• Hannathu

    Hirschsprung del 13

    hej hej

    Vår tvåmånadersgrabb fick diagnosen hirschsprung igår så vi har varit inlagda sen igår i gbg men har lite permis över dagen idag...

  • Hannathu

    Tack!

    Sonen mår bra, Han har egentligen aldrig mått dåligt. Magen har varit lite stor och han har varit lite knorrig dagen innan han bajsar, vilket han gjort var tredje dag ungefär

    Vi påtalade den stora magen vid besöket hos BVCläkaren som skickade oss på provtagning och ultraljud på magen. På ultraljudet såg man absolut ingenting bara en massa gas så allt var vitt... Istället gjorde de en översiktsröntgen och när kirurgerna såg den så bad de om en kontraströntgen av både tjock och tunntarm.

    När vi gjort tjocktarmsröntgen ringde de dagen efter och bad oss komma direkt för inläggning (dagen före julafton)

    Vi lärde oss snabbt att hjälpa sonen så vi fick både dag och nattpermis redan på julafton (vi var inne julaftonskväll och juldagens morgon)

  • Hannathu

    Botox låter spännande, kan vara bra att veta att det finns som behandlingsmetod om det behövs någong gång i framtiden

    Vi har fått operationstid nu... Om en månad ungefär.
    Jag är redan jättenervös, inte för själva operationen så mycket utan det faktum att han ska sövas.

  • Hannathu

    Åh vad bra att veta vad vi ska använda! Nu är det bara två veckor kvar innan han ska opereras av Mats.

    Största anledningen att jag är rädd för att han ska sövas är att jag och morfar haft stora problem när vi sövts, andningsproblem under op och kaskadkräkningar i ett par dagar efteråt. Hoppas verkligen att han inte ärvt det.

  • Hannathu

    Nu  är plutten opererad, 2 dm tog de bort.
    Hans mage kom igång fort, redan vid fyratiden morgonen efter så började den morra och han bajsade på eftermiddagen och fick börja äta någon timma senare.

  • Hannathu
    J o a n n a skrev 2011-03-26 18:48:48 följande:
    Hannatu; skönt att det gått bra!!
    Tack!
    Han är en riktig liten kämpe som knappt gnällt något alls, det som varit jobbigast har varit att behöva få alvedon/panodil via munnen, inte alls gott, och att ta bort tejpen på huvudet som höll fast skalpnålarna.

    Hans mage satte igång jättefort och han började äta redan dagen efter op.
    Läkarna och sköterskorna har verkat förvånade att det gått så fort.
  • Hannathu
    HelHel skrev 2011-04-02 19:58:57 följande:
    Totte23: Tack för svar. Måste man ha recept för det?
    Verkar så när jag söker på apoteket.

    Det är fantastiskt att läsa alla era inlägg, både positiva och negativa. Det är en fantastisk kunskapsbank som gjort det mycket lättare att ta hand om vår lille plutt. Tack vare er har vi kunnat göra det bästa möjliga för honom.

    Tack allihop!
  • Hannathu
    HelHel skrev 2011-10-04 20:54:23 följande:
    Blir era barn dåliga i magen vid förkylningar?
    mmm varje gång...
  • Hannathu

    Har ni märkt att maten går genom magen galet fort på era små?
    Vi pratade med läkaren om att det verkar gå väldigt fort och hon sa att hon hade hört om att det kunde vara så på vissa Hirschsprung-barn. Tänkte höra hur det var med era?

    För vår lille kille kan det ta två timmar från det att han ätit mat till att den ligger i pottan. Vi upptäckte det genom att han inte fått ärtor på flera dagar och sen fick han en barnmatsburk med hela ärtor i och drygt två timmar senare så var det ärtor i bajset.

    Efter den upptäckten har vi nu börjat ge laktulosen två gånger om dagen istället men i ngt mindre mängd varje gång och det verkar funka bra, förut var han lös halva dygnet ungefär och väldigt fast andra halvan. Nu är det mjukt hela tiden i princip. Men han har ändå perioder med förstoppningstendenser. Går det att göra mer för att förebygga eller är det bara att acceptera att vi får ge resulax då?

  • Hannathu

    Stackars lilla gumman!

    Det är just att optimera välbefinnandet och hälsan för lillkillen som jag vill. Han mår oförskämt bra och har enl läkarna återhämtat sig precis så som de vill men som mamma vill man ju att barnen ska må bra hela tiden - helst.

Svar på tråden Hirschsprung del 13