Inlägg från: Användarnamn |Visa alla inlägg
  • Användarnamn

    Jesus Mirakel Tråd 3

    epicurus skrev 2011-05-03 22:36:24 följande:
    Guds dynamiska kraft?

    Big bang? Om man bortser från orsaken till explosionen (big bang) själv, så tyder ju allt på att universum expanderar och att materia i universum efterhand "klumpat" ihop sig och stjärnor, planeter, galaxer bildats. 
    Skapades jorden eller allt utanför (universum) först?

    "Evolutionsteorin som ger Gud äran"..


    Mycken ära måste man ge en Gud som trollar fram universum som en trollkarl trollar fram kaniner ur en tom hatt, men en skapare som "hittade på" evolutionsmekanismen kan man bara böja sig för i djupaste vördnad?


     


    Allt som börjar existera har en orsak för sin existens.


    Universum började existera.


    Alltså har universum en orsak för sin existens.


    Kombination och tillfälligheter (big bang)


    Gör den svaga kraften (kärnkraften - svag växelverkan)en aning starkare, och det skulle inte ha bildats helium; gör den en aning svagare, och så gott som allt väte skulle ha omvandlats till helium


     


     

  • Användarnamn
    Rundown skrev 2011-05-03 22:46:05 följande:
    Hur vet du det? Du har ju själv tidigare i denna tråden sagt att världen vi lever i ser ut som en värld utan gud. Hur kan du då anse att gud gjort detta, då det enligt dig själv inte går att se? (Ja, har säkert ställt frågan 10 ggr nu)
    Vill du seriöst veta eller bara debbatera?
  • Användarnamn
    epicurus skrev 2011-05-03 23:12:45 följande:
    Men varför skapa detta gigantiska universum bara för att sätta människan på jorden?
    Det är ju som att skapa vintergatan för att ha nån stans att sätta ner sin kaffekopp på.
    Det du undrar nu är lite för mycket för oss att förstå. jag nöjer mig med att förstå att vi finns och är tacksam för det liv jag fått och allt skapat har sin uppgift och universum växer.

    JHWH Gud är Skaparen av livet. (Psalm 36:9) Han är den första stora orsaken. Hans namn, Jehova, betyder ”Han förorsakar (eller föranleder) att bli”.
    Hans skaparverk är fler än vi kan räkna.
    Det finns helt visst miljontals fler än människan är medveten om.
    Psalm 104:24, 25 ger en antydan om detta: ”Hur många är inte dina verk, o Jehova! Med vishet har du gjort dem alla.”
    Och Job 26:14 säger uttryckligen om detta: ”Se! Dessa är utkanterna av hans vägar, och vad annat än en viskning om något har man hört om honom!
    Men hans väldiga åskdunder, vem kan visa sig förstå det?”
    Vi ser några få utkanter, vi hör några få viskningar, men att fatta den fulla innebörden av hans väldiga skapelse övergår vårt förstånd.
  • Användarnamn
    hilpert skrev 2011-05-03 23:14:25 följande:
    Jag ställde en fråga tidigare i tråden, och fick inget svar på den, så jag jag tänkte ställa den igen till dig användarnamn. Varför skapade Gud patogena (som ger oss sjukdomar) bakterier, virus osv om han älskar oss människor?
    Om vi levt efter det som var i Eden skulle allting fungerat perfekt, nu lever vi under vår egen ledning och styr samhället på gott och ont:

    "Tid och oförutsedd händelse drabbar dem alla" heter det i Predikaren 9:11. Detta innebär att en hel del saker och ting inträffar utan att vi kan göra något åt det.


    Vi är på fel plats vid fel tidpunkt.


    Predikaren 8:9


    ”Allt detta har jag sett när jag inriktade mitt hjärta på varje gärning som har utförts under solen, i en tid då människa har makt över människa till hennes skada.”


     


    Men om vi är försiktiga och förtänksamma i våra handlingar så hindrar detta oss från många olyckor. "Vadhelst en människa sår, detta ska hon också skörda" står det i Galaterna 6:7 vilket bekräftar det förhållandet att våra handlingar ofrånkomligt får konsekvenser, somliga av dem mycket bittra.

  • Användarnamn
    epicurus skrev 2011-05-03 23:55:50 följande:
    varför behöver du då en gud? jag menar, om du nöjer dig med att förstå att vi finns och är tacksam för det?
    Därför jag är beroende av Gud för att få ett evigt liv i det återupprättade patadiset och för att få kunskapen att kunna skilja mellan gott och ont.
    Just nu lever jag så gott det går men tar tacksamt emot det jag kan få.
  • Användarnamn
    epicurus skrev 2011-05-04 00:11:03 följande:
    så du menar att om du inte hade gud skulle du vara en ond människa?
     
    förutom bibeln, som trots allt bara är en bok, vad säger att du skulle få evigt liv?  

    jag personligen är samma människa med eller utan Gud, skillnaden är att jag har det hopp om ett paradis som Gud lovar oss och att man vinlägger sig om att göra det som Gud kräver, t ex älska sin nästa.

  • Användarnamn
    Rundown skrev 2011-05-04 16:27:35 följande:
    Svarar de på den sidan om hur du tänker gällande de påstående du gjort och de frågor jag ställer till dig i inlägg #819? Ifall det är så, kan du peka ur exakt var, jag hittade det inte när jag skummade genom nämnligen.

    Eller så svarar du enkelt vad du tycker i den här tråden genom att utveckla ditt resonemang, det är ju faktiskt jag ställer dig frågor och inte bara söker på nätet.
    Jag litar på att Bibeln är Guds ord och att skapelseberättelsen i 1 Mosebolens 2 första kapitel ge os de svar vi behöver veta om skapelsen.
  • Användarnamn
    Rundown skrev 2011-05-04 17:19:35 följande:
    Hur går detta ihop med att du tidigare sagt att världen idag ser ut som en värld utan gud? Bibeln är ju en del av världen och borde då med din logik även den se ut som den gör utan gud. Hur kan du då dra slutsatsen att gud finns? Jag har ställt frågan säkert 10 ggr nu men jag vet inte om du kanske missförstått?

    Du har alltså gjort 2 stycken uttalande om gud, det ena är att det idag i världen inte går att se att gud finns, och den andra att bibeln pekar på gud. Dessa 2 uttalande från dig sida beskriver 2 olika "världar" som inte kan coexistera, utan ifall de skall beskriva samma (vår) värld så måste minst ett av uttalandena vara fel och det är det jag undrar vilket?
    Vad är det för något du skriver, läs igenom det så ser du ditt tankefel.
  • Användarnamn
    Rundown skrev 2011-05-04 19:04:17 följande:
    Uppenbarligen gör jag inte det, kan du inte förklara för mig?

    Antingen så tror du inte på Gud och fortsätter att leva tills ditt liv är slut, eller så tror du på Gud, säger honom på Hans villkor och har hopp om fortsatt liv, det är de två vägar du kan välja.

Svar på tråden Jesus Mirakel Tråd 3