• Jessa79

    Samlingstråd för oss med GBS (streptokocker B) *NY*

    Hej


    Jag hade i september ett sent mf i v 16 med tvillingar som startade med blödningar men ingen indikation på infektion i starten. Efter drygt en veckas blödning så fick jag värkar och det visade sig då en kraftig infektion på 110 på crp och sedan  tyvärr kom tvillingarna och de levde ända in i det sista. 
    Nu i söndags var  det dags igen men denna gången en singel graviditet i v18 som startade med blödningar och som visade uvi utan symptom sedan kom värkar och därefter kom bebisen tyvärr,  ett crp visade på 45
    Efter ha läste en del i tråden här så verkar det som en gång gbs så alltid gbs?
    Det har visat sig att det nästan inte togs några prover från min tvillinggraviditet utan bara en urinodling som var från innan värkarna och det visade ingen uvi eller liknnde. Kan man ha GBS i slidan utan att ha det i urinen?
    Provsvaren från denna gången har jag inte fått ännu. Men ni som haft GBS under graviditet är detta något som ni känner igen?
    Till saken höra att jag tack och lov har en dotter sedan innan vars graviditet gick som på räls och hon kom först  i vecka 41+6. Jag har aldrig haft en uvi innan i höstas och aldrig som icke gravid vad jag vet.
    Ska läsa mer i tråden men om någon vet något om mina frågor vore jag mycket tacksam för jag tror det beror på en infektion i båda mina sena mf
  • Jessa79

    Martini bianco Tycker faktiskt du ska kontakta ytterligare läkare för en ny bedömning. Vill inte oroa men jag skulle kollat med fler läkare.

  • Jessa79

    Martini förstår dig precis! Tyvärr måste man vara nästintill skrikande för att få hjälp på vissa kk :(

    Det är svårt att råda men jag hade åkt in igen och varit en ytterst jobbig patient och kanske tom överdrivit min historia. Detta för att få dem lyssna.. Det är ju jag det för min bakgrund inom detta är inte positiv tyvärr. Hoppas jag inte oroat dig mer nu. läkarens bedömning är troligtvis helt korrekt men för säkerhetsskull har du inget att förlora.

  • Jessa79

    Tack, det är drygt två år sedan nu och jag har en underbar numera sjuårig dotter sedan innan så livet går vidare. Men såg tråden och ditt inlägg och kände igen mig. Önskar dig all lycka och det är som sagt troligtvis helt rätt bedömning av läkaren.

  • Jessa79

    Missade din fråga.

    Första graviditeten ( om man inte räknar in dotterns) hade jag mycket sammandragningar men vid andra var det inte så.

Svar på tråden Samlingstråd för oss med GBS (streptokocker B) *NY*