Inlägg från: Anonym (realist) |Visa alla inlägg
  • Anonym (realist)

    Hur mycket pengar måste man ha varje månad kvar efter boendet?

    Anonym (Fundersam) skrev 2010-02-22 16:37:06 följande:
    Jag undrar som rubriken säger hur mycket pengar måste man ha kvar efter boendet är betalt. Då menar jag försäkring, el, hyra, räntor, amortering efter allt detta hur mycket behövs?Jag har börjat å räkna å har svårt att förstå hur jag å min pojk ska klara de ränteökningar som kommer.Efter föräldrapeng, underhåll och barnbidrag så får vi ut ca 13717 kr efter skatt.Ifall räntorna stiger till 5% i bottenlånet så har vi en boendekostnad på 9588 kr Det betyder alltså att vi har kvar 4129 kr till mat, försäkring, busskort, kläder, sparande och övrigt.För mej känns det som otroligt lite pengar att leva på, är det så?Hur mycket har ni kvar efter boendet är betalt?Hur mycket har ni i mat kostnad?
    Hur stort är ert bolån och vilken ränta har ni på det idag?
  • Anonym (realist)
    Anonym (Fundersam) skrev 2010-02-22 17:12:46 följande:
    850 000 kr och obundet. Så ca 1,6% ränta.
    Då bör du ha ränteutgifter på ca 1150 kr/månaden. Det är väldigt lite. Kjell gav dig ett bra tips: amortera så mycket du kan på lånet nu, så blir det mindre kostsamt när räntorna går upp.

    Om du ändå inte tror att du kan klara 5% ränta så tycker jag tyvärr att du ska börja fundera på ett annat boende, för räntan kommer att stiga dit (och kanske också mer än så) inom några år.
Svar på tråden Hur mycket pengar måste man ha varje månad kvar efter boendet?