• MaoaM

    Mola/Druvbörd

    Hej!

    För 2 veckor sedan skulle jag på Kub och där fanns inget foster. Bara fostersäck och moderkaka. Veckan efter fick jag träffa läkare som misstänkte partiell mola. Idag är det en vecka sedan jag skrapades. Blöder fortfarande färskt blod, är det vanligt?

    Samma dag jag skrapades hade jag hcg 20.000

    Idag hade jag 170. Hur snabbt sjunker det? Vill bara ner på noll så fort som möjligt.

    Fick svar KOMPLETT mola idag per telefon. Blev så himla ledsen för kirurgen sa att det inte ens såg ut som en mola när hon tog ut den.

    Så snurrigt jag skriver men det är nog så jag känner mig...

    6 månader känns så långt bort. Kommer inte va gravid på "mitt bf-datum" och det hade känts så otroligt mycket lättare om jag fick vara det.

    Jag ska tillbaka till gyn på tisdag för ultraljud, vet nån vad de kollar då?

    Hoppas nån orkar/kan svara. Ska lösa igenom tråden nu, tack

  • MaoaM
    Lovalia skrev 2018-10-15 22:14:54 följande:

    Beklagar, jag hade en komplett mola som vi tog bort den 20/3-18 men mitt håg låg på 300.000, tog ca 12 veckor innan jag var nere på 0. Jag har fortfarande gravförbud, snart 7 månader efter att jag skrapades. Tar troligtvis sista provet i början på dec (om värden fortsatt ser bra ut), kanske (om jag har tur vilket jag tyvärr inte haft hittills) räcker med det nästa provet jag ska ta om 2 veckor. Jag har fått så olika svar om hur långt graviditetsförbudet gäller, men enligt läkaren jag pratade med sist så vill de ha hcg på 0 i 6 månader innan man får försöka bli gravid igen. MEN enligt alla andra läkare jag pratat med innan sa de 6 månader från skrapningen vilket var 20 september, jag va så himla glad och trodde att jag skulle kunna lämna detta bakom mig så ringer denna läkaren och säger annat, har aldrig blivit så förbannad i hela mitt liv (sen är jag inte dum, jag vet att det är för min skull, men INGEN annan läkare hade sagt som han sa utan de sa att sista provet skulle vara 20 september, så jag blev besviken). 

    Jag hade bf den 26 september, vilket va tungt att passera, tänka att jag lika gärna hade kunnat ha en bebis nu. Medans vänner blir gravida, och min svägerska fick precis en liten tjej. Det har varit och är fortfarande en väldigt lång resa att ta sig igenom, väldigt tufft och påfrestande med alla blodprov hit och dit. Tror inte det kommer kännas bra försen man har en bebis i famnen (om man nu kan få de). Önskar ingen att gå igenom detta. 

    MEN det vi får tänka är att i stortsätt alla som får gå igenom detta får normala graviditeter och friska barn efter detta, man måste våga tro att vi också ska få det!

    Angående blödning efter skrapningen så blödde jag lite, lite, i 4 veckor efter. Blödde aldrig mkt efter själva ingreppet räckte med ett tunt trosskydd med byte någon gång om dagen bara för att vara fräsch(are), men efter 4 veckor slutade det, blödde inget i ca 1 vecka, sen kom det helt plötsligt ett blodbad, va tvungen att byta binda var 15:e minut (fick ju inte ha tampong pga infektionsrisk), detta varade i 4-5 timmar, blev ett besök till gynakuten men sen slutade det och jag småblödde i ca 1 vecka igen, sen var det slut. 

    Så jag tror inte du behöver oroa dig om blödningen <3 

    När det gäller gravförbud tror jag att du kommer vara nere på 0 om någon vecka bara, du kommer nog inte behöva vänta så länge som jag har behövt göra om man ser vart ditt hcg startade. Men det man får ha i åtanke är att det går långsammare på slutet innan det är nere på 0, icke gravid räknas som under 5. Jag började som sagt på 300.0000 ---> 9990 -----> 3370 ---->3110 (en liten plattå) ---->752 ----> 297 ----> 61 ----> 20 -----> 6 -----> 3 ----> <2 ----> och sen har det varit där. 

    Säg till om du har några andra frågor, jag var väldigt glad att jag hittade detta forum när jag fick reda på att jag hade en MOLA för man känner sig väldigt ensam i hela situationen <3 

    KRAM!


    Tack så mycket för ditt svar!

    Att man får olika bud från olika läkare tycker jag är så ledsamt, då gäller det ju bara att man har tur med vem som är behandlande läkare :(

    Stackars dig att du fick passera ditt bf utan att vara förbi hela molaepisoden. Det är det jag är orolig för. Har 2 i min närhet som har bf samma månad som jag skulle ha haft.

    Det är så mycket som man behöver bearbeta, sorgen över att det inte blev en bebis, att man haft en potentiellt farlig tumör växande i sig och oron över att man kanske blir ordentligt sjuk eller behöver genomgå en lång behandling med tuffa cellgifter. Sen längtan efter en bebis.

    Jag fick komma på ultraljud 12 dagar efter skrapningen. Då fick jag nytt besked och de hade ändrat diagnosen till partiell mola. Jag började gråta av lättnad, sorg, spänningar som släppte jag vet inte vad och läkaren tyckte det var konstigt. Han kom ju med ett positivt besked?

    Jag blir så arg på att de ger mig ett besked som kunde ändras på 3 dagar?! Då skulle de ju absolut väntat med att berätta tills de hade definitivt besked. Jag hade den värsta helgen på länge och tänkte bara på den kompletta molan som skulle sätta prägel på mitt liv ett år framåt i alla fall.

    Är fortfarande så less på kirurgen som sa att det inte ens såg ut som en mola. Tycker inte hon behövde uttrycka sig om det iom att det ändå behövdes skickas på analys.

    Mitt värde har alltså gått från 20.000 - efter 7 dgr 190 - efter 11 dgr 52. Hade velat haft någon kur som bara drev ur hormonet ur kroppen!

    Tyckte jag slutade blöda efter 2 veckor. Gick å la mig med vita trosor och trosskydd. Stort misstag hahaha, precis som det stod i infopappret från sjukhuset så satte blödningen igång igen. Med besked stora koagelklumpar och mycket blod. På ultraljudet sa läkaren att han såg strimmor som hade trodde var koagel men aom han ändå sa skulle kunna vara tillväxt av mola. Så jag är ändå glad att jag blöder så skiten kommer ut.

    Min chef har frågat mig 3 ggr om jag nånsin ens var gravid. Om det ens fanns ett foster. Så oerhört provocerande, som om det spelar någon roll?! I 14 långa veckor mådde jag så jävla uselt fysiskt och väntade på en bebis :(
  • MaoaM
    ellinoras skrev 2018-10-22 17:50:51 följande:

    Beklagar vad du varit med om, det är verkligen ingen enkel sak. Och vilken himla knäpp chef! Så okänsligt :(

    Mitt hcg gick inte ner jättesnabbt (minns inte exakt men det står tidigare i tråden) men sen blev jag gravid på en gång och har bf nu på söndag :) Oavsett om det blir på en gång eller tar lite tid så är det ju som Lovalia skriver, de allra flesta har en normal graviditet efteråt. Och när det väl händer så kommer det gär oerhört sorgliga mer vara en ledsam parantes :) Stor kram på dig ?


    Ja verkligen udda beteende från henne. Främst som kvinna och mamma?! Oj så snart hur mår du? Jag känner mig säker på att bli gravid igen och att det kommer gå bra. På precis samma sätt som innan molan. Finns liksom inte att det skulle bli något fel. Vet inte om det är bra eller dåligt att tänka så. Kännerr mig inte orolig, bara ledsen och otålig.. lycka tiöö för dig! Är det första?
  • MaoaM
    cenchi skrev 2018-10-25 18:48:05 följande:

    Har just opererats för utomkveds, graviditeten låg utanför äggledaren men inte i livmodern som jag fattat det, så de behövde inte ta bort äggledaren..

    Mår bra och kommer antagligen få gå hem ikväll :)


    Är det skrapning som gäller för dig då också eller hur funkar det? Skönt att du mår bra, ta hand om dig!
  • MaoaM
    Lovalia skrev 2018-10-28 08:54:23 följande:

    Jag fick prata med en läkare i förra veckan där vi redde ut allt, tydligen har de läkarna som ringt mig missuppfattat deras pm och därför sagt fel till mig vilket är ett ganska grovt tjänstefel. Men nu ska jag bara få prata med den läkaren som jag pratade med sist och har planerat sista provet den 11 dec (men då är jag i London så måste försöka ändra de). Tar ett prov nästa vecka och sen det sista planerade i dec, sen om det blir den 7dec eller den 12, får vi se! Hoppas givetvis på det tidigare men tror inte de kommer vilja släppa mig tidigare.

    Just nu är jag helt slut, jag har gråtit så mkt under denna perioden. Medans kompisar inte verkar ha några svårigheter att bli gravida. Så rädd att inte kunna få en normal graviditet, många av er i detta forumet har ju fått en partiell mola vilket är vanligare i mola sammanhang och hela processen går snabbare (säger inte att jag inte tycker synd om er), men med en komplett mola så blir processen i stortsätt ett år. Om jag hade fått bestämma hade jag blivit gravid för flera år sedan, men man är ju två om det beslutet. Jag vet inte ena vad jag skriver, är bara nere i en djup svaka just nu...känns som någon bland högre makter sitter och skrattar åt mig och tänker ?lilla gumman, trodde du att du skulle få det lätt?


    Ex

    Hur går det för dig? Jag fattar verkligen att en komplett mola gör processen så mycket värre. Jag fick ju info att jag hade komplett mola och sen ändrade dom det efter 4 dagar. Det var lika tufft som att få missfall beskedet.

    Jag blev "friskförklarad" 10e januari. Så från skrapning tog det 3 månader för mitt hcgvärde att sjunka från 20.000 till 0. Kändes ju som en evighet då men i efterhand så har det gått fort.

    Nu får vi försöka igen och jag har nu min andra äl efter att jag blev släppt. Jag är fan skiträdd att bli gravid och INTE bli gravid.

    Moladiagnosen fick ju mig att sluta sörja missfall ett direkt och börja sörja att inte få bli gravid istället. Tänk om jag skulle få ett "vanligt" missfall nu? Fruktansvärt

    Gyn på Sahlgrenska har varit väldigt snurriga och jag har hamnat mellan stolarna mer än en gång. Jäkligt less på att Jag har bättre koll på deras pm än vad de har. De har 2 barnmorskor som alla med Mola ska hamna hos. Och hamnar man där är det nog skitbra med rätt och riktig info. Men ingen på gynakuten skickade dit mej, varken läkare eller barnmorskor. På mitt 3e sista blodprov var det en bm som skulle ringa mig med resultatet och då sa hon att jag har hamnat fel.

    Så på slutet fick jag direktnummer till en bm samt långa samtal med info. Tur att jag har haft vett att läsa på på egen hand.

    Jag läser gärna lite solskenshistoria efter mola om någon sitter på det?
  • MaoaM
    maybelline skrev 2019-08-13 21:32:22 följande:

    Hej! Jag råkade ut för en mola, en komplett mola. Jag skapades för 6 veckor sen på fredag, första hcg innan skrapning var på 94 000, efter skrapningen sjönk det till 2133, provet förra månaden visade en förhöjbing till 2612.. blev ombedd att lämna nya prover nu igår, provsvaren på dom var idag 3255.. idag vid 13 tiden började jag dessutom att blöda, mycket blod och massa stora klumpar.. nu vid 21.30 blöder jag knappt alls, lite rosa i Vild än och lite rött i pappret.. Jag pratade med gyn tidigare och det fanns inget dom kunde göra, så Mälarsjukhuset bestämde sig för att skicka remiss till Linköping, och vad som händer nu, det vet jag inte, jag får inte svar på frågor, eller vad som kommer hända nu, eller vad som hänt, varför jag blöder? Någon som vart med om liknande?! :(


    Ring dom och kolla, det kan va mens. Vill minnas att jag fick info att första mensen efter skrapning kunde vara mer riklig. Jag fick mens 6 veckor efter skrapning. Hade hcg på 8 kanske så inte så högt som ditt.

    Min erfarenhet är att dom är sämst på att ha koll på den senaste infon ang. Mola. Kräv att få prata med nån som vet.
  • MaoaM
    hibiskus92 skrev 2019-08-28 16:45:39 följande:

    Känns som jag ska dö och aldrig kommer kunna få barn. Aldrig haft sån här stark ångest förut. Hoppas bara att de läst provsvaren fel eller något.


    Hej för ca ett år sedan var jag med om samma. Partiell mola är väldigt liten risk att du blir sjuk igen. Förstår din ångest verkligen.

    Se till att du får en kontakt med sjukhuset som du kan ställa alla frågor åt. På Sahlgrenska i Göteborg får man mobilnummer till ssk som "har hand om" molapatienter.

    Jag är gravid i v31 nu och har varit skitorolig såklart.

    Det känns som en evighet när man går och väntar på att hcg ska gå ner, men det gör det!
  • MaoaM
    hibiskus92 skrev 2019-08-28 16:45:39 följande:

    Känns som jag ska dö och aldrig kommer kunna få barn. Aldrig haft sån här stark ångest förut. Hoppas bara att de läst provsvaren fel eller något.


    Hej för ca ett år sedan var jag med om samma. Partiell mola är väldigt liten risk att du blir sjuk igen. Förstår din ångest verkligen.

    Se till att du får en kontakt med sjukhuset som du kan ställa alla frågor åt. På Sahlgrenska i Göteborg får man mobilnummer till ssk som "har hand om" molapatienter.

    Jag är gravid i v31 nu och har varit skitorolig såklart.

    Det känns som en evighet när man går och väntar på att hcg ska gå ner, men det gör det!
  • MaoaM
    hibiskus92 skrev 2019-08-28 16:45:39 följande:

    Känns som jag ska dö och aldrig kommer kunna få barn. Aldrig haft sån här stark ångest förut. Hoppas bara att de läst provsvaren fel eller något.


    Hej för ca ett år sedan var jag med om samma. Partiell mola är väldigt liten risk att du blir sjuk igen. Förstår din ångest verkligen.

    Se till att du får en kontakt med sjukhuset som du kan ställa alla frågor åt. På Sahlgrenska i Göteborg får man mobilnummer till ssk som "har hand om" molapatienter.

    Jag är gravid i v31 nu och har varit skitorolig såklart.

    Det känns som en evighet när man går och väntar på att hcg ska gå ner, men det gör det!
Svar på tråden Mola/Druvbörd