Inlägg från: Nathalie Flisbäck |Visa alla inlägg
  • Nathalie Flisbäck

    För oss som bakar

    Vad ska du baka idag/ har bakat idag??

    Här samlas vi som bakar, lämnar recept om man vill ha det & visar upp sina bakverk. Hit är alla kakmonster välkomna.


  • Svar på tråden För oss som bakar
  • Nathalie Flisbäck

    Jag ska baka bröd idag & frukostbullar.

    Har inte bakat bröd på 7 år o de va första gången. Misslyckades totalt. Brödet blev hårt som sten? Vad gjorde jag för fel? Degen lägger jag inte i en form. Utan formar själv o lägger på bakpapper. De ska ju funka lika bra!


  • Nathalie Flisbäck
    himmelsflickan skrev 2010-02-11 18:31:59 följande:
    far: Tack så mycket annki72: grötbullar skulle jag gärna ha receptet på -lät spännande =)nathalie flisbäck: absolut, här är receptet:Grekiskt olivbröd -1 brödUgnstemp: 200 grader25 g jäst2.5 dl naturell yoghurt0.5 tsk salt2 msk (oliv)olja5-6 dl vetemjölfyllning:100 g urkärnade oliverSmula ner jästen i en bunke o tillsätt yoghurt. Rör tills jästen löst sig o blanda sen i salt, olja och nästan allt mjöl. Arbeta degen kraftigt, den ska bli ganska fast. Strö över lite mjöl o låt degen jäsa under handduk 30-45 min.Knåda in resten av mjölet och ta undan en liten bit deg som ska användas som dekoration sen. Kavla ut degen till en rektangulär platta ca 25 * 25 cm och lägg avrunna oliver i en rad i mitten. Ruilla ihop som en rulltårta.Lägg rullen på en plåt med bakplåtspapper o forma nu två smala rullar av degen du tog undan. Tvinna dessa två rullar o lägg som garnering ovanpå brödet. Fäst ändarna väl under brödet. Låt sen brödet jäsa under handduk tills dubbel storlek, ca 45 min.Grädda i 200 grader i mittan av ugnen ca 30 min och låt sen kallna på galler.Förvaring: Bör ätas dagsfärsk, men kan förvaras svalt i tät påse 1-2 dagar. I frys 2-3 månader.
    Fyattan va gott, tack du
Svar på tråden För oss som bakar