Inlägg från: lindalake |Visa alla inlägg
  • lindalake

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    imse vimse skrev 2010-04-12 21:33:07 följande:
    En fråga till :) Vet inte vilken bok jag ska välja, var inne på Adlibris och där fanns det två Danska böcker. En av Ulla Welinder och en av Elsebeth Gynter....Någon som vet något om dessa böcker? Behöver lite tips. Är nybörjare och behöver mönster till alla vanliga basplagg till mina små tjejer. Vill inte köpa grisen i säcken! :)
    jag har Børnetøj med meedom ulla welinders är likvärdig vad jag förstått
  • lindalake

    jag prenumererar inte längre just av den anledningen. hade dessutom bara pojken innan och ni vet ju hur mycket pojkkläder det är i tidningen... kikar på hemsidan, gott om princesskläder som vanligt. men det verkar som det är ett bra t-shirtmönster, bodymönster, hatten, ...ja det var väl allt. alla har ju olika smak när det gäller kläder

  • lindalake

    Jag har varit och tittat på en lägenhet idag och vi stod först i kön så nu ä n t l i g e n ska vi flytta! eller...om ett par månader då.


    Damen som bor där nu har bott där i 34 år! Hon lämnar kvar två rullgardiner och ett skåp i badrummet som går att snygga till och en takfläkt! helt underbar människa, och hon kommer bo i huslängan bredvid ska bli så skönt med större. 4 pers på en 2a är faktiskt i minsta laget, särskilt som vi inte bor i tex. Stockholm där det är svårt att få tag på lägenheter. Detta är en hyreslägenhet och med uteplats. och lekplats anpassad för de mindre barnen precis utanför.


     


    Ja jag har skrivit högskoleprovet så nu behöver jag inte plugga till det utan kan äntligen sy igen! Har dock väldigt lätt för att fastna på FB med Mafia wars...men håller på att dra ner på det. Måste hinna med att göra sånt som är viktigt i livet innan jag börjar plugga till hösten. Vill ju hinna sy nu när jag är "ledig" {#lang_emotions_sunny}

  • lindalake

    höga boxersorts och byxorna nerhasade, då skaver väl inte resåren? ett par av sonens byxor med justerbar resår skaver, där har jag fått dra åt så pass att resåren liksom åker över byxkanten, antar att det är så det blir för era smalisar. Min plutt är liten, men han är bara "efter", annars är han eg. "normal"

  • lindalake
    Mari78 m pojktriss skrev 2010-04-14 10:16:58 följande:
    Det är inte resåren i sig som skaver, utan knapparna som gör ont. De sitter ju i regelplacerade på byxorna så de kommer ungefär över höftbenen och det gör ju faktiskt riktigt ont om man måste dra åt byxresåren ordentligt.
    usch, ja sånt är riktigt vidrigt. allt som skaver mot ben är jobbigt...
  • lindalake

    Snoddas Snoddas: usch, jag hade blivit helt handikappad! vårt ska flyttas den 1 juli, men vi har bahnhof. hoppas att de sköter sig bättre, har hört flera som haft problem med bredbandsbolaget.


     


    Vet ni vad. Idag kom jag på varför det alltid blivit tyg över (snett) mot linningen när jag sytt muddbyxorna...försöker göra ett byxmönster till grabben och tråcklade ihop idag. jepp, jag har sytt främre och bakre grenen med varandra istället för bak med bak och fram med fram... nåja, byxorna har ju varit fina iaf och inte så pösiga

  • lindalake
    imse vimse skrev 2010-04-15 11:00:50 följande:
    Kan man använda sytråd av bomull till velour? (nybörjare ;))
    för min del så använder jag bara polyestertråd, bomull krymper väl? iaf så är polyester slitstarkt osv. så det skulle jag rekommendera
  • lindalake

    ja jag blev också sugen på den boken. är iofs hela 164 lång ;) men jag blir avskräckt av finskan. engelska skulle jag kunna tänka mig. men mönstrena kanske är lättförståeliga? 

  • lindalake

    förresten, vet inte om ni har diskuterat det... ni som förbeställde fordon från mjukatyger och beställde den orange. får vi vänta exra länge eller? såg på hemsidan att den färgen tydligen var felfärgad.


    Jag förbeställde och betalade och ansåg att det skulle hinna hem innan min son fyller år. ja, han fyller på onsdag.... så var det med den rosa t-shirten som han vill ha. nä, det får fan va med förbeställning. nu såg jag ju dessutom att det skulle komma en snygg lila också.


    men, spela roll egentligen. jag syr ju ändå inget *suck*

  • lindalake

    ja, det är väl först idag som folk kan få sitt fordonstyg. antar att jag får vänta ytterligare nån vecka iom det orange... Men, ska man verkligen behöva gå in på hemsidan och klicka på det orange tyget för att få den infon? den infon skulle ju ha varit med i nyhetsbrevet/blogginlägget hon gjorde... jaja. bara jag får mitt tyg och det är fint så {#lang_emotions_sunny}

Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd