• Lovalia

    Mola/Druvbörd

    Hej,

    Jag trodde jag skulle bli mamma i slutet av september iår men det visade sig förra fredagen att det inte fanns något foster och för en vecka sen konstaterade de på VUL att det var en mola, fattade ingenting. Det ända jag kunde tänka efter att jag sökt va cancer.

    Skrapades den 20/3 alltså dagen efter att vi fick veta att det var mola. Allt gick så fort och sjukvården kändes rörig, va mycket som de inte kändes som de hade koll på tyvärr. Fick ingen info om hur det gått efter skrapningen, ingen läkare som pratade med mig, kändes sådär så ringde upp idag för att få en siffra på mitt hcg värde innan operation och då hade jag tydligen 303000 i hcg värde i slutet av v.13, hur har ni legat innan skrapning? När i graviditeten skrapades ni? Hur mkt hade värdet gått ner efter en vecka?

    Imorgon ska jag ta nya blodprov och hoppas med allt jag har att de har gått ner så det inte är någonting kvar.

    Så glad att jag hittat denna tråden!

  • Lovalia

    Ja det är riktigt vidrigt att gå igenom, när man ser tillbaka på det så skulle man typ varit glad om det ?bara? va ett missfall (förstå mig rätt). Jag verkar ju ha haft betydligt högre värden än va du haft, förstod det som att du hade 51000 innan skrapning? Det gör mig ganska mkt mer otrolig, är dessutom bara 24 år, även om jag förstått att detta är slumpen och otur så tror jag jag ändå klassas som ganska ung för mola. Idag såhär en vecka efter skrapningen mår jag illa, har mått bra fram tills imorse. Hoppas det är något som försvinner! Har någon mått lite illa efter skrapning? Sen är jag extremt svullen på kvällarna men det har jag varit när jag va gravid och även efter operationen, ta väl lite tid för livmodern att dra ihop sig antar jag?

    Tog blodprov imorse och ska få svar imorgon.

  • Lovalia

    Tack snälla för erat stöd! Känns skönt att ha andra som har fått gå igenom samma skit. Vill bara veta hur siffrorna ser ut nu såhär en vecka senare, vill bara få svar från analysen av skapningen (de sa 2 veckor men har läst typ 4 veckor överallt så är inställd på 4).

    Man får hålla alla tummar och tår att vi har fått ha vår skit sen och att vi bara kommer ha normala friska graviditeter i framtiden!

    Kram på er!

  • Lovalia

    Jag fick precis svar från läkaren angående hcg värdet och de va ett positivt besked hade gått från 303000 till 9900 på denna veckan och ska göra nytt prov i slutet av nästa vecka. Frågade även angående mitt illamående från gårdagen och hon sa att de va normalt att kunna känna illamående till och från i och med att jag fortfarande hade så höga värden av hcg i kroppen så kan man känna av de och må illa, så de va också en lättnad. Sålänge jag inte mår sämre så ska de inte va någon fara, jag vaknade och mådde bra i kroppen idag iaf!

    Håller alla tummar och tår för er!

    Kram

  • Lovalia

    Håller tummarna för att de är er tur nu och att allt ska gå bra!

    Jag va och tog ett nytt blodprov i veckan och låg då på 3370 i hcg värde, vilket va en positiv sänkning från veckan innan som låg på 9900. Inget svar på analysen från skrapningen än.

    Har inte blödit på några på några dagar men efter idag när jag sprungit runt lite extra så kom det helt plötsligt en blödning, klar rött, blir lite fundersam om det har med skrapningen att göra eller om jag kanske fått mens? Kan de va de såhär snart 3 veckor efter skapningen? Får se om de fortsätter. Hur som har jag ju grav förbud men man blir ju lite nyfiken om det är mens eller att kroppen bara pausade blödningen och började om några dagar senare. Hur va de för er?

    Kram kram på er

  • Lovalia

    Grattis till lilla räkan!

    Jag har haft blödningar som går upp och ner den senaste veckan, lite levrat blod (klumpigt) till och från. Börjar bli nojjig va det beror på. Tror att jag imorgon kväll ska åka in till gynakuten så de kan kolla om de hittar något som kan va knas eller om det bara är lite ?seg? blödning. För jag upplever inte att jag har blödit mkt alls, knappt någonting om man jämför med hur jag skulle blöda vid vanlig mens. Men börjar bli trött på att gå runt och blöda nu efter snart 4 veckor...har även fått tid för ett återbesök på onsdag och ska på lungröntgen på fredag, är super nervös. Är så trött på detta känner jag! Gå runt och va rädd och orolig över att man ska va jätte sjuk. Molan är 100% konstaterad efter skrapningen men kände mig så otroligt utskuffad på information från vården. Fick ringa i måndags med typ gråten i halsen och kräva att få prata med en läkare som kunde berätta va allt handlade om, varför jag bara får remisser hem utan att någon berättar varför jag ska göra saker osv.

    Hoppas att kunna sitta med ett leende på läpparna nästa helg och att allt detta bra ut på återbesöket och att lungorna är fina på röntgen!

    Kram

    Från en orolig människa

  • Lovalia

    Hoppas få bra info på onsdag och fina lungor på fredag! Jag och sambon har en liten resa till lodon bokad veckan efter så vore trevligt om de såg bra ut, annars kanske man inte får åka. :(

    Det var en komplett mola, inget foster. Jag hade ju inte uppfattat att de inte kunde se om det va något elakt eller om den är god, trodde man skulle få svar på de på analysen av skrapningen men de sa de att de inte kunde se. Så gick ju i tre veckor och väntade på att jag skulle få svar om jag har en elakartad eller godartad mola, något som jag inte kommer få ett svar på inom den närmaste framtiden. Så extremt besviken på sjukvården, vi har bra vård i Sverige och jag är extremt tacksam för det men just i detta fallet känner jag att jag inte fått rätt och någon bra information och fick inte ens prata med någon läkare efter ingreppet utan blev bara hemskickad! Just den delen det är för mig ett skönt! Man ska få info om vad som har gjorts och vad som kommer hända.

    Kram kram

  • Lovalia

    Sitter nu på gynakuten för att jag fått en störtblödning med massa klumpar. Väntar på att träffa en läkare, mitt hcg värde från igår va inte bra låg på 3110 från förra gångens 3370. Så känns väldigt dåligt!

  • Lovalia

    Jag har rester kvar, de kommer ta kontakt med en specialist från KS som de ska rådgöra med vad som ska hända härnäst. Jag är så trött på detta kommer antingen få göra om allt eller så kommer jag få cellgifter eller kombinerad behandling av detta. Kommer gå in i en depression pga detta! Mår riktigt jävla skit!

  • Lovalia

    Jag fick besked om att avvakta från KS, kolla hur nästa värde och alternativt veckan efter de ser ut innnan man gör något åt saken. Hade lungröntgen nu på morgonen frågade mannen i receptionen om jag skulle få svar direkt då sa han om det ser bra ut annars kommer din läkare kontakta dig. Gick in gjorde röntgen, tog inte ens 2min. Hon sa din läkare kommer kontakta dig och jag gick?? Asså är detta ett dåligt svar då? Hatar att få leva i denna ovisshet! Hur lång tid tar det innan man får svar?

  • Lovalia
    Anonym (Anonym) skrev 2018-05-09 11:00:09 följande:

    Hej, jag har aldrig skrivit i ett forum så här. Men nu kände jag att jag behöver.

