• Chula

    kan onda axlar och nacke ge yrsel?

    Jag är sedan en vecka tillbaka konstant yr, när jag står, sitter, går, ligger. Lite bättre när jag ligger, men även då. Det är som att det är obalans i kroppen, ingen karusellyrsel utan som en ostadighetskänsla..


    Är gravid i vecka 36 så man blir ju lite nojjig för förlossningen. Alltså om man ska vara lika ostadig då.
    Hade exakt samma sak för typ 5-6 år sedan. Då satt det i över 1 år..
    Suck!
    Någon som känner igen det?
  • Chula

    Ja, jag hade det hela tiden i ungefär ett år.. De gjorde alla möjliga tester, men sa att det berodde på psykisk stress.. 


    Nej, jag tror inte att det har med graviditeten att göra. Har haft sämre hb-värde än jag har nu, och då var jag inte alls yr. Jo när jag reste mig förstås. pga blodtrycket. 
    Har nu under graviditeten slutat med antidepressiva som jag ätit i nästan 10 år. Det har gått hur bra som helst.. tills nu då.. Gick nästan för bra för att vara sant, men nu kanske det betalas tillbaka. 
    Tror det kallar det fobisk postural yrsel eller psykogen yrsel. När man har bra på alla balanstester osv, men allt ändå svajjar hela tiden. För mig är det lite som om jag bar en tung kasse i ena handen och en lätt i andra. Som om allt är obalans, det känns som att jag ska ha dålig balans och ramla el så, men det verkar inte påverka balansen, har testat lite olika saker här hemma nu och tom när jag blundar har jag bara balans. 
    Ja, suck. Tänk om det ändå var pga nån brist el nåt så man bara kunde äta lite piller. Skulle ju vara så mycket enklare. 
Svar på tråden kan onda axlar och nacke ge yrsel?