• pencil

    Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)

    Hej!

    Här har ni en till som väntar bäbis i Umeå. BF i början av oktober och det är vårt första barn. Känner mig superlycklig men hela tiden orolig över något ska gå fel.

    Kul att det finns en tråd för Umeåbäbisar hösten 2010. Här kommer jag nog att kika in ofta.

    vi ses!

  • pencil

    Vi har inte berättat för någon i familjen än. Min chef vet om det - det kändes schyst att berätta för honom så snabbt som möjligt. Ser framemot att berätta det för mina föräldrar, syster yster och vännerna. Men som sagt...det får bli lite senare.

    Är illamående varje dag men inte på morgonen. För mig är det sämre under eftermiddagen och kvällen. Tyvärr har jag väldigt dålig aptit och får nog i mig alldeles för lite mat. Har gått ner 1.5 kg vilket inte känns bra. Är oerhört trött!! Somnar i soffan varje kväll redan vid 19-20 tiden. Blir väckt av sambon om det är något spännande avgörande i OS {#lang_emotions_laughing}. Har slutat dricka kaffe för 5dgr sedan och illamåendet har blivit mycket bättre men guuuud vad det känns jobbigt att vara utan kaffe.

    I helgen blir det bara att försöka vila och ladda för nästa arbetsvecka. Ska till BM och ta blodprover på torsdag så det blir första gången jag träffar henne.

    Jag hoppas ni alla har en jättemysig helg! 

  • pencil

    Hej tjejer!

    Kul att fler ansluter sig till gänget och kul att även LauraMaria väntar sitt första barn precis som jag {#lang_emotions_smile}. För mig känns det likadant - helt overkligt, superkul och så är jag väldigt orolig mest hela tiden för att något ska gå snett. Är det någon fler som väntar sitt första som jag har missat? Magen syns det absolut ingenting på än.

    Var till BM idag och hon var jättegullig {#lang_emotions_smile}. Jag ska på inskrivning nästa vecka men eftersom jag ska göra KUB-testet så ville de ta blodprover redan idag.

    Jag har mått förvånansvärt bra de senaste dagarna och har äntligen börjat få i mig lite mat igen.

    Jag är också en som gärna grottar ner mig och läser om allt möjligt gällande graviditeter just nu - tidningar, böcker, nätet m.m.

    Nä, nu ska jag försöka få lite nytta gjord.

  • pencil

    Åh, vilket härligt väder det är ute idag {#lang_emotions_cool} måste försöka komma mig ut på en promenad i vårsolen.

    Hoppas att ni alla har haft en bra helg. Själv hade jag en mindre rolig söndag. Mådde illa hela dagen och var totalt energilös. Låg mest hela dagen och kände mig yr. Hade väldigt jobbigt att äta. Jag som hade hoppats att illamåendet skulle avta efter några veckor och inte öka!! Hoppas det var ett undantag. Idag mår jag bättre och har fått i mig en stooor frukost {#lang_emotions_smile}.

    Idag går jag in i vecka 11 - tänk vilken lååååång resa det är kvar!! Jag tycker veckorna segar sig fram. Man får ha små milstolpar på vägen. Den första är väl att "passera" vecka 12

    Efter det är det NUPP i vecka 13 - vilket jag redan nu är jättenervös inför.

    Efter det blir det UL i vecka 18.

    Kändes skönt att läsa att flera av er kände smärtor i magen när ni t.ex. hostar. Det gör jag också då och då. Eftersom jag inte har varit gravid förut så har man ju ingen aning om vilka olika känslor/smärtor som räknas som "normala". Jag funderar hela tiden "undra om det här är normalt?" eller "tänk om det här är ett tecken på något galet" osv.

    Ha en bra dag allihopa!

  • pencil

    NUPP är ultraljudet som ingår i KUB-testet. Då mäter de vätskespalten i fostrets nacke (NackUPPklarning) och kan sedan med hjälp av det resultatet och resultatet från blodprovet räkna ut en riskprocent. Blir det en hög risk så är nästa steg att göra ett fostervattensprov eller prov på moderkakan.

    tuds: Kul att även du är gravid med ditt första barn {#lang_emotions_smile}. Det hade jag missat, f´låt! Håller med dig om att man ofta får tänka till innan man stoppar i sig något.

