Inlägg från: Jamo |Visa alla inlägg
  • Jamo

    Jesus Mirakel Tråd 3

    KristenTjej84 skrev 2011-08-10 18:39:03 följande:
    Han hjälper många gånger via andra människor, som t ex frälsningsarmén, detta kanske du inte visste?
    man måste som människa vilja tjäna Gud genom att hjälpa de som är mindre lyckligt lottade än en själv.
    Majoriteten av dessa mirakler som jag skickat länkar om, har skett då människor gått fram för förbön och de kristna har lagt sina händer på dom samt bett att de ska bli fria från sjukdomar och diverse problem i Jesus namn. Eller så har de mött andra kristna på olika ställen som erbjudit förbön då Gud har gett dom information om att den och den människan lider av det och det.
    Men folk har även sett Jesus i drömmar & syner som har lett till att dom förstått att han är vägen sanningen och livet.
    Gud ingriper på olika sätt antingen direkt eller indirekt, beroende på situationer, och detta händer dagligen.
    Men en sak ska du veta, all den här hemskheten, ondskan och fattigdomen med svält och torka som ni gärna beskyller Gud för, kommer att ta slut då Jesus återkommer till jorden med sina heliga för att återupprätta sitt rike. Vad kommer ni att använda för klago taktik då?? ååh vilken ond Gud, han borde ha gett oss mer tid att vända om och söka honom...hur KAN han vara sååååå Orättvissss!!!!
    Det verkar för övrigt som att du och många andra som deltar i den här tråden egentligen tror på Gud, men ni verkar tro att han är ond och därför så irriterar ni galet er på folk som tror på honom samt påstår att han inte är ond..

     
    Om du läser de som skriver här (ateister och agnostiker) så förstår du att de allra flesta skulle acceptera en "gud" om det gick att bevisa. Detta betyder alltså att jag (och antagligen de flesta andra) skulle tro på en "gud" om han visade sig på nåt sätt. Just nu finns det absolut ingen anledning att tro på nåt gudomligt. De kritiska i den här tråden tror på vetenskap och att kunna bevisa teorier, vi sväljer inte allt med hull och hår bara för att.... Att kunna tänka kritiskt är ett privilegie jag är glad för att jag har fått. Läser man bibeln så ser man fullt av hål i den som inte går att förklara och jag nöjer mig inte med att säga "guds vägar är outgrundliga".

    Sen förstår jag inte en sak? Så fort nåt är bra så är det "gud" som kan ta cred för det. Så fort det är nåt ont så är det människans fel? Trodde eran "gud" var allsmäktig och styrde allt men verkar som om ni religiösa är snabba med att prisa "gud" men inte det minsta skeptiska när det gäller det onda i världen.
  • Jamo
    KristenTjej84 skrev 2011-08-10 18:39:03 följande:
    Det verkar för övrigt som att du och många andra som deltar i den här tråden egentligen tror på Gud, men ni verkar tro att han är ond och därför så irriterar ni galet er på folk som tror på honom samt påstår att han inte är ond..

     
    Var ser du nånstans att "vi" på nåt sätt skulle tro på "gud"? Eftersom jag är agnostiker står jag för att den dagen det går att bevisa att det funnits/finns en "gud" kommer det även gå att bevisa att detta väsen har kriftigt psykopatiska drag....
  • Jamo
    Användarnamn skrev 2011-08-10 19:34:47 följande:
    Alltså vill du inte finna Gud, utan gör allt för att finna ursäkter, alltså är du i grundena ateist.
    Lutar absolut mer åt ateism än att jag på nåt sätt skulle tro att det finns en "gud". Men den dagen det kommer bevis på en gud ska jag tänka om, vilket gör mig ganska säker på att jag kommer dö med samma övertygelse jag har nu.
  • Jamo
    Användarnamn skrev 2011-08-10 19:53:27 följande:
    Du är inte i den situationen att du kan sätta krav, du kan bara vänta och se vad ditt val resulterar i.
    Har jag ställt några krav?

    Kraven ställs väl från er "gud" till er som tror.
  • Jamo
    KristenTjej84 skrev 2011-08-10 20:22:49 följande:
    Det är för att vi kristna vet att det finns en annan andemakt, som är ond, som också påverkar världen och skrattar gott när folk skyller allt elände på Gud. För han hatar Gud och alla människor som han skapat.
    Vi tror inte att Gud är ond, men vi tror det finns en djävul som är det. Och han kommer inte vara på våran jord för all evighet, han kommer att bli kastad till helvetet till evig tid tillsammans med sina demoner, som människorna släppte in på jorden genom att vara olydiga till Gud.
    Och så länge vi lever, kommer vi be och kämpa för att hjälpa så många människor som möjligt, både till frälsning och ett bättre liv, i den mån vi kan det, i alla fall de som är äkta kristna och inte bara kristna till namnet, även om det finns gnällpottor i världen som ignorerar mänsklighetens synder o misstag och skyller allt elände som händer på Gud.
    Om du menar att det är vi som skrivit kritiskt här som gnäller på "gud" för allt ont som händer har du nog inte hängt med. Vi varken prisar "gud" för det goda och inte heller skyller på "den" för det onda. För vi vet att det inte finns nåt gudomligt som styr världen, det är människan som gör det i stor utsträckning vilket betyder att människan står för både det onda och det goda i världen. Tilläggas ska att naturen styr ganska mycket också, och kemin, fysik, biologi osv. osv. Alltså styrs världen helt utan att nån "gudomlig" makt lägger sig i.
  • Jamo
    Användarnamn skrev 2011-08-10 20:37:48 följande:
    Jag har inga krav heller, lyssnar till Gud.
    Ett råd, börja lyssna på förnuftet. Mycket bra att rådfråga förnuftet mellanåt.
  • Jamo
    KristenTjej84 skrev 2011-08-10 21:02:00 följande:
    Det är det han gör dagligen genom att styrka och befria människor från andliga bördor, även detta jag fört vidare berättelser och vittnesmål om i tiotal och också anledningen till att jag startade den här tråden, för att människor skulle veta hur många människor Jesus hjälper och styrker och frälser  varje år.
    Men detta vill du gärna bortse ifrån precis som många andra.
    Nu har jag gjort mitt bästa för att förklara hur saker och ting ligger till, men nej jag vet inte allting om allting som har med Gud att göra och förväntar mig heller inte att veta allting så länge jag lever på jorden och har en begränsad hjärna.
    Men jag vet en sak, och det är att han älskar oss så mycket att han gav sin ende son till oss för att dö för våra synder och sedan återuppväckas från de döda, så att vi kan bli frälsta från våra synder och få evigt liv i paradiset, och jag kommer aldrig vända den frälsningen och försoningen ryggen som han erbjudit.
    Och så vet jag att all ondska kommer få sitt slut som småningom, när tiden är inne, sen är det upp till var och en ifall de vill vara med Jesus och leva i den renheten, godheten och kärleken i paradiset som han upprättar under sin återkomst eller inte.
    Och jag hoppas att du Agnostino, inte ger upp hoppet om Gud för alltid, även fast  du känt dig besviken på honom. Trots allt så tror jag att han älskar dig också och vill göra något speciellt med dig och ditt liv. 
    Sen är det upp till dig om du vill ge honom den chansen eller inte. För alla har vi en speciell uppgift given av Gud.

     
    Vad hade Anders Behring Breivik för uppgift given av "gud"?
  • Jamo
    KristenTjej84 skrev 2011-08-10 21:16:58 följande:
    Inte den uppgiften han utförde i alla fall.
    En fråga. Hur svarar "gud" på bön?
  • Jamo
    KristenTjej84 skrev 2011-08-10 21:30:53 följande:
    På olika sätt, ifall man som kristen går igenom tuffa perioder i sitt liv så kan han skicka människor i hans/hennes väg som lyssnar, ber för en och ger råd, någon som är äldre och har vandrat med Jesus en längre tid.
    Ibland svarar han till människor som vill veta ifall han verkligen är vägen till frälsning, genom att visa sig för dom i drömmar och visioner och svara på de tankarna människor burit på.
    Ibland när folk ber för andra i hans namn så blir de helade från sjukdomar och ångest, och inre sår och de känner hans kraft och värme på övernaturligt sätt ingripa i deras liv, så de känner sig fria som fåglar på insidan efteråt. Osv.
    Titta länken jag postade och sen kan du även läsa denna.

    whywontgodhealamputees.com/
Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3