Inlägg från: Lampstället |Visa alla inlägg
  • Lampstället

    Jesus Mirakel Tråd 3

    Ermenegildo skrev 2013-04-30 10:59:31 följande:
    Ah, så han började med att knåpa ihop Jesus innan han tog tag med att tillverka(?) resten av Universum? Han måste ha haft bra framförhållning. Universum har ju funnits i någonstans mellan 15 och 20 miljarder år, enligt de senaste beräkningarna, och människoliknande apor på Jorden kanske ett par miljoner år. Började Jesus glädja sig redan åt aporna, eller har han bara varit glad åt Homo Sapiens, de senaste 200 tusen åren? Måste ju ha vart lite trist för Jesus att sitta i de där miljarderna år helt overksam och utan någon som kunde tillbe honom. 

    Hur var det förresten med helvetet, skapades det samtidigt som Universum? Har det stått och brunnit utan en enda inneboende i tjugo miljarder år? Vilket resursslöseri i så fall.

    Vad är det brinnande Gehenna som Jesus talade om ?


     


    Ordet Gehenna [Helvetet}förekommer 12 gånger i de kristna grekiska skrifterna. Fem gånger förbinds det med eld. Översättare har återgett det grekiska uttrycket ge-ennantou pyros med helvetets eld och brinnande gehenna.


    Historisk bakgrund:


    Hinnnoms dal (gehenna) låg utanför Jerusalems murar. Under en tid var den platsen för avgudadyrkan, med bland annat barnoffer.


    Under det första århundradet användes Gehenna som förbränningsplats för Jerusalems sopor. Döda djurkroppar kastades ner i dalen för att förtäras i elden, som man hade tillsatt svavel för att öka förbränningen.


    Dessutom kastades avrättades brottslingars kroppar ner i Gehenna, eftersom dessa brottslingar inte ansågs vara förtjänta av att begravas i en minnesgrav.


    Därför talade Jesus i Matteus 5:29, 30 om att hela kroppen kunde kastas i helvetet eller Gehenna.


    Om kroppen föll i den ständigt brinnande elden förtärdes den helt, men om den råkade hamna på en avsats i den djupa ravinen kom dess ruttnande kött att angripas av de maskar eller larver som fanns där.


    Levande människor kastades inte i gehenna; det var således inte en plats där någon pinades i medvetet tillstånd


     


    I Matteus 10:28 varnade Jesus sina åhörare och sade att de skulle känna fruktan för honom som kan tillintetgöra både själ och kropp i Gehenna.


     


    Vad betyder det?


    Lägg märke till att det i den här versen inte nämns något om någon pina eller plåga i Gehennas eld. Han säger i stället att man skall känna fruktan för honom som kan tillintetgöra … i Gehenna. Genom att nämna själen separat framhäver Jesus här att Gud kan tillintetgöra en människas alla utsikter till att få leva även i framtiden, att det därmed inte finns något hopp om uppståndelse för henne/honom.


    När det talas om det brinnande Gehenna har det uttrycket således samma innebörd som sjön som brinner med eld i uppenbarelseboken 21:8, nämligen tillintetgörelse, den andra döden. Död för evigt.

  • Lampstället
    Toboas skrev 2013-04-30 10:45:09 följande:
    Fast Adam är väl mycket mer hans skapelse - när Jesus föddes användes ju Maria och den helige ande.
    Den helige anden är JHVHs verksanna kraft.
  • Lampstället
    Ermenegildo skrev 2013-04-30 12:55:54 följande:
    Nej, jag orkar inte se 100 sega kristna youtubeklipp, där går gränsen. Vad är det för rättfärdigt med en Gud som kräver tillbedjan för att ta med folk i gemenskapen (inte för att jag skulle vilja vara med men rent hypotetiskt).

    Villkorslös kärlek är ju motsatsen. Jag älskar mina barn även om de säger att de hatar mig och vill flytta hemifrån, oavsett hur de hanterar sin fria vilja.

    Hur möter naturfolk i Amazonas djungler Jesus menar du?

    Jag tror tack och lov att det är förstånd, vetenskap och därmed sekularism som växer snabbast i världen. Hjärnspökena vore fint om vi kunde glömma snart...  
    Det är den globala uppvärmningen som växer snabbast.

    www.eniro.se/query&ax=leta&search_word=globala+uppv%C3%A4rmningen&what=web
  • Lampstället
    Ermenegildo skrev 2013-04-30 15:12:35 följande:
    Ja, men det är väl ingen idé att bry sig om det? Ske Guds vilja, inshallah eller vad det heter.
    Klart man ska göra sitt bästa, visst kommer Gud att rätta till allt, men under tiden måste vi göra vad vi kan.
  • Lampstället
    Ermenegildo skrev 2013-04-30 16:01:41 följande:
    Varför det. Om du tänker dig att leva för evigt med harpa i vita babykläder uppe på något moln är ju livet här nere på jorden bara en nanosekund av din tillvaro. Kan inte vara mycket mening med att bry sig om det.

    Nä, lämna Jordelivet till oss som är mer intresserade av nu än sen.
    Inga moln här inte:
    Psalm 37:9-11, 29
    "9 Ty de som gör det onda skall utrotas, men de som hoppas på Jehova skall ta jorden i besittning. 10 Bara en liten tid till, och den ondskefulle är inte mer; du skall se dig om efter hans plats, och han är inte där. 11 Men de ödmjuka skall ta jorden i besittning och få njuta av stor frid. 29 De rättfärdiga skall ta jorden i besittning, de skall bo för evigt på den.


  • Lampstället
    Johan75 skrev 2013-05-01 12:15:35 följande:
    Fast igen, så har kristna tolkat bibeln i sedan den nedskrevs. Andra kristna har sagt exakt samma som du för 200, 500, 1 000 och 1 500 år sedan.
    En tanke bara, vi har aldrig under så många områden fixa vår egen undergång som nu.
  • Lampstället
    Johan75 skrev 2013-05-01 17:35:05 följande:
    Fast så har det väl alltid varit? 
    Tycker du?
  • Lampstället
    SonOfSagan skrev 2013-09-03 19:43:39 följande:
    Det man kort kan konstatera är att när religiösa, oavsett religion, hävdar mirakel så saknar evidens för sagda mirakel. De undantag som finns gäller krämpor eller problem som normalt också löser sig självt. Det finns ju även undersökningar gjorda kring "bönens kraft" som genomgående visar att bön saknar effekt.
    Vi övergav Gud i Eden, varför skulle Han hjälpa oss nu, vi ville själv styra.
Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3