• Fru Sara

    Mola/Druvbörd

     


    rox skrev 2010-03-29 15:11:05 följande:
    Hej hej,Jag var/är i v.10 som börjar idag.Åkte in till gynakuten på lördag kväll. På VUL syntes flera fosterhinnor/säckar men inget foster. Igårkväll, söndag, började jag blöda, rikliga blödningar, och även idag. Hade smärta/kramp igårkväll precis innan varje blödning. Dem tog blodprov (hcg) i lördags och jag ska tillbaka för ytterligare ett på onsdag, om två dagar.BM nämnde druvbörd, men än är inget fastställt. Igår och idag har jag plöjt igenom forum och webbsidor i jakt på mer info om detta och även andra typer av mf... Ni nämner ju mola (molor?) och lungröntgen. Det jag undrar är om det alltid bildas molor? Eller är risken mindre och chansen till återhämtning större ju tidigare man upptäcker detta? Det är ju inte säkert att jag behöver skrapning då kroppen själv har satt igång mf:et själv. Bara om det finns något kvar antar jag. Om man har drabbats av partiell druvbörd, skulle ett foster ha synts i en av säckarna då?Vill bara att det ska bli onsdag så man kanske får något mer humm eller t.o.m ett svar på vad det är.Ni som har drabbats av blödningar efter detta, hur länge höll blödningarna på. Jag ska åka på en efterlängtad weekendresa i helgen och har ingen lust att ställa in den för att behöva sitta hemma och vänta på att rester ska komma ut...Tacksam för lite mer info om detta.

    Rox beklagar det som hänt dig.

    Mitt förlopp liknade inte riktigt ditt så jag kan inte ge dig några kloka svar på dina frågor. Däremot är jag precis som du väldigt hungrig på information och har upptäckt att det finns extremt mycket att hitta på engelska sidor. Ifall du inte redan har gjort det så kan du söka på exempelvis  "molar pregnancy", "partial mole" eller"complete mole" så får du massor av träffar.


  • Fru Sara
    vanna skrev 2010-04-03 22:17:15 följande:
    påskmiddag hos föräldrarna i kväll. Det var trevligt .. men ..min systers svärmor var där och hon träffade mig i julas då magen var rund och go. Hon hade inte hört att jag fått missfall .. och mola. Jag visste inte heller att hon inte visste! Hon frågade hur jag mådde .. som typ alla gör . . och jag sa att det går ganska bra nu (trodde att hon förstod) Jag tycker att du är så liten ännu .. sa hon då "det syns inte att du är gravid"!!!!!!!Jag blev alldeles kall .. alla vid bordet blev halvt obekväma. Åh vad jobbigt... ville bara gråta men sa bara att "nä det blev missfall, men det är ok nu"sen längtade jag bara tills vi skulle hem .. tungt hjärta*
    Usch, fruktansvärt tråkig situation. 
    Jag känner för dig.

    Påsk-kram
Svar på tråden Mola/Druvbörd