• Hinos

    Vi som förlorat ena tvillingen, del 11

    Vi fick veta igår att vår Knoll ligger nu först så vår lilla ängel kommer att födas sist och det känns bra. Så doktorn trodde att det blir en vaginal förlossning nu!!
    Knoll har precis vänt sig med huvudet ner och jag hade så mycket mensvärk igår, undra om det är pga flytten?

  • Hinos

    Jag har BF den 10 april!
    Men ska åka till skåne om några veckor och gå på min pappas begravning så jag hoppas Knoll stannar kvar tills i slutet av mars. Men då vill jag att den kommer...
    Tror inte det är förvärkar men jag har som lindrig mensvärk, det är mer som molande. Ska till barnmorskan på torsdag och ska kolla med henne!

  • Hinos

    Igår föddes vår änglatvilling Valdemar (totta). Jag snöt ut honom kan man säga, jag kände att det kom ut något då jag snöt mig. Vi åkte till förlossningen i Sundsvall, var där tillfälligt och då doktorn gjorde en gynundersökning låg han där i gången... var öppen 3-4 cm men sen drog det ihop sig. De kunde känna Knolls hinnblåsa men den vill inte komma ut. Hade mensvärkar, rejäla sådana på onsdag förmiddag och Valdemar kom torsdag morgon.

    Nu är vi hem transporterade till Östersund och är inlagd på BB och som det ser ut nu kommer Knoll om några dagar. Antingen av sig själv, men jag har inga värkar eller onda sammandragningar eller tar de hål på hinnan eller genom dropp.

    Vi hade en fin namnceremoni av Valdemar på sjukhuset igår och han följde med mig hit idag. Ska begrava honom i minneslunden tillsammans med hans storebror.

    Allt ser bra ut för Knoll men den är för stilla för min smak... jag är i vecka 33+5

  • Hinos

    Nu är vår Signe ute, hon föddes idag 28/2 kl 01.49, hon vägde 2910 gram och var 48 cm lång... allt gick bra och fort men min moderkaka lossnade inte så jag fick åka på operation. Signe däremot var pigg trots att hon är 6 veckor förtidig, hon behövde inte ens ligga på värmedyna, hon har lite lågt blodsocker men får mat via sond vannan timme.
    Jag håller också på att pigga på mig ska nu sova som en stock i natt så jag orkar tillbringa mer tid med Signe imorgon {#lang_emotions_heart}

  • Hinos

    På fredag ska vår änglatvilling Valdemar begravas! Det blir en enkel ceremoni med bara vår lilla familj. Vi ska sen tända ljus för honom då Signe döps i sommar.

  • Hinos

    Vår begravning gick bra och det var en fin ceremoni och nu får vi bara vänta tills han kommer i jorden. Han ska ju ligga i minneslunden tillsammans med sin bror Gabriel {#lang_emotions_heart}

  • Hinos

    Jazzkatten beklagar din ena tvilling.
    Vår en tvilling somnade in i vecka 22 och vi valde att se honom då han kom ut. Vi hade en namnceremoni och döpte honom till Valdemar och har även haft en begravning. Han ligger i minneslunden tillsammans  med hans storebror Gabriel som dog i magen i vecka 36 då moderkakan lossnade.
    Han vägde 127 g och var 20 cm lång. Han var ju tillplattad men man såg ögon, näsa, mun och öron. Även alla fingrar och tår och alla naglar var på plats.
    Vi hade ju varit med om att ta emot ett dött barn tidigare och därför kändes det naturligt att även ta emot Valdemar på samma sätt.
    Däremot blev det inte lika smärtsamt som då Gabriel föddes för nu fick vi en efterlängtad Signe som ligger här sidan om mig och sprattlar med benen!!

  • Hinos

    Idag är det 4 månader sen vår lille änglatvilling Vademar föddes!

    Önskar er en härlig midsommar Skål

  • Hinos

    Teza73, beklagar verkigen. Det hände ungefär samma för mig. Vår ena tvilling somnade in någon mellan vecka 31-23. I vecka 18 var de lika stora men i vecka 21 hade den ena växt ifrån den andra och i vecka 23 var där ingen hjärtverksamhet hos den ena tvillingen.
    Nu har vi en älskad Signe här och lille Valdemar är på minneslunden.
    Han föddes den 25 februari och sen kom lilla Signe den 28 februari i vecka 34+1

    Har du några frågor kan du inboxa mig!!

  • Hinos

    Vi var på minnesgudtjänst igår för vår lille Valdemar. Det var en fin stund och sen var vi till minneslunden och tände ljus för honom, hans storebror Gabriel och morfar.

  • Hinos

    Vera, vi förlorade vår tvilling i vecka 23, de hade var sin säck och moderkaka och vår lilla dotter stannade kvar tills vecka  34+0 och hon hade växt på sig rejält så hon vägde nästan 3 kilo då hon föddes sex veckor för tidigt. Jag var också orolig för den levnade tvillingen men det gick ju bra.
    Vi har vår ängla sons födelsedag som minnesdag. Vi upptäckte att han var död den 17 dec men föddes den 25 februari och det är vi som räknar som dag.
    Vi hade varken döds eller födelse annons men däremot hade vi begravning. Jag hade nog inte satt in någon dödsannons utan hellre i födelseannonsen.

    Vi såg också vår pojke och hade en namngivning på sjukhuset den dagen han föddes, våra tvillingar föddes inte samma dag. Utan pojken föddes den 25 februari,  och dottern den 28 februari. Jag födde vanligt. och jag ville inte ha kejsarsnitt.

    Du kan inboxa mig om du vill veta mer!!

Svar på tråden Vi som förlorat ena tvillingen, del 11