt eller om hon kommer att få söka terapi för det i 30åtsåldern;)

  • Lilla Ego

    Jag tror S kommer att bli värre. Hon visar redan tendenser på riktigt kort stubin och hett temperament. Hon har skrämt bägge sina Harrysar till gråt;)))

  • Lilla Ego

    ...eller så får man lyxproblemet. Kommunen placerade en massa barn utan syskon på deras alternativ och införde syskonförtur så att S som egentligen skulle börja i januari fick placering fr.o.m. 31 aug. Det har aldrig funnits syskonförtur här så vi fick ju rådet att köa upp vid 6 mån för att ev få plats under 2012. Men men, lyxproblem som sagt.

  • Lilla Ego

    Ja, absolut! Men inte jättekul att skola in en pyttis som precis fyllt ett och varken går eller äter själv när man inte har det akuta behovet. Ibland är dom runt 80 barn ute på gården...men nu fick vi ju skjuta på det ett par månader tack o lov:)

  • Lilla Ego

    Här var F lucia och S tärna:) vi hade luciatåget idag, det är ju tre avdelningar men bara en storsal så de turas om att ha på självaste luciadagen. Filippa helgarderade med en tomtedräkt som hon tog på sig efter firandet och hade resten av dagen...

  • Lilla Ego

    Sigrid blev ju också en nattsnuttare, precis som F...men hon tog inte välling på natten som F gjorde när jag bröt amningen utan blev jättefrustrerad och arg istället. Då gav vi henne napp (som hon totalvägrat som liten) och sedär, vid 8 mån blev hon nappfrälst. Mycket lugnare, sov betydligt bättre och en gladare bebis. Sen kändes det urdumt att börja med napp så sent men just då var det räddningen. Testa!

    Vi hade ju turen att få ett första barn som sov jättebra...så det var först när S kom jag egentligen fick känna på sömnbrist och jag förstår att det används som tortyr i krig. Det är fruktansvärt att inte få sova mer än en timme i stöten i längden under en längre tid. O sen ska man orka vara en bra mamma åt syskonet på dagtid liksom! Det hände att jag däckade i soffan på dagen och vaknade en timme senare och F hade levt rövare i huset under tiden...

  • Lilla Ego

    Ang välling förresten, det tog ju lång tid innan S tog det och då var det rumstempererad tetravälling ur pipmugg som gällde...sen när hon väl tog den gick det snabbt att fasa ut tetran och gå över till flaska. Men ni kan ju tänka er hur många försök som låg bakom innan vi hittade rätt taktik;)

  • Lilla Ego

    Men Carina, finns det ingen kompis du kan be om hjälp? Någon som känner barnen? Lider verkligen med dig! Jag tror att om det är någon gång du inte ska skämmas över att be om hjälp är det nu. Det här låter ju fruktansvärt!

  • Lilla Ego

    Känns så avlägset men det har ändå börjat diskuteras skolor bland Filippas årskulls föräldrar...och egentligen är det ju inte så lång tid kvar:)

  • Lilla Ego

    Vet inte om jag missförstått det helt men stolarna med isofix går väl alltid att montera vanligt? Däremot så är ju isofixvarianterna i regel dyrare.

  • Lilla Ego

    Maria, kom att tänka på det...enligt NTF har bilbarnstolarna en livslängd på 10 år. Babyskydd 5 år. Om du inte absolut vill byta:)

  • Lilla Ego

    Här blir det ett kalas där F själv fått välja sina gäster, det är 6 förskolekompisar och tre andra vänner. Hon hade väldigt bestämda åsikter om vem som fick komma...sen blir det en faddermiddag för faddrarna och deras familjer på kvällen samma dag.

Svar på tråden Vilda kottar snackar vidare V