Inlägg från: Monsterpannkaka |Visa alla inlägg
  • Monsterpannkaka

    Viktig info som MVC- och förlossningspersonal brukar hoppa över

    Chaktio skrev 2010-05-08 16:37:56 följande:
    Abuelita: Ja, går det med tre stycken, borde det inte vara några problem med en liten busunge! Faktum är att på de människor jag pratade med i torsdags så fick jag nästan känslan att det är "mer ok" att be om nästan vad som helst vid ett planerat snitt än en normal förlossning? Men det kanske beror på just det att det faktiskt går att planera för på ett annat sätt, och att risken för medtagna barn är väldigt liten.Det fanns nog en anledning till att jag redan för 10 veckor sedan valde att läsa en hel bok om kejsarsnitt... Men den boken kändes betydligt mindre upplyftande än skriften jag fick på förlossningen.Min bebis verkade inte alls gilla att jag var så ledsen efter beskedet. Den var alldeles vild i flera timmar. Tror den på nåt sätt upplevde att det var dens fel att jag var så ledsen. När jag verkligen satte mig ner och fokuserade inåt och tänkte alla kärleksfulla tankar till den så lugnade den till sist ner sig och sen var den lugn hela kvällen (då den normalt brukar vara vild). Har ägnat mycket tid åt den sedan dess för att försäkra den om att den är älskad och välkommen oavsett vilken väg den tar. Sen har jag valt att göra saker som får mig att fokusera på det positiva, tvätta små söta kläder och göra iordning barnvagnen t ex.I morse fick jag en känsla av att det inte kommer dröja så länge. Vet inte om det kan innebära att det kommer att sätta igång innan det planerade datumet eller om det bara är det faktum att det bara är 3 veckor till BF och jag lär knappast få ett datum efter det datumet.
    Jag stod precis i duschen och tänkte på dig innan jag satte mig här, och undrade hur du mådde och hur det gått för dig. Skönt att du fick ett klart besked om hur det ska bli och varför den inte vill vända sig, även om det var tråkigt.
    Jag tror att det kan vara jätte bra att du verkligen vet varför och kan ställa in dig ordentligt på det som ska komma, istället för att du skulle bli chockad inne på förlossningen och behöva ta emot chocken o alla känslor där?

    En god vän till mig fick åka in med sin son på akutsnitt(tror moderkakan hade lossnat?) och han föddes även emd hjärtfel. Det blev en jätte jobbig upplevelse där man inte tog hänsyn till bonding eller naknytning eftersom det helt enkelt inte gick(detta är 20 år sen). Det hon verkligen kunde känna var tragiskt efter allt var att hon inte bara blev snuvad på sin  vaginala förlossning som hon verkligen ville gå igenom(hon hann inte med något värkarbete eller så heller) utan hon blev även snuvad på själva amningen, eftersom han inte kunde ligga till bröstet och mjölkproduktionen därför slutade.

    Tänker nu, när du skriver att du är så ledsen för att din förlossningsupplevelse inte blir som du önskat, så finns allt det andra ändå kvar just för dig och din lilla familj.
    Anknytningen och avnavlingen, amningen som ni får njuta av allesammans?
    Tänker, att det blir ett avbrott och något som du inte önskat dig.. men "resten" av paketet blir inte ändrat för det?
    Oj vad jag svamlar.
    Stor kram till dig iaf (:
  • Monsterpannkaka

    Chakito:
    Ja, det värsta som finns är ju att inte veta. NU vet du vad du ska utgå ifrån och kan förbereda dig och göra nya målbilder, bearbeta känslorna som du säger. Vilken vecka är du i nu igen?

    Jag har inga känningar, lite små sammandragningar då och då.. men absolut inga som får en att tro att detä r på gång. Slemproppen verkar ha gått iaf, så någonting har hänt.
    Jag har nog gjort samma "lista", att igångsättning känns jobbigt och hemskt, och jag ser inte alls fram emot att bli igångsatt. Jag vill ha det så naturligt som möjligt, så utmaningen nu blir att försöka få reda på så mycket information som möjligt om igångsättning och vad de tänker på måndag. Vad finns det för alternativ etc..

    När skulle du tillbaka för att fortsätta planera?

  • Monsterpannkaka
    Ecorelle skrev 2010-05-08 22:24:47 följande:
    Ursäkta om jag är frågvis, men varför behöver du bli igångsatt överhuvud taget? Ingen kan ju tvinga dig till det, även om du passerat ett visst datum.

    Hej där (:
    Jag har inte blivit underöskt så jag vet inte alls om det ens är något på gång eller vad det är som händer, så jag utgår ifrån det "värsta" scenariot, att de helt enkelt behöver sätta igång det eftersom flödet i navelträngen är sämre..

    Sen har jag verkligen inga känningar alls, det är nästan lite sjukt, jag mår så fruktansvärt bra o inga förvärkar eller någonting! Ska det verkligen vara så :/


    Haha, Linda! Skärpning! Du firar bröllopsdag, det är inte läge att vara på familjeliv? Men du har rätt i att ställa samma fråga.
    Ska bli jätte spännande att höra vad de säger imorgon iaf, och vad de kan berätta efter undersökningen.


    Tänk om ingenting har hänt? OM bebis inte ens hade planlagt att försöka komma ut? Argh! Jag får kanske vara gravid för alltid? :O


    Chakito: Åh, bebis är liksom färdigbakad närsomhelst (: Ja den kan gott få vara kvar till vecka 40 så att lungor o allt får växa till sig lite extra. Skönt att samtal är inbokade så snabbt så du slipper tänka o känna på allt ensam. Vi hoppas på att de säger något riktigt riktigt BRA imorgon på undersökningen. Att jag är öppen och latensfasen är igång och att jag kan åka hem o vänta in de riktiga värkarna.. något sånt? Vi bestämmer att de säger så, visst?

  • Monsterpannkaka

    Ah, vad skulle jag göra utan er som peppar så bra?
    Ja, vi får hoppas att allt ser bra ut och att det bara är för bebis att kämpa på där inne o växa till sig. Inte för stor dock, då blir jag lite nervös... hur ska hon komma ut då?!
    (:

    Linda har definitivt snöat in på Norge, kanske är det för att de låter så mysiga när de pratar?

    Bebis här verkar var alldelles för glad i magen, alltså det studsas o dansas o hon gör vågen. Försöker hon lära sig surfa på fostervattnet tror ni?

    Vi satsar på Triss-reklamen. Plötsligt händer det :)

    Vi firar ingen bröllopsdag här borta men vi njuter av solen och dödar mossa ute på gräsmattan, somnar i varandras famn på kvällen och skrattar hela dagarna. helt fantastiskt. Allt som saknas är den där envisa lilla sötnosen jag bär omkring på.

  • Monsterpannkaka

    Hej allesammans!

    Nej, vi vet inte om det är en han eller hon, jag har bara kallat det för hon eftersom jag så gärna vill att det ska finnas en person bakom.. all min hud och sånt (:
    Vi var på överburenhetskontroll idag och konstaterade att vi hade okej med fostervatten, inte riktigt så bra men några fina pölar som bebis kunde studsa omkring i.
    Jag var öppen ungefär 2 cm och tappen hade börjat minska(även den 2 cm) även om jag höll på att gå under av undersökningen som var helt oerhört obehaglig.
    Vi hoppas att någonting mer händer tills på onsdag då vi ska tillbaka och sätta igång eftersom fostervattnet är för lite för bebis att simma omkring i.
    Dock mådde bebis aldelles för bra, och vi tror att det var därför den inte vill komma ut ;)

    Det här med kommunikation förresten, jag tror absolut på att det finns mer än den verbala kommunkation som vi använder. Tänk på kroppspråket bara!
    Jag var ju i Brasilien o hälsade på min biologiska familj i december, varav jag fick en oerhörd kontakt med min morfar som jag aldrig träffat förr. Han är analfabet och kan inte prata ren portugisiska, medan jag inte talar ett enda ord portugisiska.. men vi förstod varandra till fullo och blev oerhört förtjusta i varandra. Han ligger mig varmt om hjärtat, oerhört mysigt och häftigt känns det att ha träffat honom.

    Nu blev det sådär off topic igen, men jag tror det är samma sak med djur. Att de förstår känslans språk och handlingar av känslor, snarare än ord, kommandon. Det är väl det som kallas för närvaro?

    Det finns bara ett språk alla människor talar gemensamt, och det är känslans språk. Så det så (:

  • Monsterpannkaka

    Linda:
    Min morfar är världens sötaste lilla människa med bara en tand. Det är helt förfärligt att jag kanske aldrig får se honom igen, så söt och underbar som han var. Det var så mycket liv i honom, så mycket glädje, så mycket glöd.. jag såg verkligen mig själv, det var OERHÖRT spännande för mig som aldrig upplevt något sådant igen.
    Gissar att det är ungefär vad att skaffa barn innebär, asmma mirakel? Att se sig själv, sitt liv, sina styrkor i någon annan?

    Åh nej, vi kommer int bli besvikna (: Vi har köpt kläder i alla färger och alla storlekar, tygblöjor i alla mönster och färger, skriver Lillafro-dagbok (Lillafro är det riktiga smeknamnet) och har inga som helst åsikter eller tankar om personlighet eller sidor hos barnet. Man vet ju inte iaf? Om det är en pojka eller flicka, det säger ju ingenting?
    Jag har gått in för att säga "hon" så jag blir säkert lite förvånad om det inte är en pojke, mest för att jag lurat mig själv.
    Vi önskar oss ett barn. (:
    En avbild av oss själva, någon vi skapat och skapar gemensamt- genom våra värderingar, vår moral och etik. Det vore tråkigt för bebis om hon (eller han!) var sjuk av något slag, någon sån där sjukdom som gör att livet är.. hm..f ördomarna flödar kanske, men som gör det svårt att uppleva allt det fina i världen, en utvecklingsstörning av något slag.

    Det vore tråkigt, eftersom bebis förtjänar det allra bästa, v allt. Hon(han?) är mitt allt och är skapad med så mycket kärlek och längtan att ingenting spelar roll, förutom stunderna då vi kryper upp tillsammans alla tre i soffan och ser på varandra. Då hon(han..) dregglar på mig, gråter på nätterna och söker tröst och jag får beundra min sambo vagga henne till sömns igen, ömt.
    Åh (: Det ska bli så mysigt!

    Jag tror jag är i latensfasen nu, visst är det så? När livmodermunnen börjar öppna sig och ska upp till 4 centimeter samt livmodertappen som ska kortas ner? Eller hur?Det betyder att jag är påväg mot allt det mysiga... visst? :)

    Oj, nu glömde jag svara på frågan. Vi har inga pojknamn vi är överens om, och lika dåligt är det med tjejnamn vi känner starkt för. Tror vi måste se minisen först?

  • Monsterpannkaka
    Ecorelle skrev 2010-05-11 19:23:48 följande:
    Ja, jag undrar ju också hur de har tänkt egentligen? Förmodligen ville hon köra skrämseltaktiken, hon målade i alla fall upp värsta tänkbara scenario för att jag skulle förstå att jag är dum i huvudet.  Jag sa till henne att mina beslut att föda hemma tidigare har varit genomtänkta och att även ett beslut den här gången kommer vara mycket noga genomtänkt, men hon sa att det inte alls kunde vara genomtänkt om jag skulle föda hemma. Vad jag än hade för argument, så sa hon bara att komplikationerna som blir hemma är mycket allvarligare och att i länder där kvinnor föder hemma så dör väldigt många mammor och barn. Det gör de förstås, men riktigt jämförbart med Sverige är det ju inte, många mammor är ju undernärda och har förorenat vatten och andra omständigheter.  Jag har pratat med en mammaledig barnmorska som hade varit i Indien vid något tillfälle och hon sa att det för det mesta gick bra när kvinnorna födde hemma, men blev det några komplikationer så satsades allt på att rädda mamman och inte barnet, för mamman kunde ha 6 barn hemma att ta hand om. Bara en sådan sak gör ju skillnad när man pratar statistik.
    Det är helt förfärligt att försöka köra med skrämselpropaganda på det där sättet, till en vuxen människa som är kapabel till att  fatta egna beslut. det har du visat förut och det har gått bra och du är inte speciellt naiv. Alltså, det är riktigt riktigt dåligt av dem.
    Självklart vill man inte föda på sjukhus när demålar upp och pratar så som de gör om allting, eftersom det är så mycket måsten etc.
    Om något nu skulle gå fel, eller om det märktes på en kontroll att du behöver sättas igång eller snittas eller vad som helst- så förstår du ju det? Det låter på dem som att du är helt motstridig och totalvägrar allt vad förlossningsvård innebär, med risk för dina barns hälsa. Det är ju inte en sanning, men en rädsla hos dem som de påtalar gång på gång?
    Jag blir lite trött måste jag säga..
    Finns det ingen du kan tala med som objektivt kan tala med, utan att behöva känna sig så ansvarig över ditt beslut(istället för din mentala o fysiska hälsa!) som inte attackerar dig på detta sätt?

    Jag är jätte imponerad över ditt mod och din beslutsamhet, för er allas bästa och tror du kommer lyckas få ihop din bild och fatta et bra beslut om hur du vill göra denna gång med. Förstår att du blir ledsen när du blir bemött som att du är omyndig, det gör en hemskt trött och kränkande.

    Lyckoönskningar (:

    (och till mig med, imorgon ska jag till förlossningen och se om det blir igångsättning eftersom mina fostevatten-pölar är för små)
  • Monsterpannkaka
    abuelita skrev 2010-05-11 23:58:42 följande:
    Anna Monsterpannkaka. Sänder över massor med goda tankar till dig och bebis
    Tack :) Nu tror vi bebis vill komma ut, snart iaf..
    Haft värkar sen 02 inatt och nu är de med 6 minuters mellanrum ungefär. Ont gör de också ;)

    Så, kanske  är det den stora Lillafro-dagen :)
    Uppdaterar er så snart jag vet mer!
  • Monsterpannkaka

    Hej alla!
    Mig behöver ni verkligen inte oroa er för, jag är tillbaka och hemma med världens sötaste och vackraste lilla pojke! (:
    Han förblir namnlös ett tag till eftersom jag som tidigare nämnt inte hade några bra namn alls..
    Linda: Vad är det med mannen din? Får ni reda på något? Jobbigt att inte veta.

    Min förlossning blev inte alls som tänkt, fullspäckad med kemisk smärtlindring och inblandning :P

    Men den var ändå jätte bra och blev hur bra som helst. Jag ska lägga upp flörlossningsberättelsen i bloggen sen, så snart jag har tid. Jag är bara fruktansvärt upptagen med att titta på världens vackraste varelse.. (;

    Hur har Chakito det? Är du "förlikad" med ditt öde?

  • Monsterpannkaka

    Linda: Så läskigt med din man.. Men hoppas verkligen att ni får korrekt svar snart och att det är på väg tillbaka. Tur att han inte var i mexico, det hade blivit många timmars flygande i ovisshet och rädsla. :/

    Nu har jag skrivit min förlossningsberättelse i bloggen! Och nu ska jag in o väcka min underbara vackra lilla prins (:

    De här läckande mojängerna jag har under hakan är hopplösa.. Finns det något bra knep att tvinga dem att sluta läcka konstant?

  • Monsterpannkaka
    Chaktio skrev 2010-05-18 15:39:21 följande:
    Har du din blogg här på fl? Jag kan inte hitta den och vill gärna läsa
    Inte? jo, jag skrev ju precis (: Leta ltie mer..
  • Monsterpannkaka

    Hej alla (:

    GRATTIS Petrellie! Här går det undan :D

    Tack för alla fina kommentarer på förlossningsberättelsen, jag vill nog hålla med er.. det var ingen riktig dans på rosor med allt värkstimulernade. Nästa förlossning ska jag behålla allt mitt fostervatten för mig själv o inte stå där med "pölar" i slutet så de vill sätta igång.. Det är min plan!

    :D

    Nu ska jag försöka fixa så min digitalkamera vill ladda upp bilderna till datorn, det vore ju kul om man kunde få stoltsera lite med snuttisen.. (:

  • Monsterpannkaka

    Hej hej (: Ville bara säga att jag sitter här o läser lite, mest hela tiden och tänker på er i tråden.

    Kram :)

  • Monsterpannkaka
    Chaktio skrev 2010-05-25 20:07:43 följande:
    Hej alla! Igår kl 10:17 kom vår lilla dotter till världen med planerat snitt! Givetvis är hon den mest fantastiska lilla bebis som finns! Det mest positiva med min upplevelse var att mitt brev blev läst och respekterat och man planerade för att göra mig till viljes, men så blev det inte pga komplikationer. Snittet upplevde jag därför tyvärr precis lika kaosartat och jobbigt som jag befarat men det spelar ingen roll längre. Skriver från sambons iPhone så jag får berätta mer senare.
    Men heeeja Chakito! Välkommen ut till lilla flickan :) :)

    Synd att det inte blev som du önskat med tanke på komplikationerna men visst gör det mycket att känna sig hörd/sedd/respekterad oavsett hur det blev?
    Stor kram och lyckoönskningar!
  • Monsterpannkaka
    Agamemnon skrev 2010-05-27 13:34:57 följande:
    Nu vet jag inte om det här har nämnts i något av de tusentals inlägg men jag hade behövt veta att man helt utan problem kan byta BM om det inte funkar. Hade jag vetat det hade min förlossning antagligen blivit en helt annan upplevelse.Jag åkte på en BM som inte förklarade något, inte tyckte att det var nödvändigt att byta ut den trasiga EDA-pumpen ("det räcker gott och väl med lite lustgas"), som hoppade upp till mitt huvud och skrek att om jag inte skärper mig så går hon hem och jag får klara mig själv o.s.v. Efteråt fick jag veta att man när som helst har rätt att byta BM om man inte "klickar". Kanske låter logiskt för många (och så här i efterhand låter det logiskt även för mig) men där och då hade jag ingen aning.
    Arggh! Ut med kärringen! Jag hade blivit helt galen om hon hade varit hos mig. Antagligen hade jag stängt in mig på toaletten och låst dörren och satt åt henne att dra(eller köra upp droppstället på ett ställe där solen inte skiner..).

    Synd att du inte kände att du kunde byta, det  hade nog gjort stor skillnad. :/
    Snacka om att höja stressfaktorn istället för att lugna och samla en. Brr.
  • Monsterpannkaka

    Chaikto: Grattis till en underbar familjemedlem! Synd att det blev som det blev med allting. Jag har samma känsla om min förlossning, att det inte blev som jag önskat eller tänkt mig och att det känns jobbigt.
    Förstår verkligen att det kändes tungt för dig, som du beksriver det. Jag hade varit både rädd och ledsen och orolig.
    Tycker du är fantastiskt som orkade hålla modet uppe o som kämpade så för att behålla kontroll och lugn i den situationen, det fansn så många stressfaktorer!
    En riktig superhjälte är du!
    Stor kram

    Anna

Svar på tråden Viktig info som MVC- och förlossningspersonal brukar hoppa över