• fruganL

    Ja, och hur ska man börja nu då? (4½ månader)

    Äsch...kapa trådar i all ära, men hoppa för all del inte över TS frågor! {#lang_emotions_surprised}


    Vi fångar inga kissar nästan. Pottan har vi gett upp när det gäller sånt, där får han sitta när vi ser att han börjar bajsa. Kisset har jag testat att få fram över handfat, badkar och på toalett. Han bara fnissar och tycker det är skojsigt och kissar så snart blöjan kommit på istället. Den vinner som är trägen? Ja, då vinner han!
  • fruganL

    Någon frågade hur vi ser bajsning och ja...han putar ut med underläppen när han ska sätta igång och skita. Ibland blir han lite röd runt ögonen också. Ofta när blöjan åker av så är halva första bajsen på väg ut, men har liksom inte hamnat i blöjan än. Skönt att kunna återanvända.


    Men ja, kisseriet är toksvårt. Försöker hålla honom typ en gång i halvtimman, men faktum är att han lika gärna sitter på pottan som på bumbon och leker, så ibland har han suttit där i en kvart-20minuter utan att något direkt har hänt. Känns ju inte helt lönt att ta på blöjan i tio minuter och sen potta igen. Hålla över badkaret och liknande ger jag upp före honom. Tung blir han ju ganska fort... Ska kika efter kissnoppen dock!
    Får väl hitta på lite finfina kissesånger, borde inte vara så svårt.
  • fruganL

    Kisseriet är näst intill kört! FY så tröttsamt det börjar bli att hålla honom över badkaret, sjunga ett par sånger och fippla runt lite, lägga honom på underlägget och sen torka en pöl.


    Men det blir nog väl. Tålamod, precis som med allt annat. Fast om det är så mycket EC över det hela vet jag inte. =)
  • fruganL

    Relektioner.


    Han kissar inte på skötbordet, utan när han luftar rumpan på golvet. Där kan han ligga och leka i mellan fem minuter och en halvtimma innan det kommer något kiss... Pottan stod på skötbordet, först, men den har hamnat på golvet i köket eftersom det är där han sitter och bajsar på morgonen.
    Varje gång han har kissat (om det är i blöjan, pottan eller på underlägg) så säger jag att han har kissat och ljudar.
    Nu verkar han ju inte direkt tycka att pottan är oskön...och att kissa när han blir hållen verkar ju inte direkt funka heller. Han har kissat oftare i pottan än när han har blivit hållen (och ännu oftare när han bara luftar rumpan).
  • fruganL
    Kryssarinnan skrev 2010-05-20 14:37:17 följande:
    Men FruganL och Linda Ligist: det vekar som att era barn kissar (och bajsar?) helt utan kontroll, det kommer när det kommer. Jag tror inte att det ni gör nu med att låta barnet sitta länge på pottan kommer att förändra speciellt mycket, tyvärr. Pottan är för barnet då mest bara en stol, ingen signal, och ur barnets perspektiv är det knappt någon skillnad jämfört med att kontrollöst släppa infrån sig i blöjan. Det är mest bara en skillnad för er vuxna: i blöja eller i potta. Det ni använder er av är ljudsignaler när kiss/bajs väl kommer, men för att ta det vidare - så att kiss/bajs sker på rätt tid och plats - så har ni nu förverkat pottan som startsignal, iaf just nu. Ett förslag är att fortsätta med konstaterande ljudsignaler ett tag till och sedan bestämma en plats att kissa på; t.ex. på toaletten. Ge då startsignalen och se vad som händer. Om inget kommer inom två min, gå därifrån och försök igen om en liten stund, eller en halvtimme efter nästa miss. FruganL: fortsätt samtidigt med att sätta sonen på pottan när du märker att det kommer. Är det vid samma tid varje morgon så testa att förekomma honom, t.ex. tio min efter fukost eller vad det nu är.
    Absolut inte taget som kritik!
    Min skrutt bajsar på morgonen i potta, och jag tror nog han har koll på läget där. Kisseriet är det lite mer vajsing med. Han sitter inte så länge på pottan dock, även om det blivit så någon enstaka gång. Han han däremot inget emot att sitta där, så han skulle kunna sitta i 20 minuter och leka utan minsta klagomål. Pottan fungera nog fint som startsignal för bajs, i alla fall på morgonen...eller ja, han bajsar i alla fall varje morgon som han suttit. (Morgnarna har han förekommits sen han regelbundet började bajsa på skötbordet...) Vid middagstid är det svårare...han börjar bajsa när han är klar med att äta, men han visar liksom inte på något annat sätt att han är mätt...
    Just nu är vi på semester och då har vi inte haft tillgång till potta, plus att morgnarna har varit en aning annorlunda, så det har varit blöja för hela slanten. Stor skillnad! Istället för att göra en ordentlig morgondumpning och ett par kluttar vi middagstid har han småsläppt hela dagen...
  • fruganL

    Wihooo, lätt att sonen är bajsupplärd!


    På semester som sagt. När vi bodde på hostel i London så droppade vi det hela helt för till toaletten var det ut genom dörren, upp för en trappa, genom en dörr, ner för en trappa, genom en till dörr och sen hoppas att gemensam toalett var ledig.
    Senaste veckan har vi varit hemma hos en familj där barnen är en bit uppväxta och bebissaker är sålda eller bortgivna, inklusive potta. Vi har varit lite lata dessutom. MEN tydligt märkt följande:
    När han bajsar i blöja småkluttar han upp till fyra-fem gånger per dag. En liten korv i blöjan, byte och en liten korv i nästa. Pust!
    När han börjar bajsa trycker han på så han blir röd i ansiktet, men ofta är det bara en liten korv halvvägs ut om ens det när blöjan åker av. Så fort man lyfter upp honom slutar han trycka och börjar skratta istället. Här har han suttit på toaletten framför mig och vips har det börjar lukta bajs och mycket riktigt - utan tryck eller ljud eller röda ögon har motsvarande tre blöjor legat i toan...och sen har inget hänt förrän kanske på kvällen.
    Han signalerar således tydligt genom att fejktrycka den lilla rackaren. Mammas stolhetshjärta sprängs i bitar, och nog får han höra varje gång hur skönt det är att få göra ifrån sig på toaletten istället för att kladda ner blöjan. Skönt för lilla gumpen!
  • fruganL

    Nu är första kiss- och bajssången i alla fall klar!

    (mel. jag ska sjunga en liten stump)
    jag ska kissa en liten skvätt


    här på denna potta
    att pricka är inte alltid så lätt
    så jag kissar nog med måtta
    jag fnissar till och jag hör
    hur kisset hamnar utanför
    nu är golvet kissevått
    mamma kan nog torka't bort!
    jag ska bajsa en liten sak
    här i våran toa
    att bajsa är inte lätt för min bak 
    men jag ska nog prova
    jag tar i och blåser luft
    jag skrattar till och hör en prutt
    jag är färdig för denna gång
    kan vi sjunga en annan sång?
  • fruganL

    Hehe, man tackar! Här finns sånger på lager! Har två vaggvisor också. Och en helt egen liten kärleksvisa finns också med i reportoaren...för att inte prata om alla spontansånger! Kommer inte ihåg alla, men skrev i alla fall ner texten till en hittepå-äta-sång som dessutom var på engelska inför våran UKsemester. *fnissar* 

  • fruganL

    Det jag inte begriper är hur otroligt han kan hålla sig på morgonen ibland. Som idag.
    Han fick blöja igår vid åttasnåret. Sover natten igenom, guldklimp som han är. Ja, just i natt var det nog varmt för han obäkade sig och halvvaknade av att han satt fast på tvären i sängen och lite sådär, men helvaken är han inte, äter inte eller något sånt.
    Imorse vid sjusnåret vaknade jag av en jollerklump i sängen. Tog upp honom och gav mat i vanlig ordning och satte sen på pottan för morgonbajset. Kom en lite skvättelätt också, men inte så mycket att skryta med. Tog på en ny blöja, sen lekte vi loss i sängen till nio när han behagade somna om så sov vi till tio. Tog upp honom och satte honom på pottan en stund, men inget hände. Satte honom naken i köket när jag gjorde brunch och efter ett tag kissade han loss. Good for him, tänkte jag och skulle se hur lång tid det tog till nästa sprutt. Tog inte många minuter innan han kissade massor igen. Så där, 3½ timma efter han vaknade första gången, tömde han morgonslangen. Det är inte första gången det händer heller...medan andra nätter är blöjan så kissig att den nästan läcker.

  • fruganL
    Anaiah skrev 2010-07-04 16:51:56 följande:
    Om ni har lika varmt som vi har det just nu så kan det ju vara värmen också, det kommer inte så mycket kiss eftersom det går åt så mycket vätska för dem. Mina har också kissat lite idag.
    Jo, visst är det varmt. Men inte varmare igår än i förrgår till exempel. Och vatten dricks i ganska stora mängder. På dagarna kissar han mycket och morgonkisset kom ju som sagt, dock en bra stund efter att han hade vaknat. Men mycket nakenfisande blir det, vilket betyder färre blöjor och mindre tvätt. Golvkisset kan man ju lika gärna ta med en handduk från tvättkorgen.
  • fruganL

    BAH, tolka signaler my ass. *muttrar*

    Idag har vi nakenfisat nästan hela dagen. Två blöjor har blivit blöta, och utöver det kissade han på golvet och mot en flyttlåda. Hur som haver så har ickepottningskissarna föregåtts av...well, hela listan tror jag. En gång gnällde han liksom. En annan gång stannade han liksom upp i vad han höll på med. När han stod och lekte med saker som låg på flyttlådan så körde han på i samma tempo, på sin höjd stannade han upp när han hörde kisset träffa lådan. Mixade signaler, men sannerligen inget småskvättande. 

  • fruganL

    Superduper, åh så nice Alexe!

    Själv är jag stolt över sonen (nu lite över nio månader) som lyssnade så fint på mamma idag. Han bajsade inte imorse, vilket han fortfarande gör så gott som varje dag. Igår bajsade han tre gånger förvisso, och vissa dagar bara hoppar han över morgonbajset. Idag skulle vi åka med ett tåg klockan nio och efter ett tågbyte gå av på hemmastationen vid fem. Hade pappersblöjor, men inte så många, så utan bajs skulle vi precis klara oss. Och tääänk, så duktig han var som lyssnade som sagt, när jag sa åt honom att han inte fick lov att bajsa på tåget. Först när vi kom hem bajsade han. *fnissar* 

Svar på tråden Ja, och hur ska man börja nu då? (4½ månader)