Inlägg från: slapback |Visa alla inlägg
  • slapback

    Jesus Mirakel Tråd 3

    Jag har upplevt många av Guds mirakel. Jag är evigt tacksam för att jag hittat min väg till Gud. Jag har vacklat men hittade, starkare och mer övertygad än någonsin, tillbaka till min tro. Jag har min starka övertygelse om att Gud och Jesus finns. Min tro är stark. Jag behöver inte bevisa den för någon utan bara be om att alla får uppleva den glädjen av att hitta hem.
    Det som är synd är att så många ska försöka övertyga mig som troende att min tro är fel. Varför har någon det behovet?
    Jag har varit icke troende. Men tack och lov så fick jag uppleva Gud på ett sätt jag inte trodde var möjligt. Den känslan av lycka jag då upplevde går nog aldrig att uppleva utan Honom.

  • slapback
    Milkina cerka skrev 2010-03-28 22:45:26 följande:
    Blev varm i hjärtat av det du delar med dig av. Gud välsigne dig.
     Jag är glad för oss alla som funnit Gud. Vad kan vara bättre? :)

    Nu ska jag gå och göra natt.

    Gud vare med er!
  • slapback
    Toboas skrev 2010-03-28 23:55:54 följande:
    Jag tog åt mig eftersom du skrev "er" (kanske fel från min sida). I någon debatt mellan troende (i det här fallet kreationister) och vetenskapsmän (som i alla fall inte trodde på skapelseberättelsen) så sa den troende till en av vetenskapsmännen i en konversation någon vecka innan debatten. -"I'll pray for you."Svaret blev: -"You do that and I'll think for you" :)
    Det var helt fritt att ta åt sig av (eller att inte göra det). :)

    Jag får väl skatta mig lycklig som både kan be och tänka!
  • slapback
    Milkina cerka skrev 2010-03-29 10:13:07 följande:
    Lånade dina ord till min sidfot, hoppas det inte gjorde något.
    Helt ok! {#lang_emotions_smile}
  • slapback
    M C skrev 2010-03-29 18:45:34 följande:
    Ja, "om jag inte fick göra det skulle gud stoppa mig"-resonemanget.
    Fast så tror jag att det är få kristna som tänker. Sina handlingar får man både ta ansvar för och välja själv. Gud är en vägledare. Om du (inte du personligen) sedan själv väljer att inte följa den väg han visat dig är helt upp till dig. Han kommer inte att fysiskt stoppa dig eller högt skrika "stopp".

    Om jag förstod dig rätt...
  • slapback
    Toboas skrev 2010-03-29 23:15:42 följande:
    Jag antar att jag missuppfattar dig nu men i mina ögon ser det ut som du upplever att ateister älskar lögner och stöld? I mitt fall är jag till stor del ateist för att jag älskar sanningen. Skulle jag bli troende skulle sanningen bli min värsta fiende.
    Det känns rätt självklart att Felisa inte menar att alla ateister älskar lögner och stöld...

    Vilken är denna sanning som du talar om?
  • slapback
    Selfish Geene skrev 2010-03-30 07:38:22 följande:
    Jag tycker också att det "känns självklart" särskillt med tanke på att sekuläriserade länder generellt hr mindre brottslighet och en mer rättvis människosyn än religiösa länder, ändå verkar vissa tro att moral kommer från Gud..."sanningen" är alla sanningar. (jag hör sällan ateister prata om "din sanning" och "min sanning", de flesta verkar förstå att sanningen är något definitivt, inte något som förändras utifrån vilken kultur du föds in i eller vad du tror på)
    Du vrider mina ord. Jag menade kort och gott bara hon med största sannorlikhet inte anser att alla ateister älskar lögner och stöld.

    Jag undrar vad du menar är sanningen (eller alla sanningar)? Vad definierar en "sanning" anser du?
  • slapback
    Selfish Geene skrev 2010-03-30 07:48:02 följande:
    Jag ber om ursäkt ifall jag misstolkade dig.Sanningen är med verkligheten överensstämmande
    Ingen fara. Jag kan i o f s inte veta vad Falisa menade så det får hon kanske förklara själv. Inte min diskussion att ta.

    Jag förstår inte vad "sanning är med verkligheten överensstämmande" avser. Är det vetenskap som för dig är sanning? Är det vad du själv upplever som är sanning?
  • slapback
    Selfish Geene skrev 2010-03-30 08:03:14 följande:
    "vetenskap" är synonymt med "vetskap" så i den bemärkelsen står vetenskapen för sanningen. Men därmed inte sagt att vetenskapsmän och kvinnor (härifrån kallad "vetenskapen") aldrig har fel, men det beror på att vetenskapen ibland misslyckas med att se sanningen, inte för att "sanningen" förändrats utan för att vår kunskap inte räckt till. Ju mer kunskap vi besitter desto närmare sanningen kommer vi.Utan kunskap (vetska/vetenskap) kan man aldrig komma närmare sanningen än till gissningar. En gissning baserad på en mytologi är lika god som en gissning baserad på en annan. För att komma närmare sanningen måste ny kunskap tillföras (fakta) och den måste vara kompatibel med all annan kunskap vi känner till.Religioner misslyckas på båda punkterna, vetenskapen gör det inte.
    Ja och med det så finns det inga "sanningar" allt är ju teorier, som så logist som möjligt förklarar en händelse. Vad som är "sanning" idag kanske inte alls är en sanning om några år.

    Jag anser dock att det jag själv upplevt är så nära en sanning jag kan komma. Min sanning, min tro.

    Jag tycker bara att det är märkligt att man starkt avfärdar något som så många upplevt och för dem är "sanningar" för andra teorier som inte heller är "sanningar". Bara för att det låter logiskt betyder inte att det är sant.
  • slapback
    Selfish Geene skrev 2010-03-30 08:19:14 följande:
    En "teori" är baserad på sådant vi vet, inga gissningar. Teorin är sammanfattningen av den logiska slutsats som man kan göra utifrån all samlad kunskap.Religioner är baserade på mytologi och vidskeplighet. Det borde vara lätt att bedöma vilket av de båda som kan tänkas vara närmast sanningen.Finns det något övernaturligt väsen som du själv känner att du kan avfärda som fantasier?
    Ja fast det vi "vet" idag kanske sedan visar sig vara något som inte alls stämmer. Tidigare "visste" vi att jorden var platt för det var så långt vår kunskap räckte. Idag "vet" vi att jorden är rund. Vad säger att det inte ändras igen? (För att citera min naturvetenskapslärare, från Sthlms universitet).

    Det är såledeled bara det vi "vet" idag utifrån våra nuvarande förutsättningar. Inga sanningar.

    Människor har upplevt Gud så varför skulle inte det kunna vara sant? JAG har upplevt Gud på många sätt som för mig gjort min tro till en sanning.
  • slapback
    Nixx skrev 2010-03-30 08:24:30 följande:
    Känns aningen tråkigt att religionen har slutat utvecklas, människan har naturligt en "andlig" sida av sig själv och att spika fast den för 2000 år sedan känns ganska dumt, om vi antar att Jesus faktiskt existerade, tror ni att han skulle vara nöjd med att utvecklingen stått stilla?Om religionen ska tas seriöst måste det vara okej att revidera sig själv, men det kommer nog inte hända de närmsta seklerna.Det är väl egentligen det jag tycker är konstigast med troende, att de så ofta bara stirrar sig blinda på en gammal skrift och försöker vrida och vända på den för att den ska passa in med deras livsval. Och snälla, blanda inte ihop er personliga "sanning" med något som är vetenskapligt undersökt, granskat och kritiserat, det blir bara fånigt och gör att man inte kan ta er på allvar.
    Fast då tycker jag att det känns lika "konstigt" att ni blint köper något som är vetenskapligt "sant" då det vi "vet" ständigt utvecklas och förändras och det som idag är "sant" inte nödvändigt är "sant" imorgon.
  • slapback
    Nixx skrev 2010-03-30 08:33:41 följande:
    Det KAN vara sant på samma sätt som att det KAN vara sant att jag har sett en rosa elefant flyga, men du kan inte bevisa det. Du kan inte heller bevisa att jag inte sett en rosa flygande elefant, det betyder inte att jag har gjort det.
    Nej jag kan inte bevisa att du sett/inte sett en rosa elefant.
  • slapback
    Selfish Geene skrev 2010-03-30 08:36:16 följande:
    Ja, hur vet vi att jorden är rund?Förutom att vi faktiskt kan åka ut i rymden och faktiskt se det så finns det en mängd andra bevis som stödjer faktumet att jorden är rund. Precis som det finns en mängd övertygande fakta som stödjer alla andra vetenskapliga teorier.Varför tror du att jorden är rund? (jag utgår ifrån att du inte är tveksam i den frågan.)
    Ja, jag tror också att jorden är rund av samma anledning som du säkert.
    Min mening vara aldrig att diskutera vetenskap.
    Jag menade bara att egentligen finns det inga "sanningar"
    alls, om man ska dra det till sin spets.

    Nixx skrev 2010-03-30 08:37:54 följande:
    Att något som kan påvisas genom att upprepa ett experiment och få samma resultat varje gång, som är granskat och kritiserat av andra forskare har högre trovärdighet än en subjektiv åsikt som ingen får kritisera.
    Jo, men min poäng var att bara för att det är trovärdigt, logiskt och att vi "vet" så mycket idag betyder inte att det är "sant" och att det föralltid kommer att vara "sant".

    Kanske var det dumt att ens börja med detta då tråden handlar om Jesus mirakel och inte huruvida jorden roterar runt solen eller vad det nu kan vara.

    Jag har nu absolut ingen tid att sitta här då jag ska ta tåget strax.

    Ha det gott allihop! Oavsett vad ni tror eller vet ;)
  • slapback
    M C skrev 2010-03-30 08:47:20 följande:
    Fast vad menade hon då?När de enda alternativen var att man antingen tror på gud eller så "gör jag vad jag vill för det spelar ändå ingen roll"?Sådär säger bara de som verkligen tror att ateister har dålig moral.Hon har fortfarande inte förnekat det, trots att jag frågat tre gånger.
    Jag har redan skrivit att Falisa själv får förklara vad hon menar då hon är den enda som vet vad hon menade.
  • slapback
    Toboas skrev 2010-03-31 07:45:10 följande:
    Men ett rätt bra grepp. Jag tror jag ska ta och använda det konceptet i fortsättningen: Om någon säger att jorden är rund så erkänner de ju vetenskapen, om någon pratar om universum så erkänner de Big Bang och om de pratar om olika hundraser så erkänner de evolutionen... We got something here!
    Eller Guds skapelse.
Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3