• Fiffa5

    Sytråden spinner vidare - lila tråd

    Nu måste jag köpa nya nålar till min OL!
    Ja körde länge med de nålar som satt i OL, men när jag sen bytt började det krångla. Fick hålla på och ändra inställningarna för varenda tyg jag skulle sy i och ny går nålarna av hela tiden. Vilka nålar har ni när ni syr i jersey??  


  • Fiffa5
    madebyinferno001 skrev 2011-03-16 12:34:10 följande:
    Jättefina tröjor!! Vad kör du för storlek??

    Tösen drar ungefär 122/128 men i köpekläder skulle hon behöva ännu större strl för de är alltid korta över magen, hur långa gör du tröjorna??

    Känner att jag måste gå och rita något tunikaliknande mönster innan jag syr överdelar till tösen men det går ju inte till sönerna
    Min "stora" flicka fyller fem i sommar, men är ganska liten så hon har bara storlek 104  
  • Fiffa5
    Ogabinne skrev 2011-03-16 17:40:45 följande:
    Hjälp! Sydde muddjeans till mig själv idag och är så nöjd! MEN! Efter att ha använt dom några timmar kan jag konstatera att midjemudden blev för lös, jag skulle behöva ta in den kanske en hel decimeter. Men den är redan fastsydd och nedstickad så att sprätta upp allt detta kommer inte bli fint. Vad gör man??
    Klipp bort den och sy dit en ny. Lägg till lite på höjden för att kompensera det bortklippta?
  • Fiffa5
    livet med barn skrev 2011-03-17 06:52:45 följande:
    Får jag haka på här? Jag började sy för första gången igår sen högstdiet. Gjorde en mössa för första gången i mitt liv till min son som blev helt okej.
    Självklart! Välkommen hit!
  • Fiffa5

    Jag gillar också denna tråden bättre än FB, så jag finns också kvar här

    Ogabinne: Jättefina jeans!! Ser verkligen sköna ut, och snygga!!  Måste passa på och fråga dig om hur det går med tyget som skulle tryckas upp. Har du valt tyg eller tappade du sugen när det var så många som klagade? 


  • Fiffa5
    Ogabinne skrev 2011-03-22 07:54:10 följande:
    Tack! De är otroligt sköna, man kan inte förstå att de är sydda av denim.
    Jag svarade dig här i tråden i går tror jag det var men du kanske missade det inlägget. Det verkar som att det blir ringarna, så nästa steg blir att bestämma färgen.
    Åh, det inlägget måste jag ha missat!  Var finns det info att läsa om tyget? Är det din hemsida eller har du ngn FB-sida? Vill nog beställa lite sen!
Svar på tråden Sytråden spinner vidare - lila tråd