Inlägg från: Stratus |Visa alla inlägg
  • Stratus

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Oooo, Pfaff, helt klart, enligt mig. Jag hade en HQ som jag avskydde. Sålde den och köpte en Pfaff, som jag ÄÄÄÄÄLSKAR. Går som en klocka, fina jämna stygn, tar sig igenom alla material, tunnt som tjockt, lätt att använda. På HQn hjälpte det inte hur mycket jag ändrade stygnlängden, stygnen blev ändå små och ojämna. Jag hade en HQ Lily och något nummer. Nu har jag Pfaff Select 1548, som nog heter 3.0 eller 4.0 numer.

  • Stratus

    I lördags hann jag sy en hel body innan jag upptäckte hål i tyget efter att jag sprättat. Jag slängde allt och gjorde om. Irriterande.

  • Stratus
    Ogabinne skrev 2010-10-08 00:33:06 följande:

    God kväll i systugan! Är det ngn som vet om det går att få tag på trikå med Hello Kitty?
    Och så undrar jag om ngn har en aning om varför min maskin börjat låta så högt. För varje stygn den slår ner smäller den liksom. Pang! Pang! Pang! Den började med det för ett tag sedan.Jag har vant mig så jag störs inte så mkt av det längre, bara ibland när jag tänker på det. Ngn som har nån aning?


    Jag tror att Jofotex har Hello Kitty. Och så finns det på amerikanska siter typ Fabric Fairy.
  • Stratus

    Knit är trikå, alltså stickat. Cotton knit är bommulstrikå.

  • Stratus

    En yard är 0,9144 m. Jag har för mig att FabricFairy räknar i hela yards. Det där tyget har jag hemma.

  • Stratus
    Ogabinne skrev 2010-10-08 12:49:58 följande:

    Jofotex hade mkt hello kitty men inget av de är trikå va? Tror bara det är vanligt bomullstyg, eller är jag ute och cyklar?


    Har du adressen till Fabric Fairy? Jag gick in på fabricfairy.com men det verkade inte vara rätt, där fanns bara massa länkar?


    Jag vet att de har haft Kitty-trikå, men de har ju sådana otroliga mängder med tyg att de inte kan lägga ut allt i webshoppen. Ring och prata med dem. Om du vet vad du vill ha brukar det inte vara några problem att handla det på postorder.
  • Stratus
    Ogabinne skrev 2010-10-08 13:36:48 följande:
    Oh, har du mkt? Eller om jag omformulerar det, har du några dm du inte behöver?

    Sant ang jofotex, jag ska nog höra efter med dom också!
    Jag tror att jag bara har en yard tyvärr. Det ska bli något till dottern var det tänkt, men har blivit en liten hyllvärmare. Jag har gott om sådana...
  • Stratus

    Jag tycker att djuren på Jennys vilda djur var söta, men jag vill se det live först. Det är mycket djur på tyg nyförtiden.

  • Stratus
    plura skrev 2010-11-04 14:51:49 följande:
    Transfertryck på mössor får det bli.
    Idag har jag sytt en Pingvintröja (från Åsa Lennartsson mönster) till lillfis. Oj vad snabbsydd den var, då det bara var ett fram och ett bakstycke.
    Återstår att se om den passar, han sover just nu. Lite sugen på att påbörja en till (han har tröjbrist), men sitter de inget vidare så är det ju onödigt.
    Är däremot för snål för att använda fintyger till denna varianten
    OT. Min dotters initialer är FISN, på dalmål blir det fisen. Lillfisen helt enkelt.
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd