Inlägg från: Frökenflitig |Visa alla inlägg
  • Frökenflitig

    För oss som bakar

    annki72 skrev 2010-03-26 19:23:27 följande:
    Idag har jag bakat, kolakakor, drömmar och nougat muffins men kolakakorna flöt ut som bara den....antar att det var för lite mjöl???Drömmarna blev hel konstiga, endel blev platta och endel lit bulliga, från samma deg???har nu muffins på gång hoppas nu att de blir bra iallafall =)verkar som det inte är min dag att baka på Evo Molly: hur gör du kolakakor??? du skriver kolasås??? jag har bara sirap i mina
    nougatmuffins låter mumma, hur gör du dem?
  • Frökenflitig

    Jag har bakat världens godaste kaka idag:) En chokladkaka med fudgetopping typ, så smarrig! Har bjudit den på alla möjliga ställen och alla blir lika tagna av den, här kommer receptet för den som vill prova:

    Kakan
    200 g smör
    3 dl socker
    2 ägg
    1 dl kakao
    2 dl vetemjöl
    4 tsk vaniljsocker
    1 tsk bakpulver

    Glasyren
    2 dl vispgrädde
    2 dl socker
    2 msk sirap
    100 g mörk blockchoklad
    100 g smör

    (Flagad mandel att strö över)

    Smält smöret i en kastrull. Ta den av värmen och rör ner socker och ägg. Blanda kakao, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Sikta ner mjölblandningen i kastrullen. Bred ut smeten i en långpanna med smort smörpapper. Grädda i 175 grader i 15-20 min. Kakan ska inte vara kladdig. vänd kakan upp och ner på ett nytt smörpapper. Dra försiktigt bord smörpappret från kakan.

    Gör glasyren. Blanda grädde, socker, sirap och blockchoklad i bitar i en kastrull. Låt kokan under omrörning tills glasyren tjocknar och blockchokladen smält, 15-20 min. Tag kastrullen av värmen och vispa ner det kalla smöret i klickar. Bred glasyren över kakan och strö över flagad mandel.

    Låt kakan kallna i kylen, skär den i rutor.

    Ät och njut! {#lang_emotions_sunny}

  • Frökenflitig

    Gjorde så smarriga bakelser igår.

    Först bakade jag en rulltårta och fyllde den med chokladkräm och skivade bananer. Toppade med grädde, hallon, blåbär och chokladströssel. Mums!

    Chokladkräm:
    1 dl socker
    1/2 dl kakao
    2 dl grädde

    Blanda socker och kakao. Slå på grädden. Ställ i kylen minst en halvtimma. Sockret och kakaon måste vara löst. Vispa sedan gräddblandningen hårt till en fin chokladkräm.


     

  • Frökenflitig
    Nicke Nyfiken skrev 2010-05-02 18:51:44 följande:
    Mamma fyllde år i helgen så jag har bakat, havre/cocoflarn med mörkchoklad, citroncupcakes med smarties och vitchoklad frosting, chokladtårta med glasscreme/hallon och chocolate fudge frosting.
    Mums! Låter verkligen jättegott=) Var finns recepten? :)
  • Frökenflitig

    Bakade citronrutor med lakritsströssel igår, mums! Och tidigare i veckan blev det drömmar och russinkakor. Gillar att ha lite i frysen, man vet aldrig när det kommer någon på besök :)

  • Frökenflitig

    väntar på att bullarna i ugnen ska bli klara! Blir en bulle med smör och ost och riktigt kall mjölk till kvällsfika, mums! :P

Svar på tråden För oss som bakar