Inlägg från: LindaMattias |Visa alla inlägg
  • LindaMattias

    Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)

    Åh, så roligt med en tråd för Umeåmammor. Jag och min man väntar barn för första gången 6 September. Eventuellt kommer de dock lite tidigare, för jag har två små liv i min mage. Ska till barnmorskan på mitt andra besök idag och har mitt tredje ultraljud nästa vecka. De håller lite extra koll på storleken då det är tvillingar och en är lite större än den andra. Längtar tills jag får se dem igen!!

    tuds, vaddå, sa de att mannen inte skulle vara med på andra besöket? Så knepigt.

    Har ni vaccinerat er mot svininfluensan? Jag funderar på att göra det idag. Känns ju lite inaktuellt, men den kommer väl tillbaks om man ska tro det som sägs.

  • LindaMattias
    pencil skrev 2010-03-10 08:15:25 följande:
    LindaMattias: Kul att du hittade hit . När det gäller svininfluensan tog jag första sprutan redan i november (äter endel mediciner som placerade mig i riskgrupp). När jag var hos min medicinläkare för ett par veckor sedan frågade jag om jag borde ta även spruta nr2 eftersom jag dessutom är gravid nu. Han skulle kontakta en infektionsläkare och kolla men han trodde inte jag skulle behöva det. Enligt honom förväntar de inte sig en "andra våg" av influensan. Han sa att han skulle ringa mig om jag skulle behöva en dos till men han har inte ringt än i alla fall. Åh, så spännande med tvillingar!! När fick ni veta att det var två liv i magen?Ha en bra dag tjejer!
    Jasså, de tror inte att den kommer igen? Nåja, jag får höra med barnmorskan när jag ska dit idag.

    Ja, tvillingar känns lite spännande. Vi gjorde ett ultraljud redan i v 9. Efter att ha fått plus på stickan (tror att jag testet fyra gånger) så kunde jag inte riktigt fatta att det var sant. Gjorde sedan ett till (privat) för att se dem igen, och har sedan gjort ett till för att kolla om det var enäggs- eller tvåäggstvillingar. Har dessutom ytterligare ett nästa vecka för att kolla storleken. En var lite större och en lite mindre, så de vill hålla koll. De ska även försöka se kön då. Vill ni veta kön på era bebisar?
  • LindaMattias
    LauraMaria skrev 2010-03-10 11:55:19 följande:
    Hej tjejer! Oj vad jag har varit frånvaranda senaste veckan, här händer det grejer. Välkommen till alla nya! Nu, om en timme, ska jag i väg på mitt första ultraljud och jag är så nervös att jag vill kräkas. Tänk om något är fel.Hur kände ni inför ert första?
    Jag var ovanligt lugn innan mitt första ultraljud. Förvånande faktiskt. På något sätt tänker jag inte på om något skulle vara fel. Däremot kan jag ju tänka att de försvunnit ur magen på nåt konstigt vis (ja, hur vet jag inte, men...) 

    Hur gick det för dig? Häftigt att se liv i magen?
  • LindaMattias
    Li 81 skrev 2010-03-10 20:41:17 följande:
    Hej hejI dag var till bm för andra gången, första gången var jag när jag var i vecka 8-9.Men det jag tyckte var konstigt att det har ändrats en del från förra gången.Man tar inga prover förrän i vecka 24, nu tog hon blodprov och blodtryck för att jag bad om det. För att jag har kräkts så mycket.Inget urinprov förrän i vecka 24.Man får inte lyssna på hjärtat förrän vecka 24Jag är nu i vecka 17, och mitt nästa möte med bm är i början av maj. Hur har ni det på era mödravårdcentraler. Var går ni, jag går på UmedalenFörsta grav. tog dom alla prover varje möte, och vi träffades ca en gång i månadenSkumt
    Jag var också till barnmorskan idag (är i vecka 15), och jag fick ta blodtryck, blodsocker, blodvärde, blodprover av olika slag och urinprov, men inte lyssna på hjärtljud. Ska dit om en månad igen och då får vi lyssna på hjärtljuden och ta urinprov, blodvärde, blodtryck, blodsocker och ev nåt annat prov. Om jag minns rätt så sa hon att hon tar samma prover varje gång, bortsett från blodproverna där HIV, syfilis, blodgrupp mm testas. Vi går på Ersboda familjecentral på Västra Ersboda. Där är också bvc, öppna förskolan och lite annat.  
  • LindaMattias
    pencil skrev 2010-03-18 17:37:07 följande:
    LindaMattias: Vad sa barnmorskan om influensasprutan? Tyckte hon att även dos 2 var viktig att ta?
    Nej, om man inte tillhör någon riskgrupp så behöver man bara en dos.
  • LindaMattias

    Åh, så länge sedan jag var inne och skrev. Hoppas att alla haft en skön påsk! Vi har också varit på ultraljud. Är nu i vecka 19 och båda våra små bebisar mår bra.

    Jag har lite ont i ryggen när jag suttit länge. Funderar på om det skulle kunna vara foglossning, men det känns ju inget när jag går. Någon som har erfarenhet?

    Vi har också börjat handla lite saker. Köpte spjälsängar på Ikea igår. Känns så roligt!

    Ja, roligt med en lista. Jag fyller också i. Flyttade om någon så att alla kommer i kronologisk ordning. Hoppas att det var ok =)

    BF-lista:
    tuds, 1:a barnet, BF: 20 augusti
    Li81, 2:a barnet BF 23 augusti.
    Moyo, 2:a barnet, BF: månadsskiftet augusti/september
    LindaMattias, 1:a och 2:a barnet BF:6 September
    Pencil, 1:a barnet, BF: månadsskiftet september/oktober

  • LindaMattias

    Åh, tack för lite info om foglossning. Jag får fråga barnmorskan imorgon och höra vad hon säger. Jag vill inte ha foglossning!!! Inte redan i alla fall.

  • LindaMattias
    Loris skrev 2010-04-23 14:48:59 följande:
    Nu ska jag ta och kila, vi är bjudna på middag hos mina föräldrar idag! *whay*Mammas mat är alltid bäst, eller hur säger man? Hoppas alla får en trevlig fredag!!
    Åh, mammas mat är super! Tyvärr bor min alldeles för långt bort. Blir nog en middag ute ikväll. Trevligt det med =) Äntligen helg!!

    Ni som ska ha första barnet. Har ni varit på någon föräldraträff ännu? Vi har vår första nu på torsdag 29. Ska bli kul! Där ska tydligen mammor och pappor som väntar barn i aug-okt vara med. Någon av er kanske?
  • LindaMattias
    Klaveret skrev 2010-04-23 18:50:26 följande:
    Kul att många skriver i vilket område ni bor. Har sett två som bor Väst på stan, vi bor också där! Kanske något att lägga till i BF-listan? Ha en mysig fredagkväll! 
    Vi bor i ett radhus på Västra Ersboda. =) Ska nog snart bege mig ut på baksidan då solen strålar. Mmmmm...
  • LindaMattias
    Starla skrev 2010-04-23 21:07:30 följande:
    Moyo: Du har så rätt! lysa: Tack så mycket! Loris: Då hojtar jag till! Starla, 1:a barnet, BF 30 juli. LindaMattias: Vi ska ha vår första träff den 6:e maj. Vet inte om det är sent eller tidigt men tydligen så är det jättemånga här i Holmsund som ska ha ungefär samtidigt så det låter som om det är en stor grupp. Själv känner jag inte en kotte från Holmsund då jag inte har bott här så länge och är Grubbebo från början, så jag tycker också att det blir spännande. Däremot vet jag ju inte om det ger så mkt, tycker jag hör från många olika håll att de här föräldrarträffarna är värdelösa. Jag hoppas iallafall att det inte är så. Har idag knatat omkring på strömpilen för provning av kläder och storhandling, sedan megamatlagning alá hemgjord pizza för första gången. Går redan hemma med havandeskapspenning så nåt måste man ju fylla dagarna med. Men just nu måste jag säga att jag ångrar min utflykt hejdlöst mkt.  Värkande rygg, fötter och vader, jag känner mig som en strandad val.  Har hintat om fotmassage till min sambo men han låtsas som ingenting, typiskt! 
    Jag har inte heller hört jättemycket positivt om föräldragrupper, men det många tycker är bra är ju att man träffar andra i samma situation. Jag hoppas också på en stor föräldragrupp. Det är inte så många av våra vänner med barn som bor här i stan.

    Aha, du har havandeskapspenning? Vad jobbar du med som har fått det? Jag är lärare, och jobbar bara knappt 7 veckor till innan sommarlovet. Såååå härligt! =)

     
Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)