Inlägg från: LauraMaria |Visa alla inlägg
  • LauraMaria

    Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)

    Hej på er!
    Vad härligt med fler kontaktsökare som ska ha i augusti eller senare. Själv är jag beräknad den 10 augusti...Vi har verkligen längtat efter barn!
    Men trots att jag börjar bli riktigt tjock nu och trots att det "fladdrar"i magen redan så känns det så sjukt overkligt! Längtar dock till nästa onsdag då vi ska på UL. Då kanske det känns lite verkligare?
    Är ni tjocka än?

  • LauraMaria

    Tack! {#lang_emotions_laughing}
    Det är mitt första barn ja, men min man har en 13-årig dotter sedan ett tidigare äktenskap. Men men, allt är helt nytt och SPÄNNANDE!
    Jag är en sådan som rotar ned mig i alla tidningar, böcker och nätforum som finns. En riktig googlare ;)
    Jag tycker bara att det är härligt att magen blir tjock, men det kanske är just för att det är första. Det känns lite verkligare då och man vill att hela världen ska se! ;)
    Men jag håller med dig, mammakläderna är skittråkiga. Hittade dock ett par billiga jeanstights på HM med sköön midja. Behöver jag säga att de annars halvtråkiga byxorna är mina favoriiiter nu! Så skönt!

    En sak till, du som har erfarenheten. Jag har massa pirrningar, ilningar och små stick i underlivet/livmodern. Pratade med bm för några veckor sedan och de säger bara att det är livmodern som växer. Men har du haft så, varför dessa ilningar?

  • LauraMaria

    Ja, jag njuter massor! Samtidigt är jag ett kontrollfreak som oroarmig väldigt mycket. Så nej, att läsa vad alla proffstyckare skriver är kanske inte så vettigt alltid....lätt att vilseledas..

    Härligt med andra besöker hos BM, men vad tidigt! Jag ska på mitt andra på måndag men då är jag ju redan inne i vecka 18. Hur kommer det sig att det är så olika.
    Vad händer förresten under det andra BM-besöket?

    Och har du/ni gått på några "föräldraträffar" ngn gång och vad tycker ni i såfall om det?

  • LauraMaria

    Hej till dig också Li81!

    Jag kollade klamydia, Hiv mm redan under mitt första BM besök då jag bara var i vecka 7 eller ngt. On nu som sagt först nästa vecka då jag är i vecka 18 ska jag på besök nummer två. Vad olika det verkar vara det där.
    Kände BM ngt på livmodern eller lyssnade på bebisens hjärta under ert andra besök? Jag är ju supernyfiken på om allt är som det ska. Känns som jag knappt orkar vänta.
    Ja, jag är sugen på att gå på föräldraträff. Samtidigt vet man ju inte vad man kan förvänta sig, det kanske är jättedåligt. Aja, ska ge det en chans.
    Tar BM upp ngt om det eller måste man själv hitta en grupp?

    Molvärken där ja...jag har också haft som mest då jag ska sova eller t o m vaknat mitt i natten för värken. Just nu är det dock ganska lugnt. Även fast det nu sägs att det ska vara lovmodern som växer så känns det ju så konstigt och annorlunda att man tror att ngt är fel.

    Lisabettan, är det för att du har haft problem vid förra grav som du haft så täta besök samt UL nu?

  • LauraMaria

    Tjaa...jag har aldrig fått barn förr och är i vecka 18 nu. Och jag är toktjock redan =) Men det är härligt tycker jag! Men vad hemskt det lät det där "det mesta av magen är jag själv". Tänk om jag blivit tjock på kuppen ;)

    Förutom kläderna då......blir mycket dubbla strumbyxor eftersom jag är mkt för tunikor och klänningar. Men skulle behöva ett par rejälare strumpbyxor med mer plats för magen tror jag allt. Vill dock inte lägga hur mycket pengar som helst på dem, kanske finns billiga på HM?

    Jag har också haft rejält ont i "ligamenten?" då jag hostat, vänt mig hastigt i sängen eller klivit upp för fort. Men nu har det varit lugnt i ngn vecka med det.