    Var gravid i vecka 8 igår. Men haft blödningar sedan 4 dagar. Åkte till gyn akut och på VUL såg man inget foster utan bara tjock slemhinna och en liten blåsa. De misstänker missfall men eftersom man inte kunde se fostret tog de Hcg som var 1300 och jag ska komma åter nästa vecka för nytt prov och VUL. Men så till min fråga, jag blöder endast väldigt lite. Mindre än vid vanlig mens. När jag började blöda kom det även en liten klump kanske 7 mm. Såg ut som slemhinna men den hade som små små blåsor i sig. Då tänkte jag inte så mycket på det. Utan oroade mig mest för missfall. Men nu funderar jag om det kan vara mola jag fått? Förstår att det ska vara ovanligt med så långt hcg om det är en mola. Det känns som att något inte stämmer, har haft väldiga graviditet symtom och mensvärk utan blödning hela tiden men nu är allt borta? Har nästan ingen smärta utan bara små blödningar från och till. är det någon annan som haft lågt hcg men mola?


    Jag kan tyvärr inte svara på de. Hoppas du slipper! Inget jag önskar att någon ska behöva gå igenom.

    Jag hade ju extremt höga halter hcg hade 303000 och hade då precis gått in i v.13. Veckan efter låg jag på 9900. Nu idag låg jag på 20 men det är 8 veckor efter skrapningen. Hoppas va 0 nästa vecka. Men de symtom du har kan lika gärna ha varit från ett ?normalt? MA, molande värk och små blödningar är ju något även en normal graviditet kan ha. Jag hade bara ljusbruna flytningar. Medans många andra som har Molor upptäckter de genom kraftiga blödningar. Men de rester som jag blödde ut efter skapningen va bara klumpar med levrat blod, inga blåsor i klumparna som jag la märke till.

    Hoppas du slipper mola och att de ?bara? är ett missfall, all lycka till dig! Kram kram
  • Lovalia
    Horisontell1990 skrev 2018-04-23 16:32:35 följande:

    Du vet att vi alla håller tummarna för att de ska ordna upp sig för dig så snart som möjligt. Det är inte frågan OM det gör det utan NÄR! :) När jag var mitt uppe i det kunde jag inte låta bli att tänka på de par som precis lika gärna som vi önskade ett barn, men p.g.a. exempelvis "vanlig" cancerdiagnos inte kunde få svar på när de ens var rimligt att börja fundera på de. De som inte ens kan få garanti för att de överlever.. När jag satte det i perspektiv kunde det för stunden gå lättare att hantera min situation. Såklart har vi ändå full rätt att sörja över de som drabbar oss, så menar inget illa Lovalia :) Anledningen till att de ännu ville avvakta kan ju ha varit för att proverna går bra ner trots att de verkar finnas rester! Jag fick ju prata med läkaren flera timmar efter ingreppet, men de var nog främst för att jag bad om de och väntade kvar så länge. Så riktigt enligt konstens alla regler hade de nog inte gått annars i mitt fall heller, plus att jag var på ett mindre sjukhus.

    Ta hand om dig!


    Just nu går jag bara och väntar på att få komma ner på 0. Vi fick ställa in vår resa till London, fick inte resa för läkarn och det var dessutom nära att vi inte fick tillbaka våra pengar. Försäkringsbolagen täcker inte ersättning om sjukdom är orsak graviditet som läkarn skrev på första intyget, men sen skrev de ett nytt och skrev mer. A de innebar och att det är en tumörsjukdom så då fick vi tillbaka pengarna, vilket känns så bra att kunna göra denna resan senare.

    Nytt hcg på 20 idag, imorgon är det 8 veckor sen skrapning. Hur lång tid tog det för er efter skrapning att hamna på 0?

    Kram kram
  • Lovalia
    Kullan85 skrev 2018-07-30 20:09:27 följande:

    Hej allihopa! Jag har sökt massa på nätet o ni kanske vet eller kan hjälpa mig förstå?

    Jag drabbades 2015 av missfall i v 11, det var fruktansvärt... jag blödde några dagar men fick ingen hjälp.. sen kom fostret ut när jag var på toaletten efter rejäl smärta i magen, att se det som kom ut...det var det värsta jag upplevt någonsin men fick inte hjälp då heller och dom verkade inte tro på mig.

    Sen kontaktade jag kvinnokliniken som tog emot mig i v 13 Jag såg på ultraljudet att något var väldigt fel, jag såg en tom fostersäck o läkaren skyndade sig att ta bort staven så jag ej kunde se mer.. hon konstaterade MF o jag fick tid för att vistas på kliniken senare för att driva ut det som var kvar med tabletter. ?Inkomplett MF? sa hon. Men efter en natt där hade inget hänt och jag fick åka hem o vänta på operationstid. När det var dags så fick jag veta medan jag låg i operationsstolen att dom misstänkte mola, att det skulle skickas på analys. jag hade tusen frågor o vart rädd men svaret var ?jag kommer till dig på uppvaket o pratar då? sen sövdes jag o vaknade upp i ett rum men läkaren kom aldrig trots mitt eviga tjat. Dom höll kvar mig länge, behövde mer dropp osv. Sen till slut skickade dom hem mig. Några veckor senare ringer kirurgen mig o säger att jag hade ?partiell mola? att jag ej fick bli gravid då jag kunde förblöda, att han skrivit ut p-piller o att jag skulle gå på regelbundna kontroller av hcg. Samtalet tog inte ens 5 minuter då han ej hade tid.

    Därefter gick jag på provtagningar i 6 månader efter remiss men ingen kunde ge svar på mina värden då dom ?bara tog prover? sen när det gått ett halvår fick jag ett brev hem där det stod att jag kan bli gravid om jag vill.

    Kan berätta att så illa jag blivit bemött under tiden av BM, kvinnoklinik mfl gjorde mig så ledsen, det tog ca 2 månader från MF till operation vilket jag tycker är hemskt!

    Kirurgen lovade mig tidig uppföljning nästa graviditet iallafall...

    Nu blev det visst mycket text....

    Till min fundering nu så planerar vi på att försöka skaffa barn och jag undrar får man den hjälp dom lovat mig? När jag blir gravid, räcker det verkligen bara att ringa kvinnokliniken o förklara? Eller ska jag behöva tjata o bråka denna gången med? Har ni som blivit gravida igen fått tidig uppföljning?

    Jag är livrädd men längtar mer än nånsin...


    Riktigt vidrigt sätt du verkar ha blivit bemött på! Vet inte vart i landet du befinner dig. Jag bor norr om Stockholm och utförde operation på Danderyds sjukhus, där jag också är väldigt missnöjd med hur allt har hanterats men du verkar vart med om ett ännu värre bemötande.

    Jag hade en komplett mola, alltså inget foster. Fått gravid förbud i 6 månader, har förhoppningsvis bara två månader kvar. Jag har iaf fått samtal och blivit informerad om varje prov, hur jag har sjunkit och vilket värde jag har.

    Det låter inte som du hade en särskilt härlig bm heller, jag hann ju bara träffa min bm på inskrivningssamtalet i v.7, molan upptäcktes inte försen i v.13, men när jag avbokade mina kommande tider och skrev pga mola så ringde hon upp och beklagade och sa att hon fanns ett samtal bort om jag skulle undra över något eller om vi behöver extra hjälp genom samtal eller annat nästa gång vi vill/kan bli gravida. Sök upp en bra mödravårdscentral, be att få prata med de och de ska fixa så att man får tidiga ultraljud, vet inte om man tom hör till specialistmödrarvården till en början. Sjukhuset du gjorde ingreppet på ska hjälpa dig.

    Men som sagt detta va min första graviditet, jag får inte bli gravid igen än så jag har inte super, duper koll. Men det är ju andra på detta forum som är gravida efter mola igen så de har förhoppningsvis lite mer kunskap!

    Men kräv hjälp! Det förtjänar du! Lycka till!

    Kram kram
  • Lovalia

    Beklagar, jag hade en komplett mola som vi tog bort den 20/3-18 men mitt håg låg på 300.000, tog ca 12 veckor innan jag var nere på 0. Jag har fortfarande gravförbud, snart 7 månader efter att jag skrapades. Tar troligtvis sista provet i början på dec (om värden fortsatt ser bra ut), kanske (om jag har tur vilket jag tyvärr inte haft hittills) räcker med det nästa provet jag ska ta om 2 veckor. Jag har fått så olika svar om hur långt graviditetsförbudet gäller, men enligt läkaren jag pratade med sist så vill de ha hcg på 0 i 6 månader innan man får försöka bli gravid igen. MEN enligt alla andra läkare jag pratat med innan sa de 6 månader från skrapningen vilket var 20 september, jag va så himla glad och trodde att jag skulle kunna lämna detta bakom mig så ringer denna läkaren och säger annat, har aldrig blivit så förbannad i hela mitt liv (sen är jag inte dum, jag vet att det är för min skull, men INGEN annan läkare hade sagt som han sa utan de sa att sista provet skulle vara 20 september, så jag blev besviken). 

    Jag hade bf den 26 september, vilket va tungt att passera, tänka att jag lika gärna hade kunnat ha en bebis nu. Medans vänner blir gravida, och min svägerska fick precis en liten tjej. Det har varit och är fortfarande en väldigt lång resa att ta sig igenom, väldigt tufft och påfrestande med alla blodprov hit och dit. Tror inte det kommer kännas bra försen man har en bebis i famnen (om man nu kan få de). Önskar ingen att gå igenom detta. 

    MEN det vi får tänka är att i stortsätt alla som får gå igenom detta får normala graviditeter och friska barn efter detta, man måste våga tro att vi också ska få det!

    Angående blödning efter skrapningen så blödde jag lite, lite, i 4 veckor efter. Blödde aldrig mkt efter själva ingreppet räckte med ett tunt trosskydd med byte någon gång om dagen bara för att vara fräsch(are), men efter 4 veckor slutade det, blödde inget i ca 1 vecka, sen kom det helt plötsligt ett blodbad, va tvungen att byta binda var 15:e minut (fick ju inte ha tampong pga infektionsrisk), detta varade i 4-5 timmar, blev ett besök till gynakuten men sen slutade det och jag småblödde i ca 1 vecka igen, sen var det slut. 

    Så jag tror inte du behöver oroa dig om blödningen <3 

    När det gäller gravförbud tror jag att du kommer vara nere på 0 om någon vecka bara, du kommer nog inte behöva vänta så länge som jag har behövt göra om man ser vart ditt hcg startade. Men det man får ha i åtanke är att det går långsammare på slutet innan det är nere på 0, icke gravid räknas som under 5. Jag började som sagt på 300.0000 ---> 9990 -----> 3370 ---->3110 (en liten plattå) ---->752 ----> 297 ----> 61 ----> 20 -----> 6 -----> 3 ----> <2 ----> och sen har det varit där. 

    Säg till om du har några andra frågor, jag var väldigt glad att jag hittade detta forum när jag fick reda på att jag hade en MOLA för man känner sig väldigt ensam i hela situationen <3 

    KRAM!


    MaoaM skrev 2018-10-11 20:20:16 följande:

    Hej!

    För 2 veckor sedan skulle jag på Kub och där fanns inget foster. Bara fostersäck och moderkaka. Veckan efter fick jag träffa läkare som misstänkte partiell mola. Idag är det en vecka sedan jag skrapades. Blöder fortfarande färskt blod, är det vanligt?

    Samma dag jag skrapades hade jag hcg 20.000

    Idag hade jag 170. Hur snabbt sjunker det? Vill bara ner på noll så fort som möjligt.

    Fick svar KOMPLETT mola idag per telefon. Blev så himla ledsen för kirurgen sa att det inte ens såg ut som en mola när hon tog ut den.

    Så snurrigt jag skriver men det är nog så jag känner mig...

    6 månader känns så långt bort. Kommer inte va gravid på "mitt bf-datum" och det hade känts så otroligt mycket lättare om jag fick vara det.

    Jag ska tillbaka till gyn på tisdag för ultraljud, vet nån vad de kollar då?

    Hoppas nån orkar/kan svara. Ska lösa igenom tråden nu, tack


  • Lovalia
    MaoaM skrev 2018-10-20 08:21:43 följande:

    Tack så mycket för ditt svar!

    Att man får olika bud från olika läkare tycker jag är så ledsamt, då gäller det ju bara att man har tur med vem som är behandlande läkare :(

    Stackars dig att du fick passera ditt bf utan att vara förbi hela molaepisoden. Det är det jag är orolig för. Har 2 i min närhet som har bf samma månad som jag skulle ha haft.

    Det är så mycket som man behöver bearbeta, sorgen över att det inte blev en bebis, att man haft en potentiellt farlig tumör växande i sig och oron över att man kanske blir ordentligt sjuk eller behöver genomgå en lång behandling med tuffa cellgifter. Sen längtan efter en bebis.

    Jag fick komma på ultraljud 12 dagar efter skrapningen. Då fick jag nytt besked och de hade ändrat diagnosen till partiell mola. Jag började gråta av lättnad, sorg, spänningar som släppte jag vet inte vad och läkaren tyckte det var konstigt. Han kom ju med ett positivt besked?

    Jag blir så arg på att de ger mig ett besked som kunde ändras på 3 dagar?! Då skulle de ju absolut väntat med att berätta tills de hade definitivt besked. Jag hade den värsta helgen på länge och tänkte bara på den kompletta molan som skulle sätta prägel på mitt liv ett år framåt i alla fall.

    Är fortfarande så less på kirurgen som sa att det inte ens såg ut som en mola. Tycker inte hon behövde uttrycka sig om det iom att det ändå behövdes skickas på analys.

    Mitt värde har alltså gått från 20.000 - efter 7 dgr 190 - efter 11 dgr 52. Hade velat haft någon kur som bara drev ur hormonet ur kroppen!

    Tyckte jag slutade blöda efter 2 veckor. Gick å la mig med vita trosor och trosskydd. Stort misstag hahaha, precis som det stod i infopappret från sjukhuset så satte blödningen igång igen. Med besked stora koagelklumpar och mycket blod. På ultraljudet sa läkaren att han såg strimmor som hade trodde var koagel men aom han ändå sa skulle kunna vara tillväxt av mola. Så jag är ändå glad att jag blöder så skiten kommer ut.

    Min chef har frågat mig 3 ggr om jag nånsin ens var gravid. Om det ens fanns ett foster. Så oerhört provocerande, som om det spelar någon roll?! I 14 långa veckor mådde jag så jävla uselt fysiskt och väntade på en bebis :(


    Väldigt känslokall chef du verkar ha! Min chef har varit underbar mot mig och gett mig det utrymmet jag har behövt. Va skönt att du ändå fick ändrat till partiell, då kommer processen bli betydligt mkt kortare. Som sagt komplett hade jag och jag står fortfarande efter 7 månader och väntar att det ska va över. Du kommer säkert inte ens behöva vänta hälften sålänge som jag. Ringde till kvinnokliniken förra veckan för att jag kände att jag ville ha ett tydligare svar angående min uppföljning. Har svårt att sova om nätterna för att jag bara ligger och tänker, fick en telefontid till igår den 22/10 och väntade hela dagen på eatt få ett samtal. Men hon ?glömde ringa? så fick ringa upp imorse för att få en ny tid imorgon så får man hoppas att de ringer då och att jag får svar då.

    Snart är det ju ett år sen jag blev gravid, så känns som denna processen blir så otroligt utdragen.

