Inlägg från: Lilla Ego |Visa alla inlägg
  • Lilla Ego

    Vilda kottar snackar vidare V

    Grattis födelsedagsbarnen! :) Det är verkligen födelsedagstider nu!

    Mica: Jag gjorde fluff förra året när Filippa fyllde 1, gjorde cupcakes och hade after eight-fluff samt skumtomtefluff har jag för mig. Blev toppenbra! Gjorde även egen sugarpaste att ha på en prinsesstårtevariant, smälte ner skumtomtar och blandade med florsocker och sen kavla ut. Tokbra blev det:)

  • Lilla Ego

    Den sångpåsen har Filippa också, hon fick den förra året och den är still going strong. Ibland hamnar det lite andra mjukisdjur i den, fick lite problem att hitta på en sång om Ior häromdagen;)

  • Lilla Ego

    Kajsa: Det blir som grädde fast lite krämigare och med smak av godiset:) Man kan spritsa och täcka/dekorera tårtor...eller ha som mellanlager. Mousse typ?

  • Lilla Ego

    Uss, jobbigt med näsblod! Jag har sköra slemhinnor så det gör liksom ont att snyta sig och kan vara lite blodblandat men har inte blödit "på riktigt". Däremot vaknade vi i natten mot lördag av att Filippa blödde massor av näsblod..läskigt!

    Jag har haft kraftig huvudvärk några dagar i rad nu..är det ett grav.symptom? Minns inte..får googla lite tror jag. Är ju lite nojjig över mitt höga sockervärde, hoppas det inte hänger ihop med det...ska göra NUPP-UL imorgon så jag kan ju fråga då iofs.

    Vi ska inte ha något större kalas, farmor o farfar kommer i helgen och hon har med sig tårta...sen kommer ena faddern på söndag och den andra på måndag så det blir lite utspritt. Barnkalasen får vänta tills hon blir mer medveten om vad det är och så känner jag;) Jag frågade på dagis hur dom brukar fira och det är antingen frukt eller popcorn som gäller...tycker det är skönt att de har lite regler kring det där. Lutar åt popcorn, undrar om det finns micropop som är osaltade?

  • Lilla Ego
    Tvåårskalas hos någon:

    söndag 21/2
    Hanna & Molly
    Lotta & Rasmus
    Kajsa & Wilmer

    lördag 13/3
    Hanna & Molly,
    Maria, Axel & Vidar
    Lotta & Rasmus

    söndag 14/3
    Maria & Vidar
    Lotta&Rasmus
    Kajsa & Wilmer

    lördag 20/3
    Hanna & Molly
    Lotta & Rasmus
    Linda & Flippen

    lördag 27/3
    Hanna & Molly,
    Maria, Axel & Vidar
    Lotta & Rasmus
    Kajsa & Wilmer
    Linda & Flippen

    söndag 28/3
    Maria, Axel & Vidar
    Kajsa & Wilmer
    Linda & Flippen
  • Lilla Ego

    Hmm..nu har det blivit två listor helt plötsligt. Efter Jennie skrev har det blivit en till...
    Jag hinner inte rätta till det nu, sitter på jobbet och har möte om 7 minuter.

  • Lilla Ego

    Jennie: När jag var gravid med Flippen lyssnade vi ju på hjärtljuden jättetidigt vill jag minnas...hos BM alltså. Är det nya rekommendationer nu alltså? Jag gjorde UL idag på barnmorskegruppen och då lyssnade vi på hjärtat med UL (hon mätte hjärtfrekvensen)...så om man inte vill använda dopplern kanske det är en annan teknik med UL då? Fast rimligtvis borde det ju vara samma...?

    Iaf, KUB/NUPP visade väldigt låg risk för kromosomskador..största risken var på Downs och där var det 1/17155 så nu känner jag mig lugn:) Det var kul att se bebben igen, sköterskan var verkligen jättenoga och berättade om precis allt hon mätte och kollade efter. Bebisen är en sprattelpåse, det var fullt ös hela tiden. Hon drack, gäspade, boxades och sparkades hela tiden:))))

    Vi har budat på hus de senaste två dagarna..först var det en villa som vi inte fick men så lade vi lite bud på ett parhus här i vårt område och nu verkar det som att resten drog sig ur. Är lite tveksam...egentligen vill jag ju hitta drömhuset till ett bra pris men å andra sidan kan det ju dröja rätt länge innan det dyker upp. Tills dess behöver vi något större/bättre planerat hus...och då skulle det här vara jättebra. Det är 25 kvadrat större än det vi har idag och mycket bättre planerat...men åååå, det är så ångestframkallande med budgivningar och kontrakt. Och så ska vi få sålt det här också, helst igår. Aja, det var en intressent som ville fundera över natten men de har inte lagt ngt bud alls så frågan är om de ger sig in i budgivning nu?

  • Lilla Ego

    Klart det är en tjej i magen;) Bara en känsla jag har dock...men skulle nog bli mycket chockad om det kom ut en pojk.

    Linnéa: Kan inte konsumentombudsmannen hjälpa er? Ni måste ju få reklamera en vara som inte fungerar. Bevisligen har dom ju haft ett antal chanser på sig att reparera den...130' är ju ett hån när man lagt ut så mycket pengar från början plus all tid och möda för alla reparationerna. Det borde ni kunna bestrida på ngt sätt!

    Filippa började sin födelsedag med att kräkas vid 04...sen verkade hon så pigg när hon vaknade och bad om välling så jag gav henne en skvätt - som vände direkt. Nu har hon fått utspädd proviva som faktiskt stannat nere i en halvtimme. Hoppas! Meeeen, vilken födelsedag...uss.

  • Lilla Ego

    Alex: Fast jag är lite rädd att vi kommer att panikköpa något som egentligen inte är RÄTT bara för att få lite bättre utrymmen...stör mig så mycket på att vi inte har förvaringsutrymmen, vet inte hur länge vi pallar med det. Skulle vara skönt att inte ha den där pressen att hitta det rätta huset NU eller inom ett halvår utan verkligen vänta tills det känns helt rätt. Ser inte att vi bor kvar i detta så länge som tre år till ärligt talat. Det är ju jobbigt att sälja o flytta men frågan är om det inte är värt det...det vore värre att slänga ut x miljoner på fel hus och upptäcka det när räntorna stiger och huspriserna sjunker.

  • Lilla Ego

    Jag gjorde som en prinsesstårta fast med sugarpaste istf marsipan och fluff inuti på ena lagret och sylt på andra lagret har jag för mig. Tror absolut att det blir gott om du fyller med något annat och använder fluff istf grädde...det blir ju lite som när du hade vit chokladmousse ovanpå..fast godissmak:) För visst var det du som hade haft det?

Svar på tråden Vilda kottar snackar vidare V