    Nu är det mest lilltrollet som rör sig i magen. Blir nog en livlig typ...att de kan göra så mycket väsen fast det är så små!?

    Har ni känt ngt?

  • LauraMaria

    Hej tjejer! Oj vad jag har varit frånvaranda senaste veckan, här händer det grejer. Välkommen till alla nya! 
    Nu, om en timme, ska jag i väg på mitt första ultraljud och jag är så nervös att jag vill kräkas. Tänk om något är fel.
    Hur kände ni inför ert första?

  • LauraMaria

    Hej på er! Det gick toppenbra på ultraljudet i dag. Allt var bra med den lilla, jag är så lättad. Och barnmorskan på sjukhuset var jättebra, verkligen.
    Jo, det gick inte att undgå att det var en liten tösabit i min mage ;) Jag såg det själv och bm bekräftade eftersom vi sagt att vi gärna ville veta....inte för att det spelar ngn roll, men det känns skönt att bara ha det ena könet att fundera ut ett namn åt.

    Jag går på mvc på Ålidhem, bor på tomtebo. Vår bm där är också bra. Stencool och trevlig!
    Jag fick lyssna på hjärtat tidigare i veckan, i vecka 18...så där får man visst göra det. Men det är kanske olika från ställe till ställe och kanske t om från bm till bm...?

    Jag fick ngn gravkalender, men har inte haft ngn nytta av den. Men då vet jag inte om vi pratar om samma sak. Mitt var bara en A4-kalender rakt upp å ner..

    Ha en skön natt!

  • LauraMaria

    Fy, jag har visst tappat stinget helt här!
    Lägger till mig på listan i alla fall, sen ska jag ta igen mig och läsa igenom allt spännande i tråden =)

    LauraMaria, 1:a barnet, BF: 12 augusti
    tuds, 1:a barnet, BF: 20 augusti
    Li81, 2:a barnet BF 23 augusti.


    Klaveret, 2:a barnet BF 26 augusti
    Loris, 2:a barnet BF 29 augusti
    Moyo, 2:a barnet, BF: månadsskiftet augusti/september
    Lisabettan, 3:e barnet, BF: början av september
    LindaMattias, 1:a och 2:a barnet BF:6 september 
    shioo, 2:a barnet, BF 20 september
    Pencil, 1:a barnet, BF: månadsskiftet september/oktober
    Monchhichi, 2:a barnet, BF 6 oktober
    Lysa, 3:e barnet, BF: 21 oktober
    Nygga 2:a barnet BF 24:e september
  • LauraMaria

    Foglossning ja. För mig funkar det ganska fint än så länge, men då jag promenerar känner jag snabbt av det. Men, det verkar ändå som jag kommit ganska lindrigt undan alltså...med tanke på er Lillebror och Moyo.

    Men det är ändå rätt jobbigt eftersom jag som nu mer än någonsin känner att det känns så viktigt att röra på sig. Jag är en riktig latmask annars. Hur gör ni? Rör ni er mycket?

    Jag är i vecka 25 (24+4) och har gått upp åtta kilo, känns mycket det med,...men det är väl normalt antar jag. Men men hoppas att det mesta faktiskt satt sig på magen ;)

    Var hos bm förra veckan och mätte magen första gången, sf-mått, heter det så? Och måttet var faktiskt lite större än det normalt ska. Hon trodde dock att det berodde på att bebisen låg så högt upp i livmodern. Men jag blir ju orolig för allt, hoppas inget är på tok. Kanske en bigbaby bara ;)

  • LauraMaria

    Jo, en sak till. Jag har en helgalen idé som jag hoppas ska tilltala åtminstone några av er. Jag har få vänner och bekanta här i Umeå som ska ha eller ens har barn. HAr också haft många vänner som pluggat klart efter många år i Umeå och flyttat i väg...riktigt trist faktiskt.

    Vore kul att dra i hop ett gäng och gå ut och fika eller något, för att lära känna varann och prata om sådant som bara vi som ska ha barn är intresserade av =) Ja, ni vet vad jag snackar om.
    Vore kul med tanke på att man ju ska vara föräldraledig sen också!

    Så, vad säger ni?

Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)