Inlägg från: Ullerull |Visa alla inlägg
  • Ullerull

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    jo just det, ingen som har koll på måtten på en av fyrkanterna till en kantig bebismössa med topp, ehh, hänger ni med? Tänkte rita ett mönster men jag har ju ingen liten att prova på längre.

  • Ullerull

    ligger lite mitt emellan då, en 07 och en 09! Två busiga brudar!

    plura: det är jättesvårt med mönster, jag har iof inte provat så många men de jag faktiskt har provat har varet helt åt skogen galna på mina barn så jag gör egna, kallar dem egna i alla fall för jag kan tex använda ärmlängden från lindex, tröjbredden från hm, ärmskärningen från meedom men oftast ändrar jag om ärmskärningen också för den är oftst galen den med. I slutandan kallar jag det mitt mönster för det är så mycket olika saker inblandade. Det vore trevligt med ett mönster som är bra på alla sätt och vis! Men jag vet inte om det finns.

  • Ullerull

    Glömde det jag skulle fråga.

    Har tänkt göra ett prematurmönster och sy ett par prematurbodysar till min kompis barn, hon ligger på lassa och tvilliganrna beräknas komma när som helst hon är i v 29.

    Tänkte göra fuskomlott i kanske stl 44.

    Har aldrig gjort fuskomlott förut, räcker det att bara klippa rakt ner på ett vanligt bodymnönster eller måste man har 2 "separata"  framstycken som på en omlottbody men korta ner underdelen?

    Det vore ju praktiskt om det räckte med att klippa rakt ner på ett vanligt bodymönster, eller blir det för ltke tyg då så det drar sig? Hänger ni med?

  • Ullerull
    TiLo skrev 2010-11-13 15:00:17 följande:
    och jag har ju satsat på att överbefolka världen så jag har en 97:a, en 99:a, en 06:a och en 10:a.
    *garv* ja det är ju bra att någon orkar göra det också :o)
    plura skrev 2010-11-13 14:47:53 följande:
    Har inte tänkt sy nåt prematur, men av nyfikenhet -har man sömmarna på utsidan för att de ej ska skava?

    Puffar min fråga angående trådspänning när sömmen går att dra isär förmycket (i sladdrigt tyg)
    Blir bara irriterad och orkar inte prova mig fram *lat*

    Ska leta rätt på Ottobren och kolla på Meedoms (har tjock 10mån, smal 2åring :))
    har inte tänkt så mycket på att sömmarna kan skava, men man kan väl sticka ner dem med en vanlig raksöm eller cp:n kanske
  • Ullerull

    yrväder borde ju ha koll på det här, får kika in i hennes blogg.

  • Ullerull

    ingen som har sytt en fuskomlottbody som kan svara på min fråga? Måste jag rita ett  helt nytt mönster eller funkar det att klippa "rakt ner" i en vanlig body?


     


    Pratade nyss med mman i fråga som väntar prematurtvillingar när som, deras första är också premarut. va 31+5, hans kläder i stl 44 har inte ol sömmarna innåt. Jag hade itne tänkt göra mindre än 44.

  • Ullerull
    madebyinferno001 skrev 2010-11-13 20:16:19 följande:
    Jag testade att göra om en vanlig omlott till en fuskomlott och med det i babaget så tror jag inte det blir bra att bara klippa ner i en vanlig body.
    får väl ta något tyg jag inte gillar och prova helt enkelt men jag sabbar nog inte se redan tillklippta  som ligger och väntar.
  • Ullerull

    åh, var har du beställt ifrån?

    Nu har jag testat att göra en fuskomlott och det gick jättebra att bara klippa upp en vanlig body, så smidigt! Den borde sitta bra på för grundmönstret sitter jättebra, det enda är väl om det får för sig att glipa mellan knapparna.

    Nu har jagtestat att ta bilder med min nya mobil och skickat dem via mail till min mail för att smidigt kunna blogga. MEN det ska ju gå att blogga från mobilen, hur gör man då, hittade ingen vettig apptill det. Har en htc, android.

  • Ullerull

    Tataaaaa....det gick bra!

    klippbilden finns på ett ställe nära dig!


  • Ullerull

    inferno: kolla så att en sitter som den ska i trådspänningen tycker jag.,..tråden alltså och ratta lite på den fäör att se om det händer något, trå och, trä om och trä om...blås rent, smörj...

    lallan: det var ju faktiskt ruskigt enkelt! jag har ett jättebra bodymönster så det var ju bra att det gick att använda det.

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd