Inlägg från: syster Maria |Visa alla inlägg
  • syster Maria

    Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)

    Hej! Jag vill gärna också vara med här. Väntar 3:e barnet, BF 12 september. Har sedan tidigare två pojkar, 5 och 3 år.

  • syster Maria

    Jag tänkte försöka hänga med på fikat på tisdag. Skulle vara kul att hinna få några ansikten innan bäbisarna kommer.

    Fikalista för tisdag den 3/8 klockan 19:00 utanför Åhléns.
    Klaveret
    Pencil
    LindaMattias
    HannaMaria84 , troligast, jobbar natt
    Syster Maria

    Själv är jag i v. 34 nu och kommer att vara hemma i väntan på bäbisen. Har HP på 50% och är sjukskriven resterande tid eftersom jag har så besvärligt med åderbråck på f.a ena benet och foten.
    Var hos bm i måndags och mitt sf-mått hade då stått stilla sedan en månad tillbaka, har tidigare legat på normalkurvan men ligger nu ordentligt lågt ner. Tyvärr var det inte samma bm som jag brukar ha så jag vet inte om de mäter annorlunda eller att magen faktiskt inte vuxit  som den ska. Fick  iaf tid för extra UL nu på fredag vilket känns bra.
    Har någon av er koll på om  sf-måttet påverkas mkt av att magen sjunker ner? Sedan ett par-tre veckor upplever jag att magen är betydligt lägre än tidigare.

  • syster Maria

    Vi var på spec.mödravården i fredags och gjorde tillväxt-UL. Enl. barnmorskan där kan det skilja upp mot 3 cm mellan olika barnmorskor som mäter magen.  Verkar som min ordinarie barnmorska är den som mäter mest rätt för enligt ultraljudet låg barnet precis på medelvärdet. Beräknas väga drygt 2400 g nu och beräknad födelsevikt 3700. Mina andra barn har bara vägt kring tre kilos strecket så det här kan ju bli en liten större krabat.

    Li 81: Förstår att det känns en aning nervöst att bli igångsatt. Lycka till!

    När det gäller namn har vi jättesvårt att komma på pojknamn. Har ju två pojkar sedan tidigare som redan fått de namnförslag vi haft. Flicknamn däremot finns det många.

  • syster Maria

    Vill också tacka för jättetrevliga sällskap i tisdags! Verkar vara ett härligt gäng!  Fika/lunch snart igen låter toppen.

    Var hos bm i går och det visade sig att bäbisen redan hade fixerat sig. V.35 för omföderskor är väl rättså tidigt men vad jag har förstått behöver det inte alls innebära att barnet kommer tidigare än beräknat.  Kommer faktiskt inte ihåg när de andra barnen fixerat sig. Känns lite lättare att andas nu men istället får jag springa på toa i ett.

  • syster Maria

    Grattis till alla nyblivna mammor!
    Så roligt med fika nästa vecka. Kanske kan gå på något ställe där det även finns möjlighet att köpa lunch för de som vill.

    Fikalista för onsdag den 18:e Augusti. Vi ses utanför Åhléns kl 11.00.
    Klaveret
    HannaMaria84
    Syster Maria

  • syster Maria

    Vill också tacka för den jättetrevliga lunchen i går. Kanske någon är sugen på att träffas igen nästa vecka?

    I dag har jag inhandlat fleeceoverall till bäbisen. Lär ju behövas om detta kyliga väder håller i sig.  Blev den i blått med elefanter fårn Lindex i strl 62. Kommer väl att drunkna i den första tiden men växer nog i den ganska snart. Sedan hittade jag även en filt som var fin på samma affär. Också blev det några tröjor till de andra barnen. I morgon är de iaf hemma från dagis, tur det så det inte blir ytterligare en shoppingdag för mig. 

    LindaMattias: Hoppas allt har gått bra i dag! Så spännande!

     

  • syster Maria

    Spännande med alla bäbisar som är på gång!  Lycka till!

    Ang. graviditetskilon har jag inte haft några problem tidigare graviditeter. Har väldigt snabbt gått ner i vikt men kroppen  har ju ändå inte varit som innan graviditeten. mer mage och mindre rumpa helt enkelt. Det är härligt när man kommer igång igen att träna men kommer nog inte att ha någon brådska med det utan promenader med barnvagnen får räcka. Sen gäller det ju att äta ordentligt med tanke på amningen.

    Har i dag varit och klippt mig så nu är det också gjort. Blev lite extra kort lugg så jag inte behöver klippa mig på ett bra tag.
    Det här med att fördriva tiden är inte lätt. Skulle vara så enkelt om man visste exakt  när bäbisen ville titta ut. Samtidigt är det väl bara att passa på att njuta. Har också funderat på att sy påslakansset. Har ett bamsetyg liggande i garderoben.
    Det där med kudde eller inte i vagnen är nog en smaksak. Tror inte jag har haft det första tiden till de andra barnen. Nu blir det ju snart lite tjockare mössa eller huva som "bullar" upp lite grann också.

    Kan tyvärr inte komma på fikat på torsdag men hoppas det blir ny träff snart igen!

  • syster Maria

    Stort grattis till alla nyblivna mammor!

    Jag följer gärna med på lunch nästa vecka men håller tummarna att det blivit bäbis innan dess. 11 dagar kvar till BF i dag men 3:e barnet och ganska tätt mellan dem  så inbillar jag mig att han/hon vill komma ut lite tidigare än beräknat. Melvin kom 4 dagar före BF, Helmer samma dag som BF. Kanske går över den här gången, vem vet. Man hinner ju  blir ju så nervös av denna väntan.

    Hanna: Vad jag har hört är det f.o.m i dag som förlossningen byter lokaler. Förlossningen är ju verkligen i behov av renovering så jag tror att det ändå kommer att upplevas som ett lyft dit de nu flyttar även om du inte har så bra minnen av just den avdelningen. Bara de har kopplat in lustgasen så är jag nöjd.

    Ha en bra dag! Nu tänkte jag fördriva tiden med att torka vardagsrumsfönsterna och sedan blir det nog att ta sig ut i det fina vädret.

  • syster Maria
    Jag skulle ju helst vilja ha bäbisen ville titta ut lite tidigare än beräknat men om inte så hänger jag gärna med och lunchar på onsdag.

    Fika/lunchlista för onsdag den 8/9 kl 11.00 utanför Åhléns


    HannaMaria84
    Pencil (om jag är nog kry)
    Sofia76
    Lysa
    Syster Maria
Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)