Inlägg från: Norrskenet |Visa alla inlägg
  • Norrskenet

    Föräldrar till decemberbebisar -08. Våra gullungar börjar bli stora!

    Vic2ria: Grattis till jobbet! Vad kul! Och tack för länken hit!

    Nu måste jag baka bröd innan det jäser över...

  • Norrskenet

    Nu är första plåten i ugnen, så snart får jag smaka på fräskt bröd!

    Här har äldsta sonen varit hemma från skolan i två dar, har haft en hemsk hosta. Dottern har också haft hosta av o till, men inte lika mycke o hon har varit i skolan som vanligt. Båda har bara haft hosta, inget annat tecken på förkylning, konstigt!

  • Norrskenet

    Smulan: Det är ju bra om du kan bestämma tiderna själv till en del! Det är ju tyvärr inte möjligt för mig. Men när vår minsting ska börja förskolan i höst, ska jag iaf gå ner i arbetstid, så jag bara jobbar 4 dar i veckan. Sen har han ju fördelen av att kunna vara hemma alla loven med mig. Sen får vi ju se om min man har jobb eller inte då. I så fall ska han bara vara 15 timmar/vecka där. Med de äldre barnen har jag också gått ner till 80% arbetstid första året de gått på förskolan o det tycker jag har känts bra.

    Jag längtar redan till hösten ska jag säga... Hade ju en del 12 timmars arbetsdagar här för en vecka sen, då jag inte hann se minstingen alls, han sov när jag gick hemifrån o sov när jag kom hem. Det kändes inte bra! Jag förstår verkligen er ångest, ni som ska börja jobba nu! Lycka till med bådejobbstart o förskolan! Men nu är ju vår minsting hemma ännmed min man, så det känns ju lite bättre då. Men visst saknar jag honom ändå!

    Min svärfar har fyllt 70 år idag, så jag bakade en tårta till honom. Så vi har inte gjort nåt annat speciellt idag. Har varit o jobbat några timmar också (gör det varje söndag) o gick hem från jobbet. Skönt väder, med strålande solsken idag. Blåste lite kallt bara.

  • Norrskenet

    Vår minsting somnar ca kl 20 o sover normalt till kl 6-7. Men han vaknar fler ggr/natt, men får inget att äta (Han har inte ätit på natten sen jag slutade amma, då han vare 11 mån), utan då lägger vi honom oftast mellan oss. Sen brukar han sova 1-2 timmar på dan. Brukar somna vid 11-12. Om han bara sover en timme, blir han ofta grinig sen på em o kan sova en gång till också. Men i morse vaknade han redan kl 5, fast vi steg inte upp förrän strax före 6, o sen somnade han igen redan kl halv nio o sov TRE timmar. Men sammanlagt sover han kanske ca 12 timmar/dygn. Just nu verkar han sova mer orolig o kan vakna även om han sover mellan oss. Är för lat för att få honom att somna om i sin egen säng, men samtidigt är det så skönt att han iaf somnar där nu på kvällarna o inte i famnen längre! Ibland är man nöjd med små saker!

    Monstrig: Krya på dig!

  • Norrskenet

    Gokväll i tråden! Tråkigt med alla sjuklingar! Hos oss är alla friska nu iaf, peppar, peppar...

    Smulan: Verkligen dåligt av förskolan att inte ringa hem! Här brukar de tempa om barnet verkar hängigt eller så o så klart ringer de ju hem om barnet verkar må dåligt o inte äter!

    Nästa kontroll på bvc blir inte förrän i sommar, när han är 18 mån. Visst kan jag gå o väga honom innan om jag vill. Sist vägde han ju nästan 11,5 kg... Nu har han 92-98 på bodys o 86-92 på byxor. I morgon ska jag försöka shoppa lite mer kläder åt honom. Vill ju helst ha bodys på honom, då han ännu kryper en hel del o tröjor sitter inte på så bra då, utan det blir ju glipa direkt. Men det är inte så lätt att hitta bodys i hans stl, men ska kolla på lindex iaf.

  • Norrskenet

    Ja, det finns inget värre än magsjukan!!! Hoppas ni snart blir friska allihopa!

    Här hade vi -32 i morse, men nu skiner solen för fullt, så vi har bara -26. Synd att det är så kallt, annars skulle jag gärna gå ut o gå.

    Hoppas ni alla får en bra helg o inte blir insnöade i södra Sverige!

  • Norrskenet

    Ja, ibland är det tur man bor norrut! Iof har vi det kallt, men det brukar vi ju ha den här tiden på året, så inget konstigt med det.  Tråkigt bara att inte kunna gå ut med barnen, när det ändå är så fint väder. Har bara varit snabbt till affären o det räckte.

  • Norrskenet

    MissGiggle: Hoppas det går bra i natt! Tänkte också på att du kan ju ge en större portion gröt/välling innnan läggdags.

  • Norrskenet

    Lillabebben: Oh så kul!

    Miss Giggle: Jag tror inte det blir för tätt med mat då... Fast jag har ju insett att vi har ett matvrak! Han kan äta hur mycket som helst, hur ofta som helst! Det finns inget stopp. Börjar skrika så fort vi börjar värma maten, även om han varit helt tyst innan o skriker tills han får första tuggan i sig. Sen börjar skriket igen efter att maten tagit slut! Har adrig varit med om nåt liknande med de andra barnen! Fast det är ju så klart skönt att han äter barn! Ibland känns det dock jobbigt att en själv aldrig kan ta en enda tugga utan att han också ska äta samtidigt, eller så får den ena gå ut ur köket med honom... Han har full koll på om nån är på väg in i köket också!

    Han äter middag kl 16-17 o sen gröt vid 19-20-tiden. Även om middagen skulle dröja till kl 18, så kan han äta lika mycket gröt kl 19. Så vi ger alltid gröt precis innan läggdags.

  • Norrskenet

    Gokväll!

    Idag har minstingen sagt sitt första ord: kukka (blomma på finska). Han pratar ju mycket annars också, men inga hela ord annars... Har väntat länge på detta! Vet ju att det kommer förr eller senare men ändå!

    Minstingen har börjat krångla med läggningarna, men bara när jag ska lägga honom! När min man lägger honom i sin egen säng o ligger bredvid i våran så är det inga problem. Han somnar hur fort som helst. Jag har inte kunnat lägga honom överhuvudtaget på jättelänge. I sin säng börjar han skrika som en tok o slår huvet i sängkanten. Om jag tar honom bredvid mig börjar han bara skratta o ska ge mig nappen!? Var rolig han kan vara... Sen när jag gett upp o mannen har tagit över har det gått i ett nafs!

    Men ikväll lyckades jag äntligen. Iof tog det en halvtimme o han "skakade galler" i sängen, men gnydde mer än skrek i slog inte huvet, utan var bara sååå envis. Är det hans sätt att ta igen den tid jag missa på dagarna med honom när jag jobbar? Protestera med andra ord?

    Nu har jag själv blivit jätteförkyld. Lagom till sportlovet som börjar nästa vecka, känns ju inte så kul!

    Vad kul med alla er som är gravida! Blir faktiskt avundsjuk på er!

    Malineddie: Hoppas ni får en trevlig kväll!

    Missgiggle: Vad skönt att det gått bra med nätterna hittills!

    Vic2ria: Vad skönt att inskolningen gått så bra!

Svar på tråden Föräldrar till decemberbebisar -08. Våra gullungar börjar bli stora!