    På torsdag ska jag på inskrivning hos BM. Var er man/sambo med på inskrivningen? Är de med på de flesta träffarna med BM eller väljer ni ut några träffar? Ibland kan det ju vara svårt att "komma ifrån" jobbet beroende på vilken tid man har. Troligtvis går jag själv på torsdag men om 2v när vi ska till spec.mödravården och göra NUPP ska han självklart med.

    Ha en bra dag!

  • pencil
    Lisabettan: Om jag får dåliga odds på KUB:en så går jag vidare med fostervattensprov. Det beror ju också på hur dåliga oddsen är och vad det är de ser (eller inte ser) på UL. Men jag är riktigt nervös.

    tuds: Jag tror man måste ha uppnått den "höga" åldern av 35 år {#lang_emotions_wink} för att få erbjudandet.

    LindaMattias: Kul att du hittade hit {#lang_emotions_smile}. När det gäller svininfluensan tog jag första sprutan redan i november (äter endel mediciner som placerade mig i riskgrupp). När jag var hos min medicinläkare för ett par veckor sedan frågade jag om jag borde ta även spruta nr2 eftersom jag dessutom är gravid nu. Han skulle kontakta en infektionsläkare och kolla men han trodde inte jag skulle behöva det. Enligt honom förväntar de inte sig en "andra våg" av influensan. Han sa att han skulle ringa mig om jag skulle behöva en dos till men han har inte ringt än i alla fall. Åh, så spännande med tvillingar!! När fick ni veta att det var två liv i magen?

    Ha en bra dag tjejer!
  • pencil

    Hej!

    Lizagirl: Välkommen till den trevliga tråden {#lang_emotions_wink}. Här har vi BF i augusti, september och oktober så det passar ju utmärkt att du hoppar in här.

    LauraMaria: Härligt att höra att allt gick bra på UL. Längtar själv efter att få se om det finns ett liv där inne. Ibland undrar jag faktiskt om det är på riktigt, finns det verkligen något där inne?

    Jag och min sambo har bestämt oss för att inte ta reda på könet. Det får bli en överraskning. Det får bli gula, vita och gröna käder för vår del {#lang_emotions_wink}. Var på mitt inskrivningssamtal idag och det kändes bra. Nästa bm-besök blir först i slutet av maj eftersom ultraljudet i v.18 kommer att göras på spec.mödravården. Det känns lite länge till nästa besök men det är väl så det är i början av graviditeten. Vi går på Mariehem.


    BF 3/10-10
  • pencil
    LindaMattias: Vad sa barnmorskan om influensasprutan? Tyckte hon att även dos 2 var viktig att ta?

    Vi har inte fått någon tid för RUL än men det kommer att bli i mitten av maj någongång. Däremot ska jag göra NUPP:en om en vecka! Är lite nervös och samtidigt förväntansfull att få se om det finns en liten krabat därinne.

    Äntligen fredag imorgon!! Den här arbetsveckan har varat i en hel evighet känns det som! Dessutom blir man ju lite deppig när snön vräker ner utanför!! Nu vill jag ha vååår!

    Ha det så bra tjejer!
    BF 3/10-10
  • pencil

    Kul med fler som ansluter till tråden - välkomna!!

    I morse var vi och gjorde ultraljudet som ingår i KUB-testet. Det var helt fantastiskt att få se den lilla krabaten. Jag såg det lilla hjärtat som pickade och han/hon rörde på både armar och ben {#lang_emotions_smile}. Vi fick en jättebra risksiffra så vi kommer inte att gå vidare med fostervattensprov. Jag känner mig så lättad och lycklig och går omkring här hemma och skrattar och fäller tårar om vartannat.

    Tänk att man kan se något redan så här tidigt{#lang_emotions_surprised}jag är ju bara i v.13 än!!!

    Loris: Krya på dig!!

    En stor kram till hela världen!!!{#lang_emotions_sunny}

Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)