Inlägg från: Miss Maya |Visa alla inlägg
  • Miss Maya

    3 åring som klagar på ont i rumpan kvällstid

    LabLover skrev 2010-02-11 22:23:42 följande:
    Vi har precis behandlat barnen i eftermiddag och den drabbade (4,5 år) sover gott så i kväll kliar det inte. Jag har roat mig med att bada en katt, två hundar, sanera badrum, tvätta dottern ordentligt, bädda rent i alla sängar inklusive bytt ut alla kuddar och täcken till rena, ta bort alla handdukar (kommer använda hushållspapper vid handtvätt i 2 veckor) och mattor/gosedjur/utklädningskläder/överkast/kuddar/ fotpallar/klädda barnmöbler m.m. ligger ute och fryser till i morgon. Har dammsugit och vädrat barnens rum läääänge. Hoppas innerligt att det räcker. Vi valde att ge barnen flytande medicin. Smakade inte så illa och den lilla hade inte klarat att ta tabletter. Är det någon förresten som har fått någon bra förklaring på vad "ofta" betyder i springmasksammanhang? Man ska bada sina husdjur oftare än vanligt och byta sängkläder oftare än vanligt. Det där är ju ändå väldigt subjektivt.
    Har t o m hört någon som sa att man ska byta sängkläder varje dag. {#lang_emotions_undecided} Stackars de som inte har egen tvättmaskin.
  • Miss Maya
    DaVinci skrev 2010-02-13 00:35:06 följande:
    Hur lätt kan vuxna få mask? Jag mår dåligt när jag tänker på att det kan finnas maskar som kryper i en! Hur ont gör det egentligen? Är det vanligt att man får det? Tänk om min dotter skulle får det och jag inte upptäcker det, är det lätt att upptäcka? Jag menar om barnet inte kan prata och förklara? Usch jag hatar mask och löss, vill bara kräkas när jag tänker på det..
    Det är olika från barn till barn och från vuxen till vuxen, hur lätt man får dem alltså. Lika som det är med förkylningar. Varför maskarna gillar endel bättre än andra vet jag dock inte, någon här ovan kopplade ju det samman med att om man äter mycket socker så trivs maskarna bättre. Men vet inte om det är vetenskapligt bevisat.

    Och maskarna lär klia/göra ont, så du upptäcker det säkerligen förr eller senare om du får några. Mitt barn är också litet, har börjat på dagis och jag fasar också för den dag vi får hem löss eller mask. Usch.
Svar på tråden 3 åring som klagar på ont i rumpan kvällstid