Inlägg från: lunkentuss |Visa alla inlägg
  • lunkentuss

    För oss som bakar

    annki72 skrev 2010-02-17 19:04:37 följande:
    hehe jadå det kan du göra för de är såååå goda =)
    ojojoj, dom var verkligen goda! Smakade som scones, men som fluffiga scones! Detta kommer jag göra om -tack för tipset
  • lunkentuss
    Tuvaduva skrev 2010-02-17 18:22:16 följande:
    Idag har jag knåpat ihop gluten och laktosfria semmelbullar som nu ligger i frysen. I helgen ska de dressas och smarras på minsann!! mums!! Lite trist är att min sambo är så pass spannmålsallregisk att han känner av (lungorna) när jag bakar bröd (av spannmål) här hemma. Men som fint är så är det bara själva "deg, utbaks och jäsningsmomentet" som är kännbart -gräddningen går fint -och det luktar ju så GOTT!! Hihi- läste med nöje om "wienerbreaden" och påminns om att jag har några underbara bollar i kylen som bara ropar efter mig hela tiden!! =)
    ojdå, kan man vara så känslig! Det visste jag faktiskt inte...
    Tur att gräddning går bra

    Haha, gör dina bullar o kakor så med?!?! Ropar hela tiden
  • lunkentuss
    pwa010406 skrev 2010-02-19 14:24:17 följande:
    Har första plåten med Leilas tekakor i ugnen nu! Hoppas de blir goda till mellis!
    åå Leila är en stor favvo här hemma!
    Har inte hunnit prova så mkt, men VILL
  • lunkentuss

    har handlat idag så imorn blir det bullbak! Pappas recept ^^ Eller morfarbullar som dom kallas av barnen

  • lunkentuss
    Sigrid skrev 2010-02-20 17:57:11 följande:
    Jag och sonen bakade bullar idag. Jag bakade vaniljbullar. Sonen bakade chokladbullar och kanelbullar.
    vi bakade också bullar en plåt med kanel o en med vaniljsocker =)
  • lunkentuss
    Paulas mamma skrev 2010-02-20 19:35:32 följande:
    Hej! Imorn har vi stort kalas. Och min svägerska är laktosintollerant. Och hennes bäbis som hon ammar är allergisk mot ägg. Vad kan jag baka för gott till henne?
    Smulpaj?

    Deg på laktosfritt smör (finns ju o köpa allt laktosfritt nu för tin ) havregryn o socker o mjöl. Fylld med valfria frukter eller bär (ananas, blåbär, jordgubbar, banan, äpplen, hallon...)

    Mitt favoritrecept är:

    200 gram smör (laktosfritt i ditt fall då)
    6 msk socker
    3 dl vetemjöl
    3 dl havregryn

    Smält fettet i en kastrull o rör sen ner socker, mjöl och havregryn.
    Häll valfri mängd bär/frukt i en ugnsform och strö sedan smuldegen över.
    In i mitten av ugnen på 225 grader i ca 15-20 min eller tills pajen fått fin färg.
    Servera med lite "färska" bär/frukt som är samma som pajfyllningen.
  • lunkentuss
    Nathalie Flisbäck skrev 2010-02-21 13:04:38 följande:
    Natchos. Har ni ätit det med ost? Smällt ost?
    vet inte riktigt hur du menar, men vi har gjort i ugnen..

    Tagit sånna där runda tacochips o lagt på tacofärs, gräddfil blandat med tacosås o riven ost o in i ugnen tills osten smält. SUPERGOTT!! Gör ni sånna så gör MÅNGA
  • lunkentuss

    Blev sjukt sugen på havreflarnssmet!! Men orkade inte äta upp all smeten, haha... Den är dryyyygt.... Så bakade en plåt med havreflarn =) mina första faktiskt =) Ska se om dom är lika goda som smeten sen när dom svalnat o stelnat

  • lunkentuss

    vet inte vad den heter, men gjorde en sockerkaka o sen häller en blandning av smör, socker o lite grädde över o in i ugnen igen tills den blitt lite knaprig.. spetskaka kan den ha hetat? Aja, den står här o luktar gott nu iaf

  • lunkentuss

    Idag är det verkligen bakdag! Ska ha 1 årskalas imorn :D

    Har gjort två olika fluff, som ska vispas imorn.. Bakar just nu nonstop-cookies o har gjort två sorters smörkräm.. pjuh... xD

    Imorn ska jag även göra en chokladrulltårta samt läggaihop två tårtor... Lite stressigt o VARMT i köket, men åå så kul. *trivs*

    Ska även bjuda på en tacolasagne =)

  • lunkentuss
    far skrev 2010-03-06 16:04:20 följande:
    Vill du dela med dig av den där chokladrulltårtan?? Låter mums.
    Det gör jag gärna, den blev supergod! Jag skriver originalreceptet, för själv gjorde jag dubbel sats eftersom det var kalas

    Chokladrulltårta
    Ugn: 250 grader

    3 ägg
    2 dl socker
    2 dl vetemjöl
    2 msk kakao
    2 tsk bakpulver
    0.5 dl mjölk
    (fyllning: 2 dl valfri fyllning tex sylt eller fluff av nåt slag)

    Ägg o socker vispas pösigt.
    Vänd ner mjöl, kakao o bakpulver o till sist mjölken.
    Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
    (mått på långpannan ca 30 * 40 cm)
    Grädda mitt i ugnen i 5 min.

    Stjälp upp kakan på sockrat papper o bred direkt på fyllnigen om det är sylt/bärmos och vänta tills det kallnat om du ska ha på tex smörkräm/fluff osv (logiskt, men skriver det ändå.. haha)
    Rulla ihop

    Gjorde en tårta av rulltårtan, formad som en etta.
    Bild: www.familjeliv.se/hem/lunkentuss/gallery/phpqxzngn.jpg
  • lunkentuss
    far skrev 2010-03-06 20:33:43 följande:
    Ohhha' tackar, den skall jag baka i morn' för det är så gott me' lita kaka, Stressa inte bara, dina kakor kommer att ta' slut, så gör en dubbelsats, för säkerhetsskull. KUl me' kalas.
    aah, kalaset är slut nu, dom sista gick för 40 min sen.. pjuh Det är jättekul med kalas!!! Kul när man kan bjuda på lite roliga saker =) Sitter i soffan nu o äter rester
Svar på tråden För oss som bakar