Inlägg från: Monsterpannkaka |Visa alla inlägg
  • Monsterpannkaka

    Viktig info som MVC- och förlossningspersonal brukar hoppa över

    Lia och bäbisen: Tyckte brevet var bra, och inte alldelles för långt? tror det viktigaste är att du får med allt du behöver få med, sen kan både du och din sambo innehålelt och kan uppdatera och bekräfta dem som närvarar eller frågar om något speciellt, tänker jag?
     
    Jag har skrivit min på ungefär samma sätt, lite punk-liste-känsla för att ge tydligheten.
    Jag tycker budskapet gick fram om det du tog upp, ingenting kändes luddigt eller flummigt.
    När har du BF? (:

  • Monsterpannkaka

    Heja Linda! Du är en klippa (:

    Lillavild: jag är i vecka 40 :D Du måste berätta sen hur det gick! Jag ska göra detsamma :)

  • Monsterpannkaka

    Måste bara säga att jag tycker det är jätte kul att det diskuteras mer och att det här tas upp på fler platser. Allt som kan provocera och få människor att tänka/reflektera över nya saker och som ger möjligheter till att ta ställning är positivt.

    Kul (:

  • Monsterpannkaka

    Jag är lite imponerad över hur mycket konstruktivt ni ändå fått ut av det här samtalet. Det man missar över internet(och i många fall även över telefon) är tonläge, formulering och kroppspråk. Det är svårt att vara tydlig och verkligen få fram det man ville få fram(vilken nivå, exempelvis. känslomässig eller informativ).

    Men, jag som stått utanför och läst(lyssnat) har iaf lärt mig mycket och det har varit lärorikt för mig (:

    Akrobaten: Jag tror ingen här har vridit något med flit, utan det du har skrivit, som du beskrivit, med lycka i hjärtat- den känslan- har fallit bort, eftersom de som läser och begrundar inte upplever samma sak som du försöker förmedla..

  • Monsterpannkaka

    Hmm.. vad konstigt allting låter?
    Försöker man mörka någon slags information på någon vänster eller är man rädd att folk ska kunna dra egna slutsatser ninan man fått presentera sin egna?
    Nu blev jag inte klokare...

  • Monsterpannkaka

    Uh, men vilket obehagligt mail du fick!

    Vetenskaplig bevisning till vilket pris som helst.. Nej du.
    Jag hade blivit oerhört provocerad jag med. Tycker du får indikationer från alla möjliga håll och kanter, på att det är någonting som absolut inte stämmer.


    Det är både modigt och rättvist av dig att ta upp allting här med oss, för oss, till oss, så vi kan fatta medvetna beslut. Stort tack.


     

  • Monsterpannkaka

    Linda, har du koll på de där länkarna till de naturliga förlossningarna är som du gav oss för.. ett tag sen?
    Du skickade med två (youtube)länkar, varav den ena bara var så fantatisk, med en sån lugn kvinna och en sån hjälpsam och närvarande partner.
    Tänkte försöka skynda på mitt egna förlopp(som inte har satt igång ens litegrann 40+5 idag) genom att trycka i mig positiva bilder.. (:

  • Monsterpannkaka

    Det var den säkert..

    Men jag tänkte på en speciell, där en kvinna står på alla fyra lutad mot sin säng eller dylikt, hemma i deras sovrum. Man ser inte hela henne, utan endast underkroppen och hennes partner står på knä och baddr henne med handdukar.
    En tredje part finns där för att ta foton och se till så att allt filmas och sen kommer hon in och stör när bebis kommit ut för att suga rent svalget med sånt där läskig gummi-blupp. ;)

    Men jag fick sån bra känsla av den videon.. den kändes så lugn, så avslappnad. Precis så som jag önskar att min förlossning kan få bli - rent känslomässigt-.

    Ja.. 40+5.. man börjar ju längta! Det står ju liksom still här? Alltså.. nä.. jag börjar tappa tålamodet :)

  • Monsterpannkaka

    nej.. det var inte den videon heller.. även o den också var bra (:
    undrar hur länge sen det kan ha varit du tog fram de länkarna? måste spana runt lite i de gamla trådarna..

Svar på tråden Viktig info som MVC- och förlossningspersonal brukar hoppa över