Inlägg från: Stratus |Visa alla inlägg
  • Stratus

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Jag ska köpa gul jersey, och vet inte vilken jag vill ha. Gul är ju en känslig färg. Är det någon som har testat Mjukatygers solgula jersey och Jofotex och kan beskriva dem för mig. Om JOfotex är samma gul gula nattågen så är det inte rätt gul färg.

  • Stratus

    Egentligen ska jag inte matcha med något, men jag vill ha klargul. Som sagt så vill jag inte ha den gula som är på nattågen, den är ju lite oklar i färgen. Hänger du med? Jag såg ingen gul jersey hos JNY, bara interlock, men hon kanske har det med.

  • Stratus

    Jättebra, precis vad jag ville veta. Om den gula från JNY martchar gula fordon så är det den jag vill ha. Tack snälla du!

  • Stratus
    Fiffa5 skrev 2010-06-07 10:00:04 följande:
    Nu bär det av på semester till Skottland! Inget syende på en månad...hur ska det gå!?
     
    Kan du inte ta med något annat handarbete? Kanske dags att lära dig sticka eller virka eller brodera, om du inte kunde det innan.  Jag åker aldrig någonstans utan ett handarbete i väskan. Man vet aldrig vad som kan hända, signalfel, lokbrist eller vuklanutbrott.
  • Stratus
    Made in Taiwan skrev 2010-06-08 03:52:14 följande:
    Hexagoner till ett lapptäcke till dockan eller nåt annat litet projekt. :)

    Är det någon som vet om man får ta med sig stickor på planet? Antagligen inte. Virknål då?? 
    Jag har flugit flera gånger med  virknål. Är man skrajsen kan man ju alltid skaffa en av trä. Stickor har jag inte testat.
  • Stratus
    Ullerull skrev 2010-06-15 21:28:02 följande:
    Jaaaa..idag kom mitt superfina tyg från Klara med K, lyckades se att hon skulle sälja lite av  detta underbara tyg, samma som polarn och pyret har haft på sina kläder. Har en t-shirt och tights från pop som tjejan haft, en favorit...Undra vad jag ska göra för fint av detta...Tjejen ville ha en kjol..
    Det där tyget såg jag på Ohlssons i Uppsala för typ 39 kr/m. Det var dock inte PoP-kvalitet, utan ganska tunnt. Jag stod faktiskt och höll i det, men jag har köpstopp...
  • Stratus
    GOBLIgobli skrev 2010-07-18 19:29:45 följande:
    Förstår verkligen om du inte har lust att sy. Men jag tycker du gör rätt som åker iväg för dig själv för om din man aldrig varit med hem och barn på det sättet så kommer han nog få upp ögonen för både ett och annat. Ibland behövs drastiska åtgärder.

    Jag och mannen har tagit det där med behov av seriös egentid på allvar. Han åker upp i norr för att fiska några dagar t.ex. och förra året åkte jag till vart-jag-ville (bl.a. Jofotex ) och sov på hotell helt för mig själv. Jag menar, bara att få glo i en vägg om man vill utan att bli konstant avbruten är helt underbart! Man behöver vara fullblodsegoist då och då för att ladda batterierna och åter kunna fungera både som förälder och make/maka. (Tror jag predikade om samma sak redan förra sommren. )

    Hoppas allt löser sig för er. Kram.
    Jag fick mig en egendag idag. Efter trängsel i sommarstugan och runt omkring hela veckan (som mest 12 vuxna och 3 barn i vårat hus, och som mest 15 bilar på hela vår minigata) försvann alla och jag blev efter lite förhandling med maken helt ensam. "Om jag får vara själv idag får du det en annan dag..." Underbart. Även om det blev mycket städ och tvätt (vilket jag inte har något emot här nere) så hann jag också sy ett par solhattar.

    Hoppas du piggnar till igen ak74.
    Jalapeno skrev 2010-07-18 22:13:45 följande:
    haha det är lugnt
    jag är ärligen talat lite sotis på er normallånga som "får/kan" gå i höga klackar för det är så förbannat snyggt. Allt blir snyggare, mage, bak, ben, hållning osv. JAg ser verkligne ut som en transa. Men vad gör eg 7 cm till på mej? Ingen större skillnad förutom att gången och kroppen blir snyggare
    Ååhh, jag håller med. Jag håller med att allt blir snyggar alltså, hur du ser ut i högklackat vet jag ju så klart inte, men jag känner mig så mycket snyggare och elegantare. Jag var på bröllop i maj och lyckades övertala mig själv att det var helt ok att köpa ett par nya FIIIIINA guldglittriga gräsligt dyra sandaletter med stilettklack. Inte så hög, lagom för mig att kunna gå i. Det var först när jag fick kartongen som jag såg att det var DKNY. OK det var halva priset, men de var fortfarande dyra. Men jag köpte ju ingen ny klänning utan tog en gammal. Ååhh de är så fina, fina, fina. Och jag kände mig väldigt fin på bröllopet. MEN, ett hett tips är att undvika stilettklackar utomhus om man inte befinner sig i stan eller på ett hårt underlag. Jag säger bara grus och veranda med springor mellan plankorna. Mina fina skor havererade totalt. Först tänkte jag gå och köpa ett par helt nya, fan om jag tänker gräma mig över sådant. Men så lämnade jag in dem hos skomakaren och de är hyfade nu i alla fall. Klackarna är ok igen, men lite av det fiiina guldglittriga är skrapat. Frågan är bara om jag kommer att våga använda dem igen...?

    Nehej, om man skulle ta och gå och lägga sig i stället för att sitta här och svamla.

    Återigen en stor kram till dig ak74. Vi kanske skulle ta en broderihelg någon gång? Bara sitta och brodera på våra maskiner, utbyta tips och råd. Det tror jag du skulle må bra av.
  • Stratus
    TeDrickaren skrev 2010-07-23 19:18:45 följande:
    Vi ska också flytta och jag funderar också på detta.
    Mitt syrum kommer att ligga i källaren så jag vill ha någon form av "tät" förvaring vill ju inte av ev "källarlukt" ska tränga in i tygerna.
    VI kommer att dränera men tycker ändå att källare alltid luktar källare....eller vad säger ni andra??
    Nu hade jag inte så mycket val när jag inredde mitt nya syrum, men jag gillar mina hyllor. Skenor och konsoller. När jag kommer i in mitt syrum så ser jag alla mina tyger och får en bra överblick över vad jag har (vilket är en del.) Nackdelen är kanske damm, men jag tycker inte att just det är så farligt. (Då är det värre med allt småskräp under maskinerna, trådar och tygspill mm.) Sen skaffade jag IKEAs köpmansdisk som jag ÄLSKAR. Fantastiskt fin, många lådor, bra tillklipparbord.
  • Stratus
    http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/94631707
    Värde köpmansdisk. Jag hade gått länge och titta på den och drömt om den i ett ev nytt och stort syrum. Så när vi flyttade förra sommaren och jag fick ett eget rum, åkte jag direkt till IKEA för att köpa den. Då var den slut! Tokslut. Så trist. Och ingen på IKEA kunde säga om den var utgåedne eller ej, i så fall ville jag ju köpa den som stod som visningsex. Så jag var in på IKEA en gång i veckan i säkert två månader innan de helt plötsligt sa "jo, nu går det att beställa den igen". Det är så fiiiiin.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd