Inlägg från: Lallan |Visa alla inlägg
  • Lallan

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    MrsMumrik skrev 2010-11-03 20:31:07 följande:
    Hej! Jag är ny på det är med sömnad och undrar lite om fleece... ska man använda någon speciell tråd när man syr i fleece?
    Hej hej! *vinkar*

    Polyester passar bra till så gott som allt. Bomull kan man vara försiktig med då det kan krympa i tvätten medan tyget man sytt av inte gör det.
  • Lallan
    Brooks skrev 2010-11-06 16:30:16 följande:
    Men sedan vill jag faktiskt ge Jny en känga. Trots att de klippte tyg på plats, så klippte de endast halva eller hela metrar. Det tyckte jag var tråkigt. OK att de vill hålla tiderna nere i webshoppen genom att ha tyg färdigklippt, men när man klipper på plats på mässan kan man väl klippa enligt önskemål ändå?
     
    Jag tror att det är enda sättet för dom för att få allt att flyta på någorlunda . När jag var där hade dom hur mycket som helst att göra hela tiden trots att dom redan hade mycket färdigklippt. Skulle alla kunder ha egna önskemål och få uppklippt på plats skulle nog köerna bli orimliga istället!

    Lyckades ta mig till mässan jag också, mycket tack vare en sykompis här inne Träffade på några andra bloggare och fyllde på tyglagren 
  • Lallan

    Tips på hur man lyckas klippa till en fin rektangel av velour med krulliga kanter. Ska sy två filtar till bebbarna och det blir tro det eller ej filtpremiär i trikåtyger. Något annat man bör tänka på?

  • Lallan
    Lallan skrev 2010-11-08 20:36:08 följande:
    Tips på hur man lyckas klippa till en fin rektangel av velour med krulliga kanter. Ska sy två filtar till bebbarna och det blir tro det eller ej filtpremiär i trikåtyger. Något annat man bör tänka på?
    "Mottages tacksamt" skulle det ju stå också efter första meningen.
  • Lallan
    Skumboll skrev 2010-11-08 20:40:45 följande:
    Jag vet inte om det bara är jag som gör så, men jag lägger alltid de två tygerna (en velour och en jersey) i olika trådriktningar, då blir inte kanterna bubbliga/vågiga. 
    Och ska du få en fin rektangel så skulle jag först göra ett mönster.
    Vilken tur för mig att velourbiten till den ena filten bara räckte på fel ledd då

    Ja kanske lika bra att göra ett mönster, har nog fuskat tidigare men då har det varit bomullstyg och fleece och det är ju aningen lättare.
  • Lallan

    Börjar allvarligt fundera på om det är dags att lägga ner sömnaden för en period. Mitt logiska tänkande verkar vara som bortblåst. Igår lyckades jag inte få ut raka rektanglar till filtar men efter tips här inne om att först göra mönster så gick det galant. Idag skulle jag spiralklippa kantrremsa till filtar mm men kunde inte lista ut hur jag skulle göra på bästa sätt. Snart ger jag upp!   

  • Lallan
    Skumboll skrev 2010-11-09 15:01:51 följande:
    Haha! Man får tänka till en eller två eller tio gånger extra ibland bara.
    Ja och ibland hjälper inte ens det *surar*
  • Lallan
    Skumboll skrev 2010-11-09 15:45:57 följande:
    Men då är det ju tur att sytråden finns och kan tänka åt en!
    Japp! Filtarna är nu färdigställda med gott resultat
    sarahl skrev 2010-11-09 15:33:36 följande:
    Ja hur gör man när man rundskär egentligen. Det behöver jag veta nu när det skall kantas filtar med coverpron!
    Jag gav upp och skarvade istället!
  • Lallan

    Jippie! Fick avin med mina S&S tyger idag, beställde i söndags så det var snabba ryck från deras sida. I helgen blir det att sy två åkpåsar/filtar om bara orken räcker till

    Har hört att Ottobres omlottbodymönster är rätt rymmligt i strl precis som det flesta andra mönster som dom har men hur rymligt är det? Är det både längd, bredd och ärm eller bara bredden?

    Angående täta barn så tycker jag att fördelarna bara blivit fler och fler. Mina är nu drygt 6 år och 4,5år. Det skiljer 20 månader mellan dom och visst kan dom bli osams emellanåt men dom är ju samtidigt bästa vänner. Mina har dock upplevt denna höst som väldigt jobbig då äldsta nu går i förskoleklass och sedan fritids medan yngsta är kvar i förskolan. För derass kull tror jag dock att dom behöver vara ifrån varandra också.

  • Lallan
    gewjyn skrev 2010-11-12 15:21:01 följande:
    Nu har jag sytt ett par jeans i MTs jeanscollege, trevligt tyg, måste jag säga. Känns lite rejält samtidigt som det är mjukt och mysigt. Jag sydde efter ett byxmönster i Ottobre med fickor och så och det var första gången, men som jag har sprättat och burit mig åt. Ottobres beskrivningar är väl inte direkt kända för att vara lättbegripliga och med lite lagom sirap i hjärnan hos den höggravida sömmerskan så kan det ju bara gå på ett sätt... Jag började ju såklart läsa på "montering" där det stod: Börja med att sy innerbensömmarna, sy och sticka grensömmen. hade jag haft huvudet i behåll hade jag ju fattat att man inte börjar med innerbensömmen på ett par byxor med söm i sidorna också, och grensömmen, är inte det sömmen som går mitt fram och bak? Den brukar jag sy ihop före innerbensömmen.
    Sen var det ju som så att all montering innan själva benihopsömnaden stod i avsnittet innan, så fick man lära sig att läsa hela beskrivningen
    Vet precis hur det är med den grötiga hjärnan Man går inte direkt på högvarv!
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd