Inlägg från: Titinea |Visa alla inlägg
  • Titinea

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    yrväder skrev 2010-05-24 21:40:32 följande:
    Ok, förmodligen kommer hon väl inte bada så mkt, fast man vet aldrig, hon kanske visar sig vara värsta badälskaren. Fast sånt material torkar väl rätt fort så det kanske inte är nån fara.
    Har du hittat sånt där solskyddstyg, eller syr du med vanligt? Hur vet man vilken solskyddsgrad vanligt tyg har egentligen? någon som vet?
    Kika gärna in i min blogg
  • Titinea
    yrväder skrev 2010-05-25 18:31:48 följande:
    Jag har köpt en filt 150 *90 cm för 250 kr, inte helbilligt meterpris, men en färdig dress ligger ju på runt 400-500 kr samt så har vi inte hittat nåt färdigt som passar lillskruttan. Vill helst ha byxa+tröja och dom finns nästan bara i större storlekar.
    Aha, ja det blir ju billigare än att köpa färdigt och dessutom så får man precis som en vill
    Kika gärna in i min blogg
  • Titinea
    yrväder skrev 2010-05-25 22:13:10 följande:
    Har fö hittat en amerikansk sajt som säljer solarweave, som är ett solskyddstyg som verkar vara stumt, för mer vardagliga kläder, får se om jag is beställa, det var inte så billig frakt, 33 dollar för 2 yards, men å andra sidan kostade det bara 8.49 per yard så. (400 totalt för 2 yard) Sambeställning vore ju av intresse, men då kommer man ju lätt över 500 och då ökar risken för tull markant. Aja, här är sidan om nån vill kika.www.rockywoods.com/Solarweave-Supplex-Nylon-F...
    Lät intressant!
    Samköp vore ju bra, är det värt att köpa även med tull tro.
     Vad kan tullen gå på?
    Kika gärna in i min blogg
  • Titinea
    Mimmi 71 skrev 2010-05-26 14:33:06 följande:
    Jag hamnade på denna pga att den var 5-trådig, för den digitala dispayen och för det stora bordet. Sedan har jag fått för mig att inget slår Bernina i form av mjukhet och tysthet när man syr. Egentligen så har jag ju redan bestämt att det blir en Berninga OL igen, sedan om det blir en 800 eller en 1150 återstår att se
    Jag har bernina 1150 och den är hur bra som helst.{#lang_emotions_heart}
    Men nu måste jag göra något för att testa de två andra fötterna som ingår...hmmm
    Kika gärna in i min blogg
  • Titinea
    plura skrev 2010-05-26 23:21:02 följande:
     Hur rynkar man trikå ? Själva rynkningen går bra men sen när jag ska "sy fast" rynket så skjuts tyget så mycket framför maskinen. Det verkar inte som att man kan ställa pressarfotstrycket på min maskin -hur gör man då. Tips snälla -vill inte bara rynka dockkjolar, utan även annat som har lite högre krav på finish.
    Jag rynkar på overlocken, MAX stygnlängd och MAX diffmatning och sen är det bara att dra i övre gripartrådarna. Lätt och smidigt..
    Kika gärna in i min blogg
  • Titinea
    gewjyn skrev 2010-05-27 08:14:16 följande:
    När ni ändå är inne på bloggar; hur gör man för att kolla varifrån besökare kommer? Jag har en räknare från susnet, men har den bara att visa antal besökare per dag och vecka. Det står i informationen att man ska kunna se varifrån besök kommer också, men hur gör man? Kan man göra det i efterhand?Min blogg: www.veleblogg.blogspot.com/
    Jag har google analytics och där finns en massa statistik. Bra när allt är i samma konto tycker jag..{#lang_emotions_smile}
    Kika gärna in i min blogg
  • Titinea
    Fiffa5 skrev 2010-05-25 12:54:59 följande:
    Brukar ni har 10 mm tryckknappar i bodys eller använder ni mindre någongång??
    Jag undrar detsamma! {#lang_emotions_laughing}
    Kika gärna in i min blogg
  • Titinea

    Har någon här sytt av Stoff och Stils T-shirts mönster? Jag funderar på hur passformen är....


    Kika gärna in i min blogg
  • Titinea

    Hmmm... inte för att denna fråga är syrelaterad, eller ja lite iallafall...

    Jag har problem med blogger, förut så kunde jag klicka på bilderna och så öppnades länken med bilden, men sen några inlägg tillbaka har den funktionen helt försvunnit. Jag kommer inte ihåg att jag valt att det ska vara så.

    Kan någon här komma på vad som är galet och hur jag rättar till det...
     Tack på förhand {#lang_emotions_laughing}


    Kika gärna in i min blogg
  • Titinea
    melizza skrev 2010-05-31 23:03:01 följande:
    *puffar*ingen som kan svara om man kan sy muddbyxor i mjuka tygers fordon?? blir det för tunnt kanske??
    Jag har sytt i JNYs interlocktyg och det har fungerat olika, den tunnaste interlocken tycker jag blev inte så bra som jag hade velat. Där hade det varit bättre med resår. Det blev som för stor skillnad i tjocklek mellan interlocken och mudden. Men den lagom tjocka interlocken fungerade det hur bra som helst.

    Är det interlockfordon så borde det gå bra, men Jerseyfordonen kan jag tycka är lite för tunt.  Testa med liknande tyg och se hur det fungerar. Då slipper du testa med fordonen om det inte blir bra.
    Kika gärna in i min blogg
  • Titinea
    NCL skrev 2010-06-04 12:17:01 följande:
    Jag ska åka på semester i Finland i sommar och undrar om det är någon som vet var det finns bra tygaffärer i Finland? Jag kommer åka bil från Åbo till Jakobstad så någonstans där på vägen eller i närheten av Jakobstad behöver de ligga.
    Vad kul med ett besök i Finland.
    I närheten av Tampere ligger ju Myllymuksut. Jag köpte tyg på Eurokangas i Torneå och de hade bra utbud där iallafall. De finns på flera ställen i Finland. Tygblöjetyger är lättare att hitta i finland om du letar sådant.  Annat tips är att kika på tygbutikers hemsidor.
    Kika gärna in i min blogg
  • Titinea
    tinni78 skrev 2010-06-27 11:26:26 följande:
    Är det någon som vet hur kvaliten är på Mjuka tygers stretchfrotté är?
    Myllymuksuts stretchfrotte  har jag köpt och den är av bra kvalité.
    Kika gärna in i min blogg
  • Titinea
    virre80 skrev 2010-07-23 08:46:46 följande:
    Kan någon ge tips angående flatlocksöm på huskylock s15. jag följer inställningarna för 3-trådig men tycker det blir för hårt, sömmen blir som en platå istället för att man kan platta ut det. Tänkte sy ihop en raglantröja med flatlock.. När jag minskar trådspänningen blir det för löst, grrrr.  Om någon har fått det att fungera vore jag tacksam för lite hjälp :)  
    Nu har jag inte samma maskin... men jag har sytt på en gammal huskylock och min nuvarande Bernina
    När jag sytt flatlock så har det blivit upphöjt om tråd spänningen varit för hård på den övre tråden. När jag sytt med lös trådspänning på övre tråden (undre som vanligt), så har det gått lätt att dra isär tyget och det blvit en fin flatlock. Så testa med olika trådspänning på den övre.    Hoppas du fixar det! Glad
    Kika gärna in i min blogg
  • Titinea
    yrväder skrev 2010-08-04 22:51:28 följande:
    Coverpron syr tre sorters sömmar, dels kedjesöm som är stretchig raksöm, sen syr den tvillingsöm i två bredder och så trillingsömmen. Det jag tycker är den stora skillnaden är att dels blir tvillingsömmen mkt mer hållbar, jag har knappt använt mig av tvillingnål tidigare, för sömmen gick bara upp hela tiden. Sen kan man som du säger sy med avigan upp, dvs baksidan av sömmen hamnar på framsidan av plagget, detta är snyggast med trillingsömmen.

    Det finns flera varianter, dels har bernina och janome två rena covermaskiner, tror iof brother har en oxå. Vad jag vet är janome en av dom billigare, och iaf när jag köpte min, för 1.5 år sen, den enda på marknaden som hade trillingsömmen. Berninan hade (då iaf) bara kedjesömmen samt den smala tvillingsömmen, och kostade då 2000 mer än janomen. Tror även babylock har en ren cover, men har för mig den låg på 10-12000 nånting. Janomen kostade då 6000 i sverige, men jag köpte min från england för 3500. priset har dock gått upp både här och i england, vet dock inte hur mkt.
    Vad bra att du skriver det. För jag har just undrat varför min tvillingnåls sömmar går sönder efter ett antal tvättar. hmmm kanske en cover på min vill ha lista..
    Kika gärna in i min blogg
  • Titinea
    emmize skrev 2011-02-15 15:45:53 följande:
    Beställde tyg för över 1 månad sen och när paketet kom så saknades det ett tyg vilket skulle skickas dagen efter. Enligt försäljaren så är det skickat, så det måste vara posten som tappat bort det. Idag kom det äntligen i lådan.
    Kan lova att jag hade varit lite mer nöjd ifall det låg nåt mer där än bara tyget, men nej, ingen slags kompensation.
    Är det kanske jag som förväntar mig för mycket som hoppas på kompensation då jag fått vänta så mycket på tyget????
    Vad tycker ni?
    Hmm. det verkar vara troll som jobbar på posten i år. Jag fick tre rullknivar bortschabblade i posten. Och nu har hon slut så jag måste vänta en till vecka innan hon kan skicka en ny. Sista rullkniven fick jag bara ett tomt kuvert med lite rivet i kanten. Så kniven måste ha vandrat ut eller nåt. Konstigt! Jag beställde en skärmatta samtidigt från samma ställe och fick den på en gång. Få se om jag får någon kompensation för att ha väntat 1 månad extra.
    Men just det stället du beställt från har jag upplevt som lite snål men kompensationer.
    Kika gärna in i min syblogg
  • Titinea
    Mojs83 skrev 2011-06-06 22:50:00 följande:
    Tack så jättemycket!
    Antar att det är lättare med barnkläder då om man har friarm.
    Jag har sytt kläder till dockor och bebisar utan friarm. Det har gått hur bra som helst. Så för mig hade det itne varit värt 1000 kronor extra. Fast sen tror jag att friarmen är för tjock för bebiskläder.
    Kika gärna in i min SYblogg
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd