Inlägg från: januaribebis09 |Visa alla inlägg
  • januaribebis09

    Sovpåse, blir inte armarna kalla?!

    Hej,


    Det finns en jättebra guide för hur man bör klä barnet under sovpåsen beroende på hur varmt man har det i rummet och hur tjock sovpåsen är och den finns på denna sida:
    Det gäller sovpåsar från Grobag men riktlinjerna bör vara generella. På den webbutiken (som för övrigt har sjukt mycket fina grejer - kolla på www.babylooba.se) kan man köpa sovpåsar från just Grobag och det tycker jag är det överlägset bästa märket på sovpåsar. Visst, de kostra några hundra mer än sovpåsarna på IKEA men de går inte att jämföra alls tycker jag. Grobag är av så mycket högre kvalitet och är så mycket skönare för barnet. Här är ex på en jättefin sovpåse med djur på från Grobag:
    I övrigt så har vi använt sovpåse till vår son ända sedan han föddes. Han är nu 15 månader och det fungerar fortfarande hur bra som helst! Jag tycker att det är en utav de allra smartaste babyprodukterna som finns. Han behöver ju aldrig vakna och frysa utan har jämn sovtemperatur hela tiden. Ursmart!
    Han brukar ha en långärmad body på sig under sovpåsen (som är 2,5 tog), och på somrarna när det är varmare brukar han sova med kortärmad body eller utan någon alls under. Det beror som sagt på rumstemperaturen och kolla på guiden ovan så får du bra info!
    Visst kan man använda sovpåse för äldre barn än 12 månader. Grobag har sovpåsar ända upp till ca 3 år! Däremot tror jag kanske det blir lite svårare för barnet ett vänja sig ju äldre de är. Det skulle väl vara enda nackdelen.
    Lycka till!
Svar på tråden Sovpåse, blir inte armarna kalla?!