• yrväder

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Sytråden spinner vidare - Lila tråd
    Här samlas vi sömnadsintresserade, nybörjare eller erfarna, oavsett vad vi syr. Alla är välkomna med tips, idéer, frågor, ge och få inspiration eller bara visa upp sina alster!

    UFO = Unfinished Object, är en hyllvärmare som vi av någon anledning inte färdigställt.

    Länkar till mönster, butiker etc finns i första inlägget.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-08 10:06
    Vår systertråd om maskinbroderi

    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m49701427.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-04-26 18:15
    Billiga egendesignade namnlappar på etsy
    www.etsy.com/shop/worldsalelabel

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-27 18:18
    Ny tygbutik: lilofant.jetshopmini.se

  • Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd
  • Kaja

    Köpte lite nytt tyg idag. Velour bland annat. Borde väl vara skottpengar på galningar som köper velour när det är 26 grader varmt ute!!

    Men, det blev ett roligt Unikko tyg också. Och den där klänningen jag sydde till dottern häromdagen blev ju använd direkt!


    Sew much fabric - sew little time!
  • virre80

    Wingtear: det var ju jättesnyggt {#lang_emotions_cool}  snygga färger.

    Är det någon som vet om man ska byta ut överkniven på huskylock s15, det börjar bli slött men det finns bara reservunderkniv som följde med köpet. Jag försöker titta på husqvarnas hemsida men hittar ingen info...

  • mamma på vift
    virre80 skrev 2010-05-20 08:13:55 följande:
    Wingtear: det var ju jättesnyggt   snygga färger.Är det någon som vet om man ska byta ut överkniven på huskylock s15, det börjar bli slött men det finns bara reservunderkniv som följde med köpet. Jag försöker titta på husqvarnas hemsida men hittar ingen info...
    För att byta överkniven så måste man lämna in den till en återförsäljare... det var vad jag fick göra när det gick ett jack ur överkniven på min s15. Ring och fråga där du köpte den så kan de säkert hjälpa dig.
    Att städa när man har småbarn är som att skotta snö när det fortfarande snöar.
  • Emstersalster
    stor grön drake skrev 2010-05-19 14:14:48 följande:
    När syrrans ungar var på piratkalas kom lillasyster i familjen som tingeling passade jättebra, finns massor med pirater i peter pan Ni som syr applikationer... gjorde egna (riktiga) för första gången igår, gjorde bakvänt med vliesofixen men det blev bra endå. Nu undrar jag, hur syr ni fast dem sen? De stora körde jag med bred dekorsöm (typ megatät sicksack) men på de små gick det inte, blir för tajta svängar. Testade raksöm som jag fått tips om, men det blev bara fult... Finns det någon annan skojig söm som blirsnygg på små applikationer med mycket kurvor (blommor) Har inte mycket datatid nu, jag pimpar vagnen locket (vindskydd/bentäcke eller vad man nu vill kalla det) är klart, grymt nöjd med det, håller nu på med skötväska. Hinner säkert bli gråhårig på den innan allt är klart, men snyggt borde det bli. Sen är det bara insattsen till, men den är jag inte  100 på hur jag ska göra ännu så den får vänta tills väskan är klar.
    Jag håller på att göra bokstäver ca 3 cm höga och då har jag minskat bredden på den täta sicksacken till 2 mm. Då tycker jag det funkar att göra pilliga svängar.
    plura skrev 2010-05-19 15:06:12 följande:
    Wingtear: Ja Tingeling är ju ett alternativ Appropå vliesofix till applikationer tittade på Sos sida -vad ska ska man välja. Där finns flera olika och jag har aldrig köpt sånt tidigare.
    Jag har köpt hos Bibbi, dels vliesofix för själva applikationen och sedan Totally Stable för att stabilisera upp det mjuka tyget jag applicerar på. Funkar jättebra!
  • emmize

    Att det ska ta sån jäkla tid att få tygerna!! Beställde från mjuka tyger den 3 maj och har fortfarande inte fått dom. Nån annan som haft problem med schenker?? Eller är dom sega på mjuka tyger också kanske?

  • Mimmi 71
    Jalapeno skrev 2010-05-19 22:20:12 följande:
    (FL, jag får länka då jag inte sålt nåt)
    Skumboll skrev 2010-05-19 21:41:27 följande:
    Ingen?  Jag är sugen på att byta maskin igen. Tror inte jag hittat riktigt rätt med overlocken. Är jag tokig eller?
    Jag hade inte tänkt att köpa någon ny maskin, men när jag skummade igenom blocketannonser igår i brist på annansysselsättning så blev jag sugen.

    En Demo Bernina 1150 från skövde symaskiner för 6500:- (tror jag det var). Åhhh, en sådan vill jag ha, men jag har lovat mig själv att inte "investera" i något nytt förrän till jul (julklapp till mig själv som vanligt ).
    Tjej 83 skrev 2010-05-19 18:45:32 följande:
    sicket härligt väder det vart idag! fast också lite äckligt varmt!nu snart kl 19 är det 22 grader ute, o då har vi de härliga 30 graderna inne!! fyy!men sitter ni inne o syr idag blir ja arg hahahimorn kanske åskan kommer,  vill inte gillar inte sånt!
    Jag satt inne och sydde med gott samvete de korta stunderna jag orkade pga feber. Idag är jag åter på jobbet och längtar hem till symaskinerna Har lite pyssel kvar innan jag kan skeppa iväg det jag gjort. Marine: Du har det skönt du!
  • Kaja

    Häromdagen så klippte jag till en tröja för att testa ett nytt mönster. Dottern kom förbi och hittade en bit tyg som hade blivit över och lindade det runt höfterna och stod och kråmade sig och talade om att det där minsann inte alls var en tröja. Det var en klänning. Så det blev att förlänga den med en volang längst ner. Och så lite krullfåll på det.


    Och så blev det PRECIS lagom så där somrigt varmt så vi fick testat den ordentligt. Och mamma fick leka med kameran… Lite bilder på hela arrangemanget i bloggen.


    Sew much fabric - sew little time!
  • bakabakalitenkaka

    Min datortid är slut om några minuter, sen måste jag ta tag i tröjor och linnen till sommargarderoben Hann med 3 tröjor igår, satsar på att hinna med minst lika många idag. Sen är det konstutställning på dagis kl15


    Colin 07.12.21
  • Skumboll
    Mimmi 71 skrev 2010-05-20 09:43:41 följande:
    Jag hade inte tänkt att köpa någon ny maskin, men när jag skummade igenom blocketannonser igår i brist på annansysselsättning  så blev jag sugen.

    En Demo Bernina 1150 från skövde symaskiner för 6500:- (tror jag det var). Åhhh, en sådan vill jag ha, men jag har lovat mig själv att inte "investera" i något nytt förrän till jul (julklapp till mig själv som vanligt  ).
    Ja, jag är också lite sugen på en bernina...eller en babylock. Har mailat till några butiker nu för att se om någon skulle vilja byta in den.... 
    ♥ Simon ♥
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd