Inlägg från: Mimmi 71 |Visa alla inlägg
  • Mimmi 71
    diggling skrev 2010-10-18 15:55:41 följande:
    Så då var biljetten och bussen till höstens syfestival bokad. Jippi!
    Undrar vad dom ska lyckas lura på mig den här gången .
    Så trevligt! Skall också ¨åka upp men har inte bestämt vilken dag det blir ännu. Har inte varit på mässan på 2 gånger så det skall bli riktigt trevligt.

    Idag har jag äntligen sytt klart 3 sockersöta klänningar. Efter lite felsömnad (första klänningen blev en sydde jag ihop lite tyg som inte kulle sys ihop och eftersom det var med OL så går det ju inte sprätta och få till ett bra resultat. Kniven har skurit av tyget ) så blev resterande klänningar underbar. Det är så kul när det blir bra!

    Eftersom sambon är iväg på kurs så blir det tillklippning av ett antal kläder ikväll. 15 tröjor, 10 klänningar och 5 muddbyxor. Det börjar närma sig julmarknader
  • Mimmi 71
    Knastroll82 skrev 2010-10-19 11:10:05 följande:
    Jämfört med mina namnband så blir det billigt... Allt är relativt, är det inte så?
    Om du ska ha till både vuxen och barnkläder så kanske någon neutral färg skulle vara bra, kanske någon naturfärg som beige, brun, sand, grönt?
    Annars får du väl fundera vilka färger som stämmer bäst med din stil.

    Jag valde orange och turkost på vit botten.
    Jag syr nästan uteslutande barnkläder och barnsaker, med mycket färg, så färgvalet föll sig rätt naturligt.
    Såg dina lappar - fina!

    Själv har jag valt vit botten med lime, turkos och rosa text. Jag var noga med färgangivelserna, lånade Pantoneskala på arkitektkopia för att få rätta nummer. Tyvärr blev det inte helt rätt (tror det var väveriet som gjort fel) och den turkosa blev mer klarblå. Det får ändras på till nästa gång, för det blir fler gånger även om 300 lappar räcker rätt långt
  • Mimmi 71
    Skumboll skrev 2010-10-19 12:38:25 följande:
    Jag är inte riktigt haj på sånthär.... men min syster jobbar inom textilbranchen och hon har nämnt att det inte är samma färgkarta man använder när man väver som när man trycker på ex. papper. Ska finnas någon speciell för textilier och sådant. 
    Fast på hemsidan står det ju att man skall använda sig utav pantoneskalan och det finns ju endast en (?).
  • Mimmi 71
    tinni78 skrev 2010-10-20 13:18:06 följande:
    Är det någon som använder Stoff & stils stretchjersey som annat än mudd?
    Jag har använt mig av deras mudd till tröjor. Tycker att det funkar jättebra till lite kraftigare vintert-shirtar. Även till muddbyxor är de optimala, kraftigt och bra när man inte vill använda sig utav velour eller sweatshirt-tyg.
  • Mimmi 71
    Kaja skrev 2010-10-21 08:25:24 följande:
    Alltså ni tjejer har ju inte fattat hur man får fler timmar....

    Man ser förstås till att börja med barnarbete.

    Barnen tycker att det är riktigt kul att pilla med hårsnoddar och knappar och sånt. Och de som inte är så jätte mönster-anpassade brukar jag låta dem göra. Sedan har de fått hjälpa till att montera alla grejer på små visitkorts-stora lappar. Så, de har faktiskt gjort riktigt mycket med dem. Extra motivation har förstås blivit att de har blivit lovade 1 krona per par som jag säljer. Om allt skulle gå åt, så blir det en nätt slant för dem!

    Fast det är klart. Kommer polisen på mig med detta. Barnarbete och helt klart underbetalt sådant... Jag åker dit på livstid! Cool
  • Mimmi 71
    GOBLIgobli skrev 2010-10-21 10:52:32 följande:
    Hade ju mässa i helgen och med kombinationen för-långt-till-jul och för-långt-till-löning gick försäljningen
    s å d ä r. Dessutom var det bra glest med köpare i min målgrupp, kunde räkna barnvagnarna på en hand/dag. Typ. Men bokade upp mig på nästa mässa också på ren chansning, trodde inte de skulle ha platser kvar men det fanns EN. Till MIG!
    Men va fasiken! Med dina fina saker? Men ibland är det helt enkelt fel målgrupp som du säger, men det är alltid väldigt trevligt iallafall, eller hur? Att hålla utkik efter barnvagnar det känner jag igen. ...men det sitter även i när jag har sådana tillställningar på ordinarie arbete, men då är det ju rullatorer och inte barnvagnar jag skall hålla utkik efter egentligen
  • Mimmi 71
    Kaja skrev 2010-10-21 18:11:14 följande:
    Hmmm. Min farmors gamla gröna Husqvarna är det inte trampa till... Men, jag virkade lite på en mössa igår i alla fall....

    Idag finns det LJUS i rummet och mannen är borta.
    Gissa om det blir till att gasa i kväll! HURRA!
    Själv är jag allt för trött på kvällar för att få något gjort - det är såååå tråkigt. Idag hade jag ledig eftermiddag och hade förhoppning om att sy men jag och lilleman hade en mys-eftermiddag istället. Inte så dumt det heller.

    Gasa på för mig också!
  • Mimmi 71
    sarahl skrev 2010-10-22 08:20:59 följande:
    Idag skall jag förhoppningsvis hämta ett skrivbord som jag hittade på annons för 100 kr. det är i trä o skall målas vitt. 2 lådhurtsar så nu borde det ju bli gott om plats för trådrullar o div små plock.

    jag har en fundering bara. jag upplever som att maskinerna låter väldigt högt o stör övriga familjen ibland. så jag tänkte om man kan däpma genom att lägga nå dämpande på skivan o sedan klä den med vaxduk. (förstår någon överhuvudtaget, jag är så kass på att förklara)

    finns det dämpmatta?
    Liggunderlag är jag bra. Det är ju vibrationerna man vill åt, och då är det något som dämpar. Allra bäst är väl något som är lite med stumt än liggunderlag men ändå i gummi för att ta hand om vibrationer.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd