• Loris

    Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)

    Hej hej =)

    Det vore roligt att komma i kontakt med några fler som väntar barn i augusti 2010 =)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-02-20 12:34
    Nu är vi ett par blivande höstmammor som har hittat till tråden! Rubriken säger augusti men alla är välkomna!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-04-23 14:50
    BF-lista:
    tuds, 1:a barnet, BF: 20 augusti
    Li81, 2:a barnet BF 23 augusti.
    Klaveret, 2:a barnet BF 26 augusti
    Loris, 2:a barnet BF 29 augusti
    Moyo, 2:a barnet, BF: månadsskiftet augusti/september
    Lisabettan, 3:e barnet, BF: början av september
    LindaMattias, 1:a och 2:a barnet BF:6 september
    shioo, 2:a barnet, BF 20 september
    Pencil, 1:a barnet, BF: månadsskiftet september/oktober
    Monchhichi, 2:a barnet, BF 6 oktober
    Lysa, 3:e barnet, BF: 21 oktober
    Nygga 2:a barnet BF 24:e september

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-04-25 13:19
    Starla, 1:a barnet, BF 30 juli
    LauraMaria, 1:a barnet, BF: 12 augusti

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-10 20:31
    BF lista i egen tråd!

    www.familjeliv.se/Forum-11-263/m52460191.html

    Glöm inte att lägga till ditt namn och BF om du inte står med :D

  • Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)
  • Lillebror

    Hej!
    Jag har BF i början av oktober, andra barnet :)

  • Loris

    Hejsan :D

    Vad skoj! Hur gammal är ettan? =)
    Det blir våran tvåa som kommer i höst, ska bli spännande att se hur stor skillnaden blir mellan att ha en och två, och för den delen hur lillan reagerar på att få syskon

  • Lillebror

    Min son är 3, hinner nog fylla 4 innan lillebror kommer. (självklart vet jag inget kön ännu men jag tror att det blir en till pojke däför kallar jag bebisen i magen för lillebror)

    Det är verkligen jätteroligt, ska bli intressant som sagt att se hur stor skillnad det är på att ha en och två. Men det beror nog på hur vilda barnen är ;)
    Min son har alltid varit full av energi, så blir det en till likadan så vet vi vad vi har att göra här hemma! :)

    Mår du mkt illa eller har du klarat dig från det?

  • Loris

    Vad roligt :D Jag har en flicka sen tidigare, och jag tror faktiskt att den blir en till tjej, många föräldrar säger ju också det att de ofta kännt på sig om det varit en tjej eller pojke redan i magen och dessutom oftast har haft rätt! Det blir spännande att se, jag skulle nog bli lite snopen om det visade sig vara en pojke hehe

    Jag vet precis vad du menar, våran tjej är också ett energipaket, hon kommer vara strax över 2 år då nummer 2 kommer, så blir det en till som är lika aktiv så blir dagarna nog minst sagt väldigt spännande haha..

    Jag har faktiskt klarat mig rätt bra från illamåendet, någon morgon har det varit lite "kritiskt" men det är långt ifrån ofta, så länge jag undviker att äta eller dricka något första 1-2 timmarna efter att jag klivit upp så slipper jag också illamåendet!
    Hur har det gått för dig? Har du klarat dig från illamåendet?

  • Lillebror

    Ja jag kommer nog att vilja veta kön när vi går på rutin UL om man ser det då...jag är så nyfiken :)

    Njae, jag är jättetrött hela tiden och har mått illa hela dagen. Men det är på gränsen på att det kanske är magsjuka. När jag hämtade sonen på dagis så höll jag på spy :S
    Hoppas nästan på magsjuka, för ska jag må så här illa hela denna graviditet också så går jag i dvala i 9 månader!

    Det är tur att det finns öppna förskolor att springa av alla myror i brallan. Vet inte om det anordnar ngn mammagrupp när det är andra barnet?
    Jag har inte ens skrivit in mig hos barnmorskan ännu, ska nog ta tag i det på måndag.

  • Loris

    Jag också faktiskt, jag hoppas att de ser könet. Jag läste dock i en annan tråd här på FL att det ska ha kommit en kvinna till umeå som utför ultraljud privat, jag är lite osäker på om hon gör könsUL men jag tror det Skulle nästan vara värt att gå på ifall man inte ser bebisens kön.

    Förhoppningsvis går illamåendet över =/ Min storasyster gav mig ett tips om det där med illamåendet, hon hade en termos med te och digestivekex färdiga brevid sängen, så direkt hon vaknade drack hon te och åt kex, låg kvar en stund och sen klev hon upp, genom det så slapp hon allt illamående - som hon tidigare upplevde som ganska jobbigt. Det förutsätter väl iofs att man är rätt morgonpigg eller har tid att ligga kvar i sängen, själv har jag inte provat eftersom jag har lite svårt att hinna med mycket annat än det allra viktigaste innan jag ska iväg på jobbet eftersom jag börjar väldigt tidigt och är en sjusovare haha
    Jag har aldrig behövt genomlida sådär väldigt mycket illamående men jag upplevde det jobbigt nog med lillan under de veckor jag mådde illa, då jobbade jag halvtid på mc donalds och matlukten var ju inte alla tiders.

    Jag har faktiskt aldrig varit på öppna förskolan, det blev bara aldrig av med lillan - jag tänkte väldigt ofta att jag borde gå men.. Ibland blir det ju så, man lägger saker på hyllan tills det nästan är för sent! Nu när flickan är snart 2 år och går på dagis så känns det som att det är för sent. Gick du mycket på ÖF med sonen? =)

  • Lillebror

    Jag har hört att nån har varit hos mydoctor och gjort ett könsultaljud...men det kostade nog närmare en tusenlapp.

    När jag var gravid förra gången så mådde jag illa till och från hela graviditeten, så jag hoppas att det inte blir så igen. Men jag ska försöka äta lite mer regelbundet så kanske det ger sig. Frukosten är värst, jag måste vara vaken nån timme innan jag kan äta något.
    Haha men jag skulle inte klara av att jobba med matos...eller så skulle jag äta tills jag rullade fram.
    Men det löser sig, bita ihop och spy när det behövs ;)
    Tycker redan nu att magen har svällt upp ordentligt, har svårt att klä mig så att det inte ska synas!

    Har varit lite till och från på öppna förskolan med sonen. Helt OK, bra lokaler att busa på och billigt fika. Men när han var riktigt liten så var vi mest på stan och satt på olika caféer...det går ju inte precis att göra efter de lär sig att röra på sig!
    Men däremot har vi varit jättemycket på kulturcentum på lördagarna, jättebra lekställe, billigt fika och gratis teater från ögonblicksteatern.

  • Loris

    Jag har normalt sett svårt att äta dom första timmarna, men sen den här graviditeten började så kan jag äta hur mycket som helst, oavsett tid på dygnet så det blir till att begränsa intaget lite :) Jag var väldigt positiv till att "flotta upp vardagen" förra graviditeten vilket jag bittert fick ta igen efter graviditeten haha :) Men men, man lär sig ju av sina misstag!

    Jag har faktiskt redan börjat använda en del gravidbyxor Många av mina vanliga jeans sitter väldigt tajt över magen och känns väldigt osköna eftersom magen har svällt upp för mycket, speciellt mot kvällssnåret! Som tur var har jag många långa tröjor som man kan dra över linningen haha, på så vis syns det ju inte supertydligt att det är graviditetsbyxor!
     
    Jag kikade in på din sida och såg att ni inte gått ut med graviditeten än, tänker ni försöka låta bli att berätta för nära och kära tills ni gått 12 veckor?

    jag har faktiskt inte varit på kulturcentrum något alls, jag har varit lite dålig på att kolla upp aktiviteter som man kan göra, utöver det normala dvs, men det ska jag nog ta och kolla upp Är det anpassat för alla åldrar eller är det mycket inriktat på lite större barn?
    Det kan vara skoj med lite variation i vad man hittar på med dom små. Det är lustigt men tills dess att man får barn så har man verkligen ingen koll på såna saker, jag är verkligen glad för att familjeliv finns!
     
    Fick reda på Leos lekland via familjeliv t.ex., Vi var dit första gången någon månad sen, rena rama paradiset för barn haha, oj vad lillan blev vild och galen Dit kommer vi definitivt åka igen!
     

  • Lillebror

    Haha, ja det är samma här förutom på morgonen då det är svårt att äta. Men all annan tid är jag hungrig trots att jag mår illa...det är lite lurigt.

    Det är egentligen inte byxorna som är problemet, har en hel del baggyjeans som kan användas. Har även en hel del långa bylsiga tröjor och tunikor som fungerar trodde jag.
    Igår kom en arbetskamrat och frågade rakt ut om jag är gravid. Jag var ju tvungen att berätta det för henne och en annan kvinna som hörde. Men det känns ju lite tidigt att berätta det för dom redan när jag bara är i v 6.
    Men det är bara dom och pappan som vet om det än så länge. Men ska magen växa i denna takt så kommer det inte dröja länge tills det inte går att dölja längre!

    Kulturcentrum inriktar sig till alla barn, men mest för åldrarna 2-6 kanske. Det är ganska blandat faktiskt. Men jag tycker själv att det är supermysigt där :)
    Leos älskar ju min son, men det har inte blivit att vi tagit oss ut dit så mkt. Men snart öppnar ju busplaneten på strömpilen och det är ju närmare!

  • Linda840406

    Hoppar in här, har BF i mitten av okt. (3:e barnet)

Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)