• yrväder

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Sytråden spinner vidare - Lila tråd
    Här samlas vi sömnadsintresserade, nybörjare eller erfarna, oavsett vad vi syr. Alla är välkomna med tips, idéer, frågor, ge och få inspiration eller bara visa upp sina alster!

    UFO = Unfinished Object, är en hyllvärmare som vi av någon anledning inte färdigställt.

    Länkar till mönster, butiker etc finns i första inlägget.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-03-08 10:06
    Vår systertråd om maskinbroderi

    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m49701427.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-04-26 18:15
    Billiga egendesignade namnlappar på etsy
    www.etsy.com/shop/worldsalelabel

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-27 18:18
    Ny tygbutik: lilofant.jetshopmini.se

  • Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd
  • Mimmi 71

    Det blev en kort sömnad. Känningar av sockerfall innebar en 2:a frukost (frukost nr ett intas innan jobb/dagmammelämning vid 05.30). Te (Gobli, jag tror jag har slutat med kaffe, smakar inget bra för tillfället ) och en macka framför datorn igen. På en halvtimma klippte jag iallafall till resterande stycken (bakstycke, ärmar och kantband), sydde ihop tröjans raglansömmar och stickade ned dem med avig täcksöm Några vändor framocktillbaka så blir nog den tröjan klar


    lindalake skrev 2010-03-11 09:05:45 följande:
    när man syr haklapp i vaxduk, ska man sy på snedslån som vanligt eller syr ni på den direkt? 
    Håller med Gobli! När jag syr på snedslå i stumt tyg så syr jag på den direkt med en söm.
    bakabakalitenkaka skrev 2010-03-11 09:13:07 följande:
    Börjar med ett nyttoprojekt, en pyjamas tillklippt.Sen blir det nöje, muddjeans och en singoalla
    Ja pyjamas är ju inget höjdarprojekt. Jag drar mig för att sy dem för alla tryckknappar. Men nu har jag ju en KAM-press, så det behöver jag ju inte göra längre Inser att jag måste sy mer saker med tryckknappar i Har ju bara tryckt i 4 knappar sedan jag fick hem den.
  • Ullerull

    Jag har inte ens öppnat syskåpet sedan i torsdags...funderar på när jag vågar göra det igen. Måste komma igång med träningen först har jag bestämt...Suck! (och med träning menar jag simpla prommisar) Är heeelt förslappad efter min benbrytningsbravad i somras höggravid då jag blev stillasittande i typ 3 månader å så vred jag ju om knät i höstas och de senaste veckornas maratonsömnad har INTE haft någon bra effekt på hälsan, knät har börjat göra ont igen och foten är stel, så typiskt. Så nu ligger hälsan på prio ett, hoppas att det är rätt sätt att komma igång på. Men lite heminredning ska jag väl kunna få till och några beställningar som väntar.

    Idag ska jag på barn med lillan med misstänkt uvi, har fått henne att kissa på pottan två gånger nu, gick ju riktigt bra. Å sedan blir det pulkbacken i fina vädret. Så sömnad - njaeee, tur jag kan surfa här och se ad ni gör för fint.

    Jag skulle också vilja göra en jny beställning, men det blir ju såååå dyrt, kan inte riktit motivera det...suck!
    (råkade slänga iväg en förhandsbeställning på enfärgade tyger hos mjukatyger igår, dock inga fordon )

  • ak74
    Mimmi 71 skrev 2010-03-11 09:27:14 följande:
    Det blev en kort sömnad. Känningar av sockerfall innebar en 2:a frukost (frukost nr ett intas innan jobb/dagmammelämning vid 05.30). Te (Gobli, jag tror jag har slutat med kaffe, smakar inget bra för tillfället ) och en macka framför datorn igen.

    Men efter några månader... kanske 9 eller så, kan du nog dricka kaffe igen
  • ak74

    Jag ska i alla fall ta med mig min kaffemugg ner till syrummet. Har tänt i braskaminen nu så jag får lite värme nere i källaren.


    Så ska jag klappa Selma lite så hon broderar fint
  • 78Misan
    ak74 skrev 2010-03-11 09:37:12 följande:
    Jag ska i alla fall ta med mig min kaffemugg ner till syrummet. Har tänt i braskaminen nu så jag får lite värme nere i källaren. Så ska jag klappa Selma lite så hon broderar fint
    Längtar efter sommar
  • emptythorn

    Någon som vet var man kan få tag i billig trikå? lovade sy ett par långkalsonger åt pappa när de köpte nya maskinen åt mig.

  • lindalake
    GOBLIgobli skrev 2010-03-11 09:10:00 följande:
    Jag skulle sy på den direkt.
    tack så hemskt mycket för svaret, jag satte mig och sydde direkt och det funkade bra  
  • yrväder
    Mimmi 71 skrev 2010-03-11 09:27:14 följande:
    Det blev en kort sömnad. Känningar av sockerfall innebar en 2:a frukost (frukost nr ett intas innan jobb/dagmammelämning vid 05.30). Te (Gobli, jag tror jag har slutat med kaffe, smakar inget bra för tillfället ) och en macka framför datorn igen. På en halvtimma klippte jag iallafall till resterande stycken (bakstycke, ärmar och kantband), sydde ihop tröjans raglansömmar och stickade ned dem med avig täcksöm Några vändor framocktillbaka så blir nog den tröjan klar Ja pyjamas är ju inget höjdarprojekt. Jag drar mig för att sy dem för alla tryckknappar. Men nu har jag ju en KAM-press, så det behöver jag ju inte göra längre Inser att jag måste sy mer saker med tryckknappar i Har ju bara tryckt i 4 knappar sedan jag fick hem den.
    här är det visst hemligheter på gång Är ett grattis på sin plats?
  • emptythorn

    Beställde tyg från SoS i fredags, när kan jag räkna med att ha det hemma? Vet att de har lite extra leveranstid nu, men iaf..

  • bakabakalitenkaka
    Mimmi 71 skrev 2010-03-11 09:27:14 följande:
    Det blev en kort sömnad. Känningar av sockerfall innebar en 2:a frukost (frukost nr ett intas innan jobb/dagmammelämning vid 05.30). Te (Gobli, jag tror jag har slutat med kaffe, smakar inget bra för tillfället ) och en macka framför datorn igen. På en halvtimma klippte jag iallafall till resterande stycken (bakstycke, ärmar och kantband), sydde ihop tröjans raglansömmar och stickade ned dem med avig täcksöm Några vändor framocktillbaka så blir nog den tröjan klar Håller med Gobli! När jag syr på snedslå i stumt tyg så syr jag på den direkt med en söm. Ja pyjamas är ju inget höjdarprojekt. Jag drar mig för att sy dem för alla tryckknappar. Men nu har jag ju en KAM-press, så det behöver jag ju inte göra längre Inser att jag måste sy mer saker med tryckknappar i Har ju bara tryckt i 4 knappar sedan jag fick hem den.
    Som tur är så är det inte en enda tryckknapp i denna pyjamas men ändå fusk med kam-press

    En fråga. tänker göra en utanpå ficka på jeansen, men hur lång/ska jag göra den? Ska ha lång benmudd så jag vill inte ha för lång ficka, samtidigt ska den ju synas så den ska inte vara för kort.... har inte sytt fickor förr.
    Colin 07.12.21
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd