Inlägg från: Tom Araya |Visa alla inlägg
  • Tom Araya

    Jesus Mirakel Tråd 3

    KristenTjej84 skrev 2012-03-20 22:00:40 följande:
    Vet inte varför labbråttor tillfrisknar, kan vara den naturliga läkningsprocessen de har i sina kroppar precis som många andra däggdjur.
    ...och det är inte förklaringen för flertalet av de människor du nämner?
  • Tom Araya
    KristenTjej84 skrev 2012-03-21 10:46:19 följande:
    Min pappa har bevittnat detta under mirakel Gudstjänster, och tror inte han sitter och hittar på.
    Att inte medvetet hitta på är inte samma sak som att det är sant.
  • Tom Araya

    Jag kan låta vem som helst i hela världen försöka hela mig.
    Jag kommer att tro på den som lyckas.
    Råkade ut för en rätt så allvarlig arbetsskada i jobbet för drygt 2 år sedan.

  • Tom Araya
    KristenTjej84 skrev 2012-03-21 20:50:04 följande:
    Nej, för det finns fall, som min farmor, som läkare med sin vetenskapliga förmågor inte kan förklara.
    I min farmors fall så vaknade hon upp ur en koma( hon hade varit utan syre i mer än en halvtimma säkert och haft hjärtstillestånd) typ minuten efter att min pappa smort henne med olja o bett att Jesus skulle låta henne komma tillbaka, med en grupp andra vänner som också var där o bad. Många hade bett för henne innan också.
    Dock är det förklaringen i vissa situationer, men inte alla.
    Hur vet du när det är det och när det inte är det då?
  • Tom Araya
    Lampstället skrev 2012-03-26 17:57:50 följande:
    Den kan du tydligen inte förstå.

    Bönsyrseräkans  öga


     


    • Bönsyrseräkan, som lever vid Stora Barriärrevet i Australien, har det mest avancerade synsystemet i hela djurriket. "Det är verkligen exceptionellt", säger doktor Nicholas Roberts. "Det slår allt vi människor hittills har lyckats skapa."


     


    Intressanta fakta: Bönsyrseräkan kan uppfatta och bearbeta ljusets pola­risation, något vi människor inte kan. Ljus kan polariseras på två olika sätt: linjärt och cirkulärt (ungefär som en korkskruv). Till skillnad från andra djur kan den här räkan inte bara se båda dessa former av polariserat ljus utan också konvertera den ena formen till den andra. Detta gör att den har en oerhört bra syn.


    En dvd-spelare fungerar på ett liknan­de sätt. För att behandla information måste den konvertera en stråle polarise­rat ljus som riktas mot skivan till en cir­kulärpolariserad stråle och sedan konver­tera om den till en linjärpolariserad stråle Igen. Men bönsyrseräkan är strået vassa­re. Medan en dvd-spelare bara konverte­rar rött ljus, eller i vissa fall blått, kan rä­kans öga konvertera ljus i alla det synliga spektrumets färger.


    Forskare tror att man skulle kunna an­vända principen bakom bönsyrseräkans öga för att utveckla en dvd-spelare som kan läsa skivor med mycket mer infor­mation än dagens spelare. "Det som är särskilt fascinerande är att den här snyg­ga lösningen är så enkel", säger Roberts. "Ögat fungerar mycket, mycket bättre än några maskiner som vi hittills har försökt att tillverka."


     


    Vad tror du?
    Har bönsyrseräkans fantastiska öga kommit till av en slump?
    Eller är det ett resultat av formgivning?


     


    Finns det en Gud ger jag inte mycket för honom, han är inte värd att dyrkas.
    Är denna räka en fantastisk skapelse av Gud?
    Men människan är visst så totalt misslyckad att den behöver en massa förmaningar om hur man ska leva, se ut osv. Tom fysiska ingrepp på kroppen motiveras med gudstro.
    Skitsnack är vad det är. Vore Gud så bra skulle hans skapelser, inklusive människan inte behöva detta. Det går mot all logik. Men visst, logik är inte religiöst troendes starka sida....
  • Tom Araya
    Lampstället skrev 2012-03-27 09:18:05 följande:
    Det är ju fritt att tacka antingen ja eler nej till Hans inbjuda och du får och blunda för Hans existens, det är ditt val.
    Jag ser med öppna ögon och jag ser ingen gudomlig existens.
    Du får tro vad du vill men försöken till att argumentera för det haltar rejält.
  • Tom Araya
    KristenTjej84 skrev 2012-03-29 16:02:23 följande:
    Säg det till alla andligt tomma ungdomar som super sig fulla varje helg, som fått höra att det inte finns någon Gud eller högre makt sedan barndomen.
    Med självmordstankar, ångest och depressioner som ökar varje år bland vårat samhälle där Gud hånas, bespottas och ignoreras.
    Bara Jesus kan fylla andliga tomrummet, utan honom så är det alltid något som fattas i ens liv, oavsett hur mycket man försöker dölja detta och fylla detta tomrum med skräp.
    Nej, det är verkligen inte bara Jesus som kan fylla tomrum. Faktiskt så är minnet av en lirare som fanns för tvåtusen år sedan rätt dålig på att fylla tomrum för flertalet människor.

    Jag har fyllt mitt tomrum med en massa annat än både sprit, depression och Jesus, och det mesta är bra grejer, bättre än sagoböcker och fantasier om det övernaturliga.
  • Tom Araya
    Lampstället skrev 2012-03-29 17:37:34 följande:
    Jag ser med öppna ögon på vad som händer i naturen i växthuseffektens spår och ännu har ingen trätt fram med någon mänsklig lösning på detta hot, utan allt bar fortsätter utför för naturen.
    Oj, du får nog läsa på lite...det finns massor av föreslagna lösningar som troligen fungerar bra eller bättre, om man bara gjorde dem.
    Sluta använda fossila bränslen exempelvis.

    Däremot har inte någon övermänsklig lösning uppenbarat sig.
  • Tom Araya
    Lampstället skrev 2012-03-29 18:07:48 följande:
    Ännu har ingen varaktig eller tillräckligt presenterats utan förstöringen fortsätter med kosmetiska åtgärder och sedan är inget enligt makten ekonomiskt försvarbart.
    Problemet är inte vilka lösningar som presenterats utan att vi inte har använt oss av lösningarna fullt ut.
    Det skulle ge resultat, utan tvekan. Det kanske inte är den totala lösningen men det lär man sig av de resultat man hade fått. Nu är det bara ingenting och det är pengarna som styr.

    Då hade det varit extra intressant med en övermänsklig lösning, eftersom vi då inte behöver tänka på vad det kostar ekonomiskt. Har du något förslag?
  • Tom Araya
    Lampstället skrev 2012-03-30 12:13:36 följande:
    Jag vet att mänskligheten har en underbar framtid, men i Skaparens regi.
    ...o jag som gått på hela "jordens-undergång"-grejen.ObestämdSkrattande
  • Tom Araya
    Lampstället skrev 2012-04-01 19:14:14 följande:
    Joden kommer aldrig gå under, enbart de ogudaktiga människorna.

    Uppenbarelseboken 11:18                    


    ”Men nationerna blev vreda , och din egen vrede kom, och den fastställda tiden, då de döda skall bli dömda och då du skall ge lönen åt dina slavar profeterna och åt de heliga och åt dem som fruktar ditt namn, de små och de stora, och störta dem i fördärvet som fördärvar * jorden.” genomfördärvar. Jmf Upp 21:3 - 5


    * Ordagrant ständigt


     


    2 Petrus 3:7
    ”Men genom samma ord är de himlar och den jord som nu finns sparade åt eld och förvaras till den dag då de ogudaktiga människorna skall dömas och förintas”


    Äsch, jag som gått och väntat på en riktig ragnarök....Skrattande
  • Tom Araya
    Lampstället skrev 2012-04-01 19:27:34 följande:
    Gör du det om det om du gillar en bråd död.
    Liv efter döden....en efterkommande värld....paradis?
  • Tom Araya
    KristenTjej84 skrev 2012-04-03 13:44:18 följande:
    Jag tror att man har mycket att göra i himmelen, det är ingen plats alla bara sitter på en bänk och ugglar en evighet. Jag har hört människor berätta om hur roligt det är, då det alltid finns något härligt att göra där uppe, människor som fått förmånen att se glimtar av himmelen under nära döden upplevelser och så.
    Barnen har jättestora lekparker, klättrar i träd och skrattar också, har barn som sett himmelen noterat och sedan kommit tillbaka o berättat.
    De problemen med släkten man har på jorden, har man inte i himmelen. Finns inga konflikter, bråk, avundsjuka, girighet eller något annat som skapar oreda i människors relationer här på jorden.
    Finns absolut djur där! när jag förlorade min katt Speedy år 2010 så sa gud via den helige anden, att min katt är i himmelen och fick se visioner och drömmar om detta, att min katt blev omhändertagen av en ängel som visade för mig att han var där.
    Dock så är alla djuren där tama och vänliga, som dom var innan syndafallet.
    Jag tror att man får äta där också om man vill, men man blir inte jättehungrig på samma sätt som här det tror jag inte.
    Det är en plats med kärlek, harmoni och gemenskap, tillsammans med vår herre Jesus Kristus och jag längtar så efter den dagen jag får komma dit.

    Här finns andras vittnesmål om himmelen:
     nhne-pulse.org/nde-interview-with-colton-burp.../

    www.squidoo.com/HeavenStories
    Din beskrivning av ett liv efter döden i förhållande till detta ger mig rysningar för jag tänker på alla de som just pga av tankar som dina avslutar sina liv i förtid.
  • Tom Araya
    KristenTjej84 skrev 2010-03-17 18:59:45 följande:
    Gud har alltid funnits, det är han som är världens och universums skapare, därmed skulle det behövas någon som var större än gud, om han skulle vara skapad.
    Vilket han inte är.
    En sak som vi människor inte kan förstå, men vad jag väl kan leva med då
    jag på så många olika sätt under årens lopp känt guds närvaro och sett hans mirakler ansikte mot ansikte, vilket för mig bevisat att han finns, även om jag som människa
    med begränsad hjärna inte kan förstå allting som har med honom att göra.
    Jag behöver inte förstå allting för att tro, snarare tvärtom, när jag kommit till tro så har jag börjat förstå saker mer än vad jag gjorde förut.
    Dock kan jag acceptera det faktumet att man som människa inte kan veta allt, som t ex det faktumet att gud är skaparen, inte den skapade.
    Du vill förklara skapelsen med en skapare i form av den Gud du tror på fast du egentligen lika gärna skulle kunna förklara existensen för allt på samma sätt som du förklarar existensen av Gud.
    Ditt resonemang saknar logik men det vet vi ju sedan gammalt att logik är inte den starka sidan inom religionerna.
    Jeff Hanneman (gitarrist i Slayer) *1964-01-31 D: 2013-05-02 R.I.P.
Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3