    Kram kram
  • Lovalia

    Jag fick prata med en läkare i förra veckan där vi redde ut allt, tydligen har de läkarna som ringt mig missuppfattat deras pm och därför sagt fel till mig vilket är ett ganska grovt tjänstefel. Men nu ska jag bara få prata med den läkaren som jag pratade med sist och har planerat sista provet den 11 dec (men då är jag i London så måste försöka ändra de). Tar ett prov nästa vecka och sen det sista planerade i dec, sen om det blir den 7dec eller den 12, får vi se! Hoppas givetvis på det tidigare men tror inte de kommer vilja släppa mig tidigare.

    Just nu är jag helt slut, jag har gråtit så mkt under denna perioden. Medans kompisar inte verkar ha några svårigheter att bli gravida. Så rädd att inte kunna få en normal graviditet, många av er i detta forumet har ju fått en partiell mola vilket är vanligare i mola sammanhang och hela processen går snabbare (säger inte att jag inte tycker synd om er), men med en komplett mola så blir processen i stortsätt ett år. Om jag hade fått bestämma hade jag blivit gravid för flera år sedan, men man är ju två om det beslutet. Jag vet inte ena vad jag skriver, är bara nere i en djup svaka just nu...känns som någon bland högre makter sitter och skrattar åt mig och tänker ?lilla gumman, trodde du att du skulle få det lätt?

  • Lovalia
    MaoaM skrev 2019-02-17 09:32:20 följande:

    Ex

    Hur går det för dig? Jag fattar verkligen att en komplett mola gör processen så mycket värre. Jag fick ju info att jag hade komplett mola och sen ändrade dom det efter 4 dagar. Det var lika tufft som att få missfall beskedet.

    Jag blev "friskförklarad" 10e januari. Så från skrapning tog det 3 månader för mitt hcgvärde att sjunka från 20.000 till 0. Kändes ju som en evighet då men i efterhand så har det gått fort.

    Nu får vi försöka igen och jag har nu min andra äl efter att jag blev släppt. Jag är fan skiträdd att bli gravid och INTE bli gravid.

    Moladiagnosen fick ju mig att sluta sörja missfall ett direkt och börja sörja att inte få bli gravid istället. Tänk om jag skulle få ett "vanligt" missfall nu? Fruktansvärt

    Gyn på Sahlgrenska har varit väldigt snurriga och jag har hamnat mellan stolarna mer än en gång. Jäkligt less på att Jag har bättre koll på deras pm än vad de har. De har 2 barnmorskor som alla med Mola ska hamna hos. Och hamnar man där är det nog skitbra med rätt och riktig info. Men ingen på gynakuten skickade dit mej, varken läkare eller barnmorskor. På mitt 3e sista blodprov var det en bm som skulle ringa mig med resultatet och då sa hon att jag har hamnat fel.

    Så på slutet fick jag direktnummer till en bm samt långa samtal med info. Tur att jag har haft vett att läsa på på egen hand.

    Jag läser gärna lite solskenshistoria efter mola om någon sitter på det?


    Hej,

    Jag blev friskförklarad 7 dec, nästan 9 månader efter skrapningen. Planen är att bli gravida och jag har fått utslag på ägglossningstest men inget jag blev gravid på. Denna månad verkade jag dock inte ha någon ägglossning eller så va LH toppen för låg för att mätas, hade hög fertilitet i 8 dagar med CB ägglossningstest med dubbel identikator, men ingen maximal. Så får väl se nästa månad. Nu är ju rädslan att inte kunna få en normal graviditet så stor. Jag vill inget annat än att få bli mamma, få en familj med min kille.

    Men vi får se, just nu känns det som alla andra blir gravida utom jag, vart jag än vänder blicken är det någon som går ut med att den är gravid och det svider lite i ögonen, det är inte att man missunnar utan det är en ständig påminnelse att man själv inte är där, att man själv inte är den som tar en bild på ett plus på stickan eller på en sprattlande liten bebis på ett ultraljud, eller en rund och fin mage. Det känns...

    Hoppas vi inte behöver vänta forever och att det är vår tur nästa gång.
Svar på tråden Mola/Druvbörd