Inlägg från: Andrenna |Visa alla inlägg
  • Andrenna

    Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)

    Hej allihopa!

    Är det ok att haka på denna tråd? Vi väntar vårt första barn den 30 augusti -10.

  • Andrenna

    Moyo: Tackar så mycket. Vad kul att ni ska ha i princip exakt när vi ska ha{#lang_emotions_smile} Tycker tiden går så otroligt sakta och vill bara det ska bli slutet av augusti. Längtar så efter den lilla.

    LindaMattias: Tackar. Känns bra att vara här. Och vilka trevliga föräldraträffar vi haft.

  • Andrenna

    Hej Allihopa!

    Jag är i vecka 24 nu, går in i 25 på tisdag. Jag tycker jag känner fosterrörelser mest på kvällarna när jag ska sova o när jag ligger i soffan. På dagarna är det väldigt lite.Visst känner jag även på dagarna o morgnarna men inte alltid o väldigt lite. Blir lite nojig att det ska vara något galet. Men visst måste väl det gå lite i perioder hur barnet rör sig? det kan väl inte ska röra sig hela tiden? Kanske är det en lugn liten gosse vi har där inne{#lang_emotions_smile} Någon som känner igen sig.? Tycker alla jag pratat med har känt så mycket fosterrörelser så därför blir jag så orolig det är något galet. Var till BM i måndags och alla värden är toppen och hjärtljuden var också jättebra.

  • Andrenna

    LindaMattias: tackar för svaret. Jo, det borde ju vara så att barn rör sig olika mycket och i olika perioder. Men jag tycker bara man hör och läser överallt att alla barn rör sig så mycket o då blir jag orolig det är något galet med min lillgosse.

    När det gäller sammandragningar så undrar jag också lite över det. Som jag hört det blir magen stenhård o det kan göra lite ont. Jag brukar ibland när jag är ute o motionsgår få ont på vissa punkter på magen. När jag sedan stannar av o vilar går det över. Min BM trodde det är sammandragningar jag får. I övrigt har jag inga sådana så vitt jag vet. Men jag tycker det är svårt att veta vad som är sammandragningar.

    Hoppas alla haft en bra helg. Nu laddar jag för en ny arbetsvecka som visserligen är kortare än vanligt.

  • Andrenna

    Hej allihopa!

    Moyo: låter betryggande att barnet inte följer exakt samma dygnsrytm när det kommer ut som det gör i magen för då lär det bli tufft.{#lang_emotions_smile} Min lilla bebis rör sig inte alls särskilt mycket om dagarna, utan väldig lite. Men när jag lägger mig ner på kvällarna o ska sova då drar han igång massor o är rätt livlig. Känns ju bra om den lille sover hyfsat om nätterna i alla fall.

    När det gäller gravidkläder tycker jag det finns dåligt utbud. Känns verkligen så trist att LM ska upphöra. De kör 20 % denna vecka o så ökar de rean med ytterligare 10 % för varje vecka ända upp till 50 %. Var in dit på lunchen idag och det var jättemycket folk, hade inte riktigt tid att köa. Köpte mina mammajeans där tidigare i våras och de är det bästa köpet jag gjort tror jag. Jag tycker inte gravidkläder är anpassade att kvinnor faktiskt har olika kroppsbyggnad redan innan graviditeten, utan jag tycker t ex kejdorna har kläder som är stöpt i samma form. Byxor har varit jättesvårt att hitta men då kom räddningen LM.

    LindaMattias: jag tror inte du behöver vara orolig över det där. Det låter precis som det jag har lite då och då och har så haft många månader. Om jag t ex vänder mej hastigt i sängen så stramar det till o gör ont på sidan av magen. Jag är helt säker på att det är ligamenten. Jag tycker min bebis har en tydlig dygnsrytm när han är aktiv o passiv. Som sagt, kvällarna när jag har läggdags då är han väldigt aktiv medan han på dagarna är ganska stillsam när jag är mer aktiv.

    Nu blir det lite lugn och ro i soffan framför tv:n o ladda för ny arbetsdag. Känns skönt att det bara blir en 3-dagars arbetsvecka i veckan. Sedan ledig 4 hela dagar i stäck. Känns riktigt lyxigt. Ha en trevlig kväll allihopa

  • Andrenna
    Loris skrev 2010-02-11 20:38:56 följande:
    Hej hej =) Det vore roligt att komma i kontakt med några fler som väntar barn i augusti 2010 =) TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-02-20 12:34 Nu är vi ett par blivande höstmammor som har hittat till tråden! Rubriken säger augusti men alla är välkomna! TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-04-23 14:50 BF-lista: tuds, 1:a barnet, BF: 20 augusti Li81, 2:a barnet BF 23 augusti. Klaveret, 2:a barnet BF 26 augusti Loris, 2:a barnet BF 29 augusti Moyo, 2:a barnet, BF: månadsskiftet augusti/september Lisabettan, 3:e barnet, BF: början av september LindaMattias, 1:a och 2:a barnet BF:6 september shioo, 2:a barnet, BF 20 september Pencil, 1:a barnet, BF: månadsskiftet september/oktober Monchhichi, 2:a barnet, BF 6 oktober Lysa, 3:e barnet, BF: 21 oktober Nygga 2:a barnet BF 24:e september TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-04-25 13:19 Starla, 1:a barnet, BF 30 juli LauraMaria, 1:a barnet, BF: 12 augusti TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-10 20:31 BF lista i egen tråd! www.familjeliv.se/Forum-11-263/m52460191.html Glöm inte att lägga till ditt namn och BF om du inte står med :D
    Andrenna, 1:a barnet 30:e augusti
  • Andrenna

    Hej allihopa!

    Jag tycker att tjejnamn är mycket lättare än killnamn. Vi hade redan klart med tjejnamn när vi fick veta att det är en liten kille därinne så det var bara att tänka om=). Vi har några namnförslag på killnamn men inget bestämt: Hjalmar, Ruben, Harry, Arvid, Malte, Henning, Rasmus. Men vi får se vad han heter när han kommer ut, d v s om han passar till något av dessa. Andranamn har vi redan klart, det var lustigt nog lättare att bestämma sig för det.

    Underbart med en långhelg nu. 4 dagar ledigt känns inte helt fel. Inleddes idag med grillbuffé på Droskan med min kära sambo. Trevlig helg på er allihopa!

  • Andrenna

    LindaMattias: Vilka fina namn. Jättegulliga!! Andranamn på vår gosse blir nog Karl(min kära sambo heter det i andranamn så då får han heta lite efter sin pappa), jag skulle nog kunna tänka mej att han fick heta t ex Hjalmar Karl André. Men som sagt förstanamnet är svårt att bestämma sig för. Vi har så många alternativ och vet inte riktigt vilket som är bäst.

    Vilken helt underbar dag idag. Har inhandlat två klänningar på Kappahl. Sedan solat på altanten och grillat med vänner på kvällen. Nu blir det en film i soffan. Helt rätt dag att ta ut en semesterdag.

    Trevlig helg på er allihopa.

  • Andrenna

    Hej allihopa!

    Har varit ute och trädgårdspysslat så mycket de senaste dagarna att jag alldeles missat att sitta framför datorn. Vilket underbart väder det varit senaste veckan!!

    I dag har vi varit på träff nr 3 på föräldrautbildningen. Idag var det en sjukgymnast som talade om vikten av att röra på sig, bäckensmärtor o vilken hjälp det finns att få om man drabbas av detta. Sedan talade en tandhygienist om kost, hälsa och hur viktigt det är med bra munhygien. Var väl inte så mycket nytt direkt men alltid bra att få en liten påminnelse. Jag har än så länge klarat mej undan foglossningar o smärtor men är ju bara i v 26 så jag ska väl inte ropa hej än. Sedan hann vi även prata lite amning. Blev mest nervös, verkar så otroligt komplicerat o har hört så många som säger det gör så ont. Hoppas verkligen det löser sig den dagen. Går ju ändå inte att göra något åt nu utan det blir som det blir. Någon som har bra amningserfarenheter?? för de flesta jag pratat med har bara dåliga erfarenheter av det tyvärr.

    Ha en trevlig kväll allihopa!

  • Andrenna
    Hej!

    Angående fikat låter det jättetrevligt att få ses live och jag hoppas jag kan följa med. Har noterat det i min kalender.

    FIKA Måndag 7 juni kl 19.00. Vi ses vid Åhlens.
    LindaMattias
    Moyo
    Jeanyn
    Lisabettan
    LauraMaria
    Starla
    Andreanna
Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)