Inlägg från: linweg |Visa alla inlägg
  • linweg

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    ak74 skrev 2010-06-10 10:26:39 följande:
    Prova snabeldraken. Den äter dammelefanter...
    Snabeldraken, det kanske tom blir roligt att använda den... :)
    Jag hatar den annars och blir bara sur av att dammsuga så sambon står för all dammsugning. :)
  • linweg

    Jag har en lite OT fråga men det finns ett tyg med. :)

    Jag har köpt ett tyg på Ikea för att hänga upp på väggen, tillfälligt medans vi funderar på vad det ska vara egentligen, vilket kan ta ett tag...
    Men min idé om att göra en kanal, trä igenom en gardinstång och sedan trä igenom en fiskelina för att hänga upp på trestiftsbetongkrok funkade inte, då linan töjde sig enormt...
    Så hur ska jag göra, vill göra så lite åverkan på väggen som möjligt och den är stenhård...
    Dubbelhäftande tejp? :D

  • linweg
    Knastroll82 skrev 2010-06-11 11:28:09 följande:
    Prova ståltråd istället för fiskelina?
    Jalapeno skrev 2010-06-11 12:23:42 följande:
    vi tavellina för alla tavlor och hänger dom från listen i taket. Det är speciell tunn ståltråd som klarar vad som helst. Sånt som gallerier använder. Kolla med närmsta ramaffär. Funkar skitbra!
    Smart! Tackar.
  • linweg

    Tänkte sjunga en liten hyllningssång till rullkniven! Vilken bra uppfinning det är! Och snabbt och lätt går det att schvissa ut mönsterdelar, ännu bättre blev det när jag kom på att jag kunde använda farmors gamla glasljusstakar som tyngder så jag slipper nåla! :o)
    Tack för att ni i tråden pratade så varmt om rullknivar så jag gick och köpte en!

    Nu ska jag sy lite innan sambon kommer hem från sin ölrunda. :)

  • linweg

    hmm.. jag vill också ha en kantbandarmojäng. Finns det till en vanlig symaskin? Jag kollade lite på Husqvarnas site och såg något där men det såg mer ut att vara till vanligt köpekantband, jag vill ju ha snygga mudd och interlockkanter. :)

  • linweg
    Nhelia skrev 2010-06-12 17:52:58 följande:
    Vill du ha en kantbandsapparat för att kanta med mudd och interlock måste du ha en täcksömsmaskin. Kanske fyller du år snart och kan önska dig en
    Ullerull skrev 2010-06-12 18:28:53 följande:
    Jag har velat ha en cp läääänge, nu kom jag över en till hyffsat pris på blocket (ble iof samma som att beställa från england). Måste så här i efterhand säga att jag ångrar lite att jag itne köpt en tidigare. Dt blir såååå bra, går ju inte att jämför med att göra för hand tycker jag å så är ju täcksömmarna väldigt fina.
    *lalalalalala* lyssnar inte på det där med att köpa OL  och en CP *lalalalalala*
    Funderar på hur mycket syende det kommer bli för min den när jag börjar jobba igen i augusti. Och så finns det ju inte så gott om plats här hemma...
  • linweg
    Jalapeno skrev 2010-06-12 22:03:08 följande:
    linweg, hänger man i den här tråden skaffar man förr eller senare misnt tre maskiner
    välkommen    
    Du tror inte att det kliar i köptarmen....
    Jag försöker ju tänka rationellt och kom då fram till att en kantbandsmojäng till min vanliga maskin hade varit ekonomiskt och platsmässigt bäst! Sen kommer ni och förstör det hela med att det inte går... :)

    Har upptäckt att jag har en än så länge oanvänd knapp på min maskin, som fäster tråden när man trycker på den. Kul! Får glädjas åt den ett tag. :)
  • linweg

    Nu håller mitt nyfärgade hår på att bli tokgrått!!!
    Är nu inne på mitt tredje plagg med smock. Första gick utan problem, andra krävde några svordomar och ett par uppsnurrningar av resårtråden på spolen innan det funkade. Ska nu göra det tredje och det bara går inte! Vet inte vad jag gör för fel, det visste jag inte på plagg två heller men det började ju funka helt plötsligt... Jag har rullat upp tråden 75 gånger, bytt till en ny rulle med resår, testat på min maskin, testat på mammas maskin. INGET händer. Det blir bara rak och inte det minsta lilla smock... grrrr. Vad ska jag hitta på? Hilfe!
    Försökte googla med hittade inget som hjälpte.
    Såg däremot att det finns dom som kör sicksack över tråden. Är det någon av er som har testat och vet om det blir bättre och/eller är lättare?
    Jag testade lite och hade lite svårt att få resårtråden mitt i sicksacken.. :)

    Klara07: tack för tipset, jag är också på jakt efter mjukt jeanstyg.

  • linweg
    Ullerull skrev 2010-06-22 21:24:59 följande:
    linweg: Igår sydde jag en klänning till mig själv med smock MEN jag förjade för flera dagar sedan. Det blev ingen rynk för mig heller. Kolla in det här:

    * Att resoren verkligen har hamnat i trådspänningsklykan på spolkapseln, man kan behöva dra lite för att den ska falla in

    * mixa lite med trådspänningen, testa åt båda hållen, tror även att man kan öka stygnlängden lite

    * sista utvägen är att ändra på undertrådspänningen, det är bra om man slipper bråka med den. Jag var dock tvungen att dra åt skruven ett helt varvn. Det blev perfekt då! Håll bara koll på var du började, vrid i "kvartar".
    Tack, trådspänning och stygnlängd har jag testat, tror inte att jag kan ändra undertrådsspänningen, (ska dubbelkolla igen).

    Tror att mitt problem är att när jag trär undertråden så kommer den rätt men den "rullar upp" sig själv några varv så att det blir en slak resårtråd första biten och sedan när jag börjar sy så hör jag hur det swischar till i spolen då tråden blir spänd för att släppa igen.
    Jag testade att sy med öppen undertrådslucka och hålla fast med ett finger men det gick ju inte då övertråden vill komma fram där...! :)

    Det är ju mammas maskin så jag kanske kan testa med häftmassa eller något annat kletigt för att hålla fast spolen. :D
  • linweg

    Ullerull, tack för din utförliga förklaring. Hittade dock inte någon undertrådspänningsskruv (underbart ord, ska jag använda nästa gång jag kör hänga gubbe :) Fick låna sommargrannens huginmaskin från coop. Första försöket, funkar klockrent! Mycket smock blev det! Har just bestämt mig för att kör några rader till imorgon, bara för jag kan. :) Får kolla om det finns någrar skruvar på min maskin när jag kommer hem.

  • linweg

    Hejsan! Här blir det inte något sytt då jag inte befinner mig hemma, och klänningarna t dottern och hennes kusin som nästan var klara glömde jag naturligtvis hemma... Grrr... Båda fyller år nu så jag hade sett fram emot kalas med två söta flickor i likadana klänningar. Som tur är kommer mönstret från Ottobre så klänningarna är tokbreda så dom kan säkert ha dem nästa sommar också! :) Har en lite OTfråga, har ni något bra tips på hur man kan få bort "garderobslukten" ur klädkammaren? Googlade lite och hittade att bikarbonat skulle kunna hjälpa men jag märker ingen skillnad. Ellet är det bara att tvätta ALLT?

  • linweg

    Imorgon ska jag åka till Skroten! Tjoho! Tips på något jag inte får miss? :)

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd