Inlägg från: Lampstället |Visa alla inlägg
  • Lampstället

    Jesus Mirakel Tråd 3

    Toboas skrev 2012-12-02 23:45:49 följande:
    Varför skapade gud sjukdomar eller är de ett resultat av evolutionen?
    Sjukdomar kom genom vårt sätt att leva,
  • Lampstället
    Dannyboy skrev 2012-12-03 12:46:22 följande:

    Så det var vi som skappade bakterier, virus och andra sjukdomsalstrande kreatur? Närdå och med vilka labratorier,för det klarar vi inte ännu... Måste ha varit atlantianerna.
    Varför lider så många andra djur och växtarter av allehanda sjukdomar... Har de också ett felaktigt leverne?
    När virus och bakterier är på rätt plats gör de nytta ingen skada, men vi har med vårt leverne ändrat på de premisserna.
  • Lampstället
    Dannyboy skrev 2012-12-03 16:20:13 följande:

    Vad är ebola virusets rätta plats? Hiv virusets? Människolöss?

    När skulle vi ändrade vi vårat leverne och hur? Jag måste säga att jag inte riktigt förstår Lampstället i ena stunden säger du att det var vi människor som skapade dessa oknyt och nu säger du att det var vi människor genom felaktigt leverna som gjort att dessa guds varelser hamnat på "fel" plats och därför så orsakar skada?

    Hur och på vilket sätt har vi ändrat vårat leverne och varför har både djur och växter ja organismer ända ned till och med bakterier problem med andra sjuksomsalstrande organismer? Har dessa djur och växter också ändrat sitt leverne?

    Är det den enskilda människans leverne som orskar sjukdomar (lite som man kan förstå det i NT) eller är det samhället?
    De frågorna får du fördjupa dig i själv.

    Hur vi ändrat vårt leverne var en ganska dum fråga.
  • Lampstället
    M C skrev 2012-12-03 16:45:19 följande:

    Men ändå på nägot märkligt sätt har vi genom vetenskapen sett till att vi faktiskt överlever de där små rackarna nuförtiden.

    Har du någon gång provat att fråga en människa över 70 år hur det var när de var unga? Eller ännu hellre, hur det var för deras föräldrar? 
    Ja nu har vetenskapen resten kvar .

    Jag har frågat mig själv. ja. och det var finfint när jag var ung, vad nu det har med Jesus att att göra ?
  • Lampstället
    Ankankamon skrev 2012-12-03 17:19:22 följande:
    Det är väl rätt uppenbart att just du har överlevt till vilken ålder du nu har, men om du inte kan förstå varför det är relevant att tacka vetenskapen för en del genombrott med virus och bakterier har du inte lärt dig så mycket på dina år.
    Jag tackar vetenskapen får vad de gjort, så den anklagelsen förstår jag inte?
  • Lampstället
    hoppipannkakan skrev 2012-12-03 17:27:46 följande:
    Känner du till begreppet "Lort-Sverige"? Annars kan jag rekommendera dig att läsa på lite om hur det såg ut i landet för inte så längesen. Kolera, smuts och avlopps vatten inne i husen. 
    Är inte det ett alldeles utmärkt exempel på vad vetenskapen har gjort för oss i modern tid? 
     
    Ja de har varit duktiga, och det finns mer för dem att göra.
  • Lampstället
    M C skrev 2012-12-03 18:13:18 följande:

    Nej, jesus har ingenting med någonting att göra. Han är bara ett påhitt för att försöka förklara det man inte begriper. Du har helt rätt där.
    Men du säger att mänskligheten är på väg åt helvete när det faktiskt är betydligt bättre nu än för bara några år sedan, för att inte tala om hur det var för många år sedan.
    Titta på den där serien Eric Haag är med i, matresan. Väldigt bra.  
    Ja det är bättre än förr, bara det att växthuseffekten gör de sämre för oss, skata men säkert.
  • Lampstället
    Ermenegildo skrev 2013-04-30 10:10:21 följande:
    Om vi alla är Guds barn, vad är det då som är så speciellt med Jesus? 
    Han är Guds första skapelse.

    (Ordspråksboken 8:22-31)


    ”22 JHVH frambringade mig som begynnelsen av sin väg, det tidigaste av sina verk för länge sedan. 23 Från oöverskådlig tid har jag varit insatt på min plats, från begynnelsen, innan jorden fanns. 24 När djupen inte fanns, frambringades jag som under födslosmärtor, när det inte fanns några källor fyllda med vatten. 25 Innan bergen sänktes på plats, före kullarna, frambringades jag som under födslosmärtor, 26 när han ännu inte hade gjort jorden och de öppna vidderna och det första av det fruktbara landets stoftmassor. 27 När han beredde himlen var jag där; när han fastställde en cirkel över djupets yta, 28 när han gjorde molnmassorna där ovan fasta, när han lät djupets källor bli starka, 29 när han satte för havet sin förordning, för att vattnen inte skulle överskrida hans befallning, när han bestämde jordens grundvalar, 30 då var jag vid hans sida som en mästerlig arbetare; jag var den som han höll särskilt kär dag efter dag. Hela tiden gladdes jag inför honom, 31 gladdes över det fruktbara landet på hans jord, och min glädje var hos människosönerna.

Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3