Inlägg från: Lindisen1974 |Visa alla inlägg
  • Lindisen1974

    Tråden för oss med barn som har gastroesofageal refluxsjukdom #13

    Hej!

    Vore enormt tacksam om någon kan hjälpa mig och bara svara. Min son som är 12 veckor imorgon har misstänkt reflux.
    Han har haft besvär sedan han föddes med kräkningar och har alltid varit missnöjd och ledsen/gnällig/skrikig.
    Jag har inte kunnat amma, utan fick direkt börja med ersättning - Babysemp 1.
    Först trodde vi att det var besvär med magen, så vi bytte ersättning på inrådan av BVC till Nan Sensitive. Det hade ingen effekt alls. Vi började tro att det kanske kunde vara komjölksallergi, och då började vi testa Nutramigen (har det fortfarande). Vi har inte märkt någon bättring med det heller.
    Vi har provat Lactulos mot förstoppning, och visst kom magen igång bättre, men inte blev bebisen gladare för det. Dessutom har jag hört att de kan få väldiga magknip av det, så vi slutade med Lactulosen. Fördelen med Nutramigen är att han inte längre är förstoppad.
    Vi har provat att massera magen mot kolik, vi har gett Semperdroppar och Minifom, och ingenting har hjälpt.
    När kräkningarna ökade så fick jag nog och begärde att få komma till en läkare.

    Vi träffade läkaren i tisdags, och då misstänkte doktorn att han har Reflux som han besväras väldigt av.
    Han går dock upp väldigt fint i vikt, och är matglad (dock kan han gnälla lite under matningen). Han kan kräkas tio gånger från en matning till en annan - dock varierande mängd.
    Han fick Nexium utskrivet - vi började med det i tisdags em, och idag är det torsdag. I morse när han fick det så kräktes han ganska mycket kort tid efter så vi vet inte hur mycket av medicinen han fick i sig.
    Nu är min fråga som jag väldigt gärna vill ha hjälp med att få svar på - ni vars barn har fått Nexium - hur snart har ni märkt någon förbättring? Jag tycker INTE att jag märker något, men jag vet inte hur lång tid det kan ta? Doktorn sa att det kan ha ganska snabb effekt.

    Jag håller snart på att bli tokig tror jag. Känner mig helt desperat. Är så ledsen över att hela tiden behöva se min lilla pojke så oerhört ledsen och missnöjd. I princip är det ENDA som hjälper att bära på honom eller att ha honom i bärselen. Sätter man sig ner så börjar han kinka på en gång.
    Det känns som att det aldrig kommer att ta slut

    /Mycket, mycket ledsen och desperat mamma

  • Lindisen1974
    Mandelskorpan skrev 2014-12-12 08:43:12 följande:
    Komjölk är slembildande och kan göra reflux värre. Sen måste det ju finnas en tanke med att ni fått Nutramigen? Kräkningar är fö vanligt om de inte tål komjölk, jag tycker absolut ni ska be att få prova en aminosyrabaserad ersättning och se om det gör skillnad.

    Sonen slutade kräkas som genom ett trollslag vid övergång till mjölkfri amning. Vi fick Nexium senare och det blev skillnad på 4-5dgr. Han kräktes inte då utan hade mer åt magproblem. Apropå din andra tråd.

    Hoppas det snart blir bättre!
    Jo, vi fick Nutramigen för att jag själv tog upp frågan på BVC om det kanske kunde vara komjölksallergi. Men som sagt - vi har inte märkt någon förbättring alls sen vi började med det för ca 4 veckor sen. Kräkningarna har inte minskat ett enda dugg - vi tycker snarare att de ökar och ökar hela tiden.

    Ok, då vet jag att det kanske kan ta ett par dagar till med Nexiumet? Har t o m ringt tillverkaren nu och bett de svara på hur snabb effekt det ska ha.
    Jag vet snart inte hur vi ska orka - det är korta, korta stunder om dagarna som han är lite glad, sen kör det igång igen med gnäll, gråt och skrik. Det enda som hjälper är bärselen - ibland inte ens den .
    Och sen kräks, kräks och kräks han.

    Tack snälla för ditt svar Mandelskorpan. Vi får verkligen hoppas det blir bättre snart. Vet inte vad det kan vara annars?
  • Lindisen1974
    myran6801 skrev 2014-12-13 15:35:08 följande:

    Efter otaliga sömnlösa nätter och mycket oro har jag halkat in på spåret "tyst reflux". Våra tvillingar har flaskmatats från dess de föddes och har haft problem med sina små magar i princip hela tiden. Det började med kolik och då bvc inte gav oss ngt stöd så sökte vi upp en barnläkare privat som ordinerade nutramigen för omogna tarmar. De fick det i sex månader och sedan fasade vi ut det och började med nan pro 1. Nu är de 12 mån och pojken visar symptom som jag tycker liknar tyst reflux. Läkarna bara säger att han är frisk och måste sluta äta på nätterna men att han nog är hungrig.

    Han äter fem skedar mat vid lunch och middag mkt motvilligt och börjar sedan gråta och vill ha vatten. Föredrar flytande, ersättning och vatten. Vill bara leka med maten. Dricker mycket vatten hela dagarna.

    Han somnar snällt på kvällarna men alltid med en flaska ersättning. När han var mindre låg han alltid med huvudet bakåtlutat. Vaknar efter en timme och brukar vilja ha mer att dricka. Sedan håller det på så 1 ggn/h fram till 2 alt 3. Gråter och vill egentligen sova men kan inte och tröstas endast med flaska. Efter 2/3 kan han sova två timmar ibland men sen vaknar han och gråter igen. Han rör sig mycket i sängen. Han hickar ofta men det går över när han får vatten. Han är rosslig och har hostat sedan senaste förkylningen i sex veckor.

    Vad tror ni, låter detta som reflux?

    Är det någon som kan rekommendera en barnläkare insatt i detta i stockholm?


    Hej!

    Vad är tyst reflux?
Svar på tråden Tråden för oss med barn som har gastroesofageal refluxsjukdom #13