Inlägg från: Lisabettan |Visa alla inlägg
  • Lisabettan

    Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)

    Hej, har tjuvkikat i tråden, men inte skrivit något själv än. Väntar 3e barnet och fick se pyret på UL idag. Verkade trivas rätt bra

    Ang hjärtljud, med första så hördes det i v. 14 när BM prövade, med andra så hördes det inte ens efter UL. Vet inte om det beror på BM eller om det var något annat som gjorde att vi inte hörde. Denna gången har vi inte prövat än.

  • Lisabettan

    LauraMaria: Vad härligt med första graviditeten, den är verkligen speciell, när man har tid att fokusera så mycket på allt som händer. Passa på att njut! Men sen ska man nog inte dra för långtgående slutsatser av det som står på nätet... många proffstyckare i farten som kanske inte är proffs...

    Var på mitt andra besök hos BM idag. Är bara i v.14 så det känns tätt med besöken.

  • Lisabettan

    Jag tyckte att föräldraträffarna var bra, men fick bara gå med första barnet. Framför allt tyckte jag att det var bra att få se hur förlossningen (avdelningen) såg ut innan. När första föddes mådde hon inte bra så läkaren sprang iväg med henne omedelbart, då kändes det skönt att veta vart de sprang iväg och vad det skulle göra. Sen var det bra att ha prövat lustgasen innan.

    Har redan varit på specen, UL och två besök hos BM. Min förra graviditet var ingen hit och jag blev avrådd från fler barn. Men preventivmedel funkar tydligen inte till 100%, bara nästan, vet vi nu. Lite chockartat att vakna en dag och veta att man är gravid fast man inte borde kunna vara det, men grav. illamående tar man ju inte fel på...

  • Lisabettan

    Kan passa på att varna för ståbräda. I mitt tycke en hemsk uppfinning. Man får gå med armarna rakt fram för att inte trampa på ståbrädan och dessutom med böjd rygg för att få ytterligare lite längre armar (och jag är ändå en bit över meddellängd). Kanske finns det någon underbar kombination av ståbräda+vagn, men ingen jag testat. Syskonvagnar däremot finns det många bra varianter på. Tänker undvika allt vad ståbräda heter denna gång, för förra gången blev storasyster kär i ståbrädan och vägrade syskonvagnen.

  • Lisabettan

    Första gången har maken varit med, men inte sen om det inte är så att han varit ledig. Så spännande är det inte med urinprov, hb och blodsocker... Första gången har iaf våra barnmorskor velat att vi båda kommer.

    Ni som gör KUB, vad gör ni om ni får dåliga odds? Fick frågan när jag var på UL i rätt vecka, men avstod, för jag kände att jag inte skulle kunna hantera svaret om det var ofördelaktigt.

  • Lisabettan

    Jag har inte uppnått den aktningsvärda åldern, men gjorde UL av andra orsaker och var där i den vecka då man kan göra KUB, så det var när de redan gjorde en undersökning jag blev erbjuden.

    Vad spännande med tvillingar!

  • Lisabettan

    Om ni ska till simhallen så ta med egna leksaker. Det brukar finnas några hinkar+"dynor", men många av sakerna är trasiga.  Är rätt slitet, har ni möjlighet så åk till Storsjöhallen i Holmsund istället.

  • Lisabettan

    Jakita: Extra grattis till dig! Vad skoj att det tog sig för er!

    Väntande2010: Välkommen du med!

    Nu har jag börjat känna att det rör sig i magen. Kan fortfarande ha vanliga byxorna, men det börjar trycka på.

  • Lisabettan

    Har precis kommit hem efter en vecka i stugan med barnen. Maken har jobbat. Vad härligt det är med småbarn, det behövs verkligen inget märkvärdigt för att de skall vara supernöjda. Skoterföret var allt utom bra så vi for bara en kort slinga, ner på sjön och vände, men det var ju jätteskoj. Mest var vi ute på gården och skottade och grillade, men mer behövdes inte för att hålla damerna fullt sysselsatta. Tom 70 mil i bilen, ensam med barnen, gick bra!

    Hoppas ni andra haft det bra!

Svar på tråden Någon i Umeå som har BF augusti 2010